Στη δημοσιότητα δόθηκε η δημοσκόπηση που διενήργησε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 27/02 με 1 Μαρτίου. Σε αυτήν διακρίνεται μια διάθεση των ερωτηθέντων να συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές με ποσοστό που φτάνει το 86%.

Η ΝΔ είναι εκείνη που έχει ξεκάθαρο προβάδισμα με το ποσοστό της να είναι κάτω από το 30% (για την ακρίβεια 29.5%), ενώ μεγάλη μάχη έχουμε στη δεύτερη θέση. Εκεί ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ συγκεντρώνουν από 12% δείγμα του ότι θα δοθεί μεγάλη μάχη.

Μονομαχία προβλέπεται και για την τέταρτη δύναμη με το ΚΚΕ να συγκεντρώνει το 7,5%, την ώρα που η Ελληνική Λύση φτάνει το 7%.

Μικρή σταθεροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, άνοδος για την Ελληνική Λύση

Ένα άλλο αποτέλεσμα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι η πορεία των κομμάτων πίσω από τη ΝΔ από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 17% που βρισκόταν τον περασμένο Σεπτέμβριο έπεσε στο 11,5% τον Ιανουάριο και τώρα δείχνει σημάδια σταθεροποίησης κερδίζοντας 0,5%.

Το ΠαΣοΚ από το 10,5% που ήταν τον Σεπτέμβριο είχε φτάσει στο 13% τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο και τώρα σημειώνει μικρές απώλειες πέφτοντας στο 12%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο ίδιο σημείο που ήταν τον Σεπτέμβριο χάνοντας την άνοδο που είχε στο ενδιάμεσο.

Την ίδια ώρα μεγάλη άνοδο έχει η Ελληνική Λύση κερδίζοντας 2 μονάδες στην πρόθεση ψήφου.

Προβάδισμα Μητσοτάκη, δεύτερος ο κανένας

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο για πρωθυπουργός όσοι συμμετείχαν στη δημοσκόπηση απάντησαν το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός πήρε 34%, ενώ την ίδια ώρα η απάντηση «κανένας» έρχεται δεύτερη με 23%.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι τρίτος με 10% και ακολουθούν οι Νίκος Ανδρουλάκης (8%), Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος (6%).


ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣΕταιρεία:Pulse RCΕντολέας: ΣΚΑΪ τηλεόρασηΤύπος έρευνας:Τηλεφωνική (enhanced C.A.T.I., C.A.S.I.) και web/online (C.A.W.I.) με χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίουΓεωγραφική κάλυψη:ΠανελλαδικήΣτάθμιση:Ως προς φύλο-ηλικία, εκλογική συμπεριφορά και περιοχήΔείγμα: 1.106ενήλικοι με δικαίωμα ψήφουΔιάστημα συλλογής στοιχείων: 27 Φεβρουαρίου -1 Μαρτίου2024Δειγματοληπτικό σφάλμα: Με διάστημα βεβαιότητας 95%, κυμαίνεται εντός του διαστήματος+/-3%Η PulseRC είναι μέλος της ESOMAR, του συστήματος «Ποιοτικού Ελέγχου Συλλογής Στοιχείων», του Σ.Ε.Δ.Ε.Α., του μητρώου εταιρειών δημοσκοπήσεων του Ε.Σ.Ρ. και τηρεί τους κώδικες δεοντολογίας τους. Η Πρόθεση Ψήφου, η Αναγωγή επί των εγκύρων και οι αντίστοιχες εκτιμήσεις δεναποτελούν πρόβλεψη Ψήφου.* / ** Ενδεικτικά αποτελέσματα (βάσεις μικρότερες του 100)www.pulserc.gr
1 / 22