Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

(Αλάδωτο) Ωραιότατο Pαβανί νηστίσιμο χωρίς αυγά και είναι Tέλειο

 


Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
1/2 ποτ ζάχαρη
3 ποτήρια πορτοκαλάδα με ανθρακικό
250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ σιμιγδάλι χονδρό
1 κ.γ σόδα
2 βανίλιες
2 κ.γ μπέικιν
Ξυσμα απο ενα πορτοκάλι
Τριμμένο καρύδι για στόλισμα

Σιρόπι
2 ποτ ζάχαρη
2 1/2 ποτ νερό
1 φλούδα λεμονιού
2-3 σταγόνες χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα Μπολ βάζουμε τα σιμιγδάλια ζάχαρη τις βανίλιες και το μπέικιν.Στη συνέχεια βάζουμε τη σόδα στη πορτοκαλάδα
το ρίχνουμε στο μείγμα βάζουμε και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μερικά λεπτά.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.Μετα ανακατεύουμε πάλι λίγο να αφρατέψει και το ρίχνουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά.

Για το σιρόπι
βάζουμε όλα τα υλικά και μόλις αρχίσουν να βράζουν τα αφήνουμε 4-5 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο ρίχνουμε το κρυο σιρόπι στο ζεστό γλυκό και το αφήνουμε να κρυώσει καλά και να ρουφήξει το σιρόπι.
Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα καρύδια.



Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lena Totsika-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

ΥΛΙΚΆ
2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό,1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ,1κ.σ σόδα φαγητού,1μπεικιν φακελάκι,1 κούπα ζάχαρη,1 κούπα αραβοσιτέλαιο, μια βανίλια,1κ.γ μαστίχα Χίου κοπανισμενη,400γρ.γιαουρτι,4αβγα

ΣΙΡΌΠΙ
2 κούπες ζάχαρη,3κουπες νερό, ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, αφήνουμε στην άκρη, χτυπάμε τα υγρά υλικά, ρίχνουμε τα στερεά, και στο τέλος βάζουμε την μαρέγκα, ανακατεύοντας, με μια σπάτουλα, να ομογενοποιηθούν τα υλικά

βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι ,και ψήνουμε 30-40 λεπτά, στους 180

βράζουμε το σιρόπι 10 λεπτά, κρύο γλυκό , ζεστό σιρόπι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις