Η γιαγιά μου μου έφτιαχνε πολύ συχνά πιροσκί γιατί ήξερε πόσο πολύ μου άρεσαν. Αυτή τη συνταγή σας δίνω κι εγώ σήμερα ειδικά διαμορφωμένη για περιόδους νηστείας! Δοκίμασε την και πες μου αν σου άρεσαν.
Υλικά
Για τη Ζύμη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
500 ml νερό
50 ml σπορέλαιο
1 κουταλιά λευκό ξύδι
850 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
Για τη Γέμιση
4-5 πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
Ρίγανη
Πάπρικα
Πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη για τα πιροσκί. Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε. Στην πορεία, ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Κατόπιν, βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
Συνεχίζουμε παράλληλα με τη γέμιση. Βράζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το τσιγαρισμένο κρεμμύδι, ρίγανη, πάπρικα, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την δουλεύουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 12 μέρη. Τα ανοίγουμε σε στενόμακρα φύλλα, τοποθετούμε γέμιση και τα κλείνουμε καλά.
Έπειτα, τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Προσέχουμε όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη.
Τέλος, όταν ροδίσουν τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Έτοιμα τα νηστίσιμα πιροσκί μας! Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία! Εάν το επιθυμείτε μπορείτε να τα φτιάξετε μικρότερα σε μέγεθος.
Δες τη συνταγή στο παρακάτω βίντεο:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου