Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Στο Μαξίμου φοβούνται το «29%» στις ευρωεκλογές και την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην δεύτερη θέση - Φοβούνται διείσδυση του Στέφανου Κασσελάκη στο χώρο του κέντρου


 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Δύο είναι οι εξελίξεις που φοβίζουν το Μέγαρο Μαξίμου ενόψει των ευρωεκλογών και αυτές είναι η ΝΔ ναι «πιάσει» ένα 29%, ποσοστό που θα δείχνει μεγάλη φθορά της κυβερνώσας παράταξης, και ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει δεύτερο, με ποσοστό περίπου στο 17%.

Για το δεύτερο ενδεχόμενο κάποιος θα πει για ποιο λόγο ανησυχούν στο Μαξίμου.

Ο λόγος είναι επειδή πίστευαν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οδεύει προς διάλυση και θα έχανε και την δεύτερη θέση και πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα αποτελούσε έναν αμελητέο αντίπαλο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και όμως, με όλα αυτά που έχουν συμβεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Στέφανος Κασελάκης όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, θα διατηρήσει το ποσοστό που είχε κερδηθεί στις εθνικές εκλογές.

Με βάση τα γεγονότα, στην παρούσα συγκυρία, αυτό μπορεί να ονομαστεί ακόμα και επιτυχία.

Σίγουρα μπορεί να ονομαστεί και αποτυχία του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη.

Επίσης, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 2ος με αυτό το ποσοστό, σε συνδυασμό με την 3η θέση του ΠΑΣΟΚ, σημαίνει ότι ο Κασσελάκης δεν θα μπορεί πλέον να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Σε βάθος χρόνου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία καθώς έχει προοπτικές διείσδυσης στα κέντρωα κοινά. Άλλωστε και μέσα στο Μαξίμου θεωρούν πως θα μπορούσε να αγγίξει ακόμα και το 20%.

Το πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία είναι τι θα συμβεί εάν τελικά δεν ξεπεράσει το ποσοστό του 29% στις ευρωεκλογές.

Αυτό σημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν υπολόγισε σωστά τις αντιδράσεις των δεξιών ψηφοφόρων απέναντι στο νόμο για τους «παντρεμένους» ΛΟΑΤΚΙ+ αλλά και σε σειρά άλλων ζητημάτων όπως είναι η παράνομη μετανάστευση.

Στο Μαξίμου επένδυσαν πάρα πολλά στην δύναμη της τηλεόρασης στην οποία μέχρι τώρα την είχαν και ακόμα την έχουν στο δικό τους πλευρό (με εξαίρεση τον όμιλο των ΜΜΕ του Ε.Μαρινάκη) και στην επιρροή που ασκεί στην κοινωνία.

Αποδεικνύεται όμως ότι ο κόσμος πλέον επιλέγει και άλλες πηγές ενημέρωσης και έχει αρχίσει να αποκηρύσσει την ισχύ των παραδοσιακών ΜΜΕ.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση έχει χάσει κατά κράτος τον πόλεμο κατά της ακρίβειας ενώ το ζήτημα της έννομης τάξης πλέον έχει γίνει ανέκδοτο καθώς όλοι κινδυνεύουν από όλους και το κυριότερο σε κάθε τόπο και μέρος όσο απίθανο κι αν μπορεί να είναι αυτό.

Συνολικά τα κόμματα της Δεξιάς μπορούν να ξεπεράσου το 20% και να γίνουν ρυθμιστές του πολιτικού σκηνικού (αρκεί βέβαια να σοβαρευτούν και αυτά κάποια στιγμή γιατί δεν αρκεί ο καταγγελτικός λόγος και κάποια στιγμή κάποιος θα πρέπει να παρουσιάσει και ένα πρόγραμμα).

Και όμως παρόλαυτά αυτό που πραγματικά κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στη Νέα Δημοκρατία ένα χρόνο μετά είναι η σφαγή των Τεμπών.

Δεν είναι μόνο ότι η κοινωνία έχει πειστεί ότι υπάρχει συγκάλυψη στο μείζον αυτό ζήτημα αλλά και η στάση της κυβέρνησης απέναντι σε ανθρώπους που έχασαν τα παιδιά τους κρίνεται τρομακτικά αλαζονική.

Ακόμα και οι αρχικές διαψεύσεις για το μοντάρισμα στους διαλόγους εργαζόμενων στον ΟΣΕ, αποδέχθηκαν επιζήμιες αφού τελικά το παραδέχτηκε και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Π.Τερεζάκης.

Εν πάσει περιπτώσει η Νέα Δημοκρατία ακόμα και με ποσοστό 29% θα παραμείνει πρώτο κόμμα. Αυτό όμως που θα αλλάξει είναι ότι θα δημιουργηθεί εικόνα πως έχει ταχύτατη πτώση.

Και επειδή τα πάντα στην πολιτική όπως και σε κάθε τομέα της ζωής είναι ψυχολογία, η πτώση εύκολα θα μπορούσε να μετατραπεί σε κατάρρευση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.