Σάββατο 13 Απριλίου 2024

112 χρόνια μετά: 7 τραγικές ιστορίες επιβατών του Τιτανικού - Mικρά δράματα ενός μεγάλου ναυαγίου


 Το ναυάγιο του Τιτανικού ήταν μια απίστευτη τραγωδία, που οδήγησε στον θάνατο περισσότερους από 1.500 ανθρώπων, στις 15 Απριλίου 1912. Όταν ακούμε ή διαβάζουμε για το γεγονός, που συνέβη στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού πριν από 112 χρόνια, συχνά αναλογιζόμαστε την τραγωδία συνολικά, όμως οι μεμονωμένες, μικρές ανείπωτες ιστορίες που «αναδύθηκαν» από τον βυθό της θάλασσας με τα χρόνια, συγκινούν και πονούν τον αναγνώστη περισσότερο.

Η κακή μοίρα της οικογένειας Ράις

Τον Ιούνιο του 1898, η Ιρλανδή Μάργκαρετ Νόρτον παντρεύτηκε τον Γουίλιαμ Ράις από το Σάρεϊ. Το 1903, η οικογένεια μετακόμισε στον Καναδά και εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ το 1909. Στις 24 Ιανουαρίου του 1910, ο Γουίλιαμ έχασε τη ζωή του σε τραγικό δυστύχημα: καταπλακώθηκε από ένα μηχάνημα και πέθανε λίγες μέρες μετά, αφήνοντας τη Μάργκαρετ να μεγαλώνει πέντε μικρά παιδιά.

Η οικογένεια Ράις.
Η οικογένεια Ράις.

Μετά το θάνατο του συζύγου της, η Μάργκαρετ επέστρεψε στην Ιρλανδία αλλά σύντομα το μετάνιωσε και αποφάσισε να γυρίσει στις ΗΠΑ· αγόρασε εισιτήρια για εκείνη και την οικογένειά της για να ταξιδέψουν με τον Τιτανικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις