Βερολίνο-Βαρσοβία από την μία πλευρά και Καλίνιγκραντ-Μινσκ από την άλλη οι πρώτοι στόχοι των πυρηνικών
Η Πολωνία αιτήθηκε από το ΝΑΤΟ την τοποθέτηση πυρηνικών όπλων στο έδαφός της!
Με δεδομένο ότι πριν έξι μήνες στην Λευκορωσία είχαν τοποθετηθεί πυρηνικά όπλα από την Ρωσία μέσω πυραύλων ISKANDER και όπλων αέρος-εδάφους, ως απάντηση στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, οι δύο χώρες που συνορεύουν και είναι εχθρικές, τύποις και ουσία, πλέον θα έχουν μια μόνη πυρηνική απειλή του ενός σχηματισμού έναντι του άλλου.
Από το τέλος του «Ψυχρού Πολέμου» για πρώτη φορά θα έχουμε ξανά συνορεύουσες χώρες που με το πρώτο τράνταγμα θα έχουν τακτικά πυρηνικά για να χτυπήσουν η μία την άλλη.
Έτσι επαναλαμβάνεται η ιστορία και έτσι σε περίπτωση σύγκρουσης θα μπορούσε πλέον να ξεφύγει η κατάσταση με την εξαπόλυση η μία προς την άλλη τακτικών πυρηνικών με τους πρώτους στόχους να είναι το Μινσκ και το Καλίνιγκραντ (πρώην πρωτεύουσα της Ανατολικής Πρωσίας) και η “απάντηση” θα είναι πλήγματα όχι μόνο στην Βαρσοβία αλλά και στο Βερολίνο
Χώρες που είχαν πυρηνικά στο έδαφός τους και είχαν κοινά σύνορα η Ευρώπη έχει να το ζήσει από το 1990 όταν υπήρχαν ΝΑΤΟ και Σύμφωνο Βαρσοβίας και υπήρχαν τακτικά πυρηνικά για να πλήξουν ο ένας τον άλλον τα οποία είχαν αποσυρθεί με την λήξη της “αντιπαράθεσης” και είχαν φύγει από το ευρωπαϊκό έδαφος ιδιαίτερα οι επίφοβοι πύραυλοι μέσου βεληνεκούς που μπορούσαν να “κάψουν” κάθε πόλη.
Έτσι μέχρι εκείνη την στιγμή πυρηνικά είχαν η Αν.Γερμανία και η Τσεχοσλοβακία για να πλήξουν την Δυτ.Γερμανία, η Νορβηγία με την Ρωσία αλλά και στη Νότια Πτέρυγα του ΝΑΤΟ με Ελλάδα και Τουρκία να διατηρούν πυρηνικά όπλα για να πλήξουν την Βουλγαρία (η οποία επίσης είχε).
Μάλιστα στην ελληνική πλευρά είχε ανατεθεί και ως στόχος το πλήγμα στο βουλγαρικό ΥΠΑΜ με πυρηνικό όπλο. Αργότερα όμως αποσύρθηκαν, αν και η Τουρκία διατήρησε επί του εδάφους της τέτοιου είδους όπλα αν και είχε σταματήσει να συνορεύει με κάποια πυρηνική δύναμη.
Η Ευρώπη πλέον ζει νέες στιγμές λεπτών ισορροπιών τρόμου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου