Σάββατο 6 Απριλίου 2024

«Στο ίδιο έργο θεατές»: Καίγονται σπίτια στην Ιεράπετρα στο Λασίθι – 4 τραυματίες – Ο ένας σοβαρά Και ακόμα είναι αρχές Απριλίου


 Ανεξέλεγκτη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας της Κρήτης νωρίς το πρωί του Σαββάτου ενώ ήδη καίγονται τα πρώτα σπίτια στην περιοχή και έχουν τραυματιστεί τέσσερα άτομα από τα οποία το ένα σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για κάτοικο ο οποίος έχει υποστεί εγκαύματα προσπαθώντας να σώσει το σπίτι του.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος από την Ηχώ fm 99,8, Μαρία Τσαγκαράκη και οι 4 τραυματίστηκαν σε ανεμοστρόβιλο από τις φλόγες.

Είναι ακόμα Απρίλιος και βλέπουμε ξανά το ίδιο «έργο» που είχαμε δει και πέρσι: Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές που η Πυροσβεστική και ο κρατικός μηχανισμός αδυνατούν να σβήσουν.

Με εντολή του δήμου Ιεράπετρας εκκενώθηκε ο οικισμός του Μαύρου Κόλυμπου ενώ με μήνυμα από το 112 οι κάτοικοι των οικισμών Μαύρου Κόλυμπου, Αχλιών, Αγιάς Φωτιάς και Γαλήνης έλαβαν οδηγία να κατευθυνθούν ανατολικότερα προς την περιοχή του Κουτσουρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του radiolasithi ένα άτομο που συμμετείχε στην κατάσβεση έχει τραυματιστεί και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

O άνδρας που έχει υποστεί εγκαύματα, προσπαθούσε να προστατέψει το σπίτι του, στο οποίο πλησίαζαν οι φλόγες.

Οι άνεμοι που πνέουν από νωρίς στην περιοχή είναι πάρα πολύ μεγάλης έντασης, φτάνουν τα 8 μποφόρ και έτσι οι φλόγες που ξεκίνησαν από την περιοχή Καλυβίτης, κοντά στα Σχινοκάψαλα γρήγορα έφτασαν νοτιότερα προς τον οικισμό του Μαύρου Κόλυμπου.

Μέχρι στιγμής για την κατάσβεση της φωτιάς στον Μαύρο Κόλυμπο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Νωρίτερα σήμερα εστάλη μήνυμα από το 112, για την εκκένωση τριών οικισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις