Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Μοναστηριακή, άζυμη λαγάνα, πρωτότυπη, λεπτή και νόστιμη.


 Σήμερα φτιάχνουμε μια πρωτότυπη συνταγή για λαγάνα καθώς είναι άζυμη, (χωρίς προζύμι, χωρίς μαγιά), καθώς μπαίνουμε σε μία περίοδο νηστείας. Έτσι λοιπόν την φτιάχνουμε με απλά υλικά αλλά την αφήνουμε περίπου ένα 8ωρο προτού την βάλουμε στο φούρνο για να αφρατέψει. Καλή επιτυχία.

Υλικά
2 κουταλάκια ταχίνι
200 ml. νερό
50 γρ. σουσάμι
350 γρ. αλεύρι γοχ.
1 κουταλάκι αλάτι
Σουσάμι

Μοναστηριακή, άζυμη λαγάνα, πρωτότυπη, λεπτή και νόστιμη.

Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μπολ και διαλύουμε το ταχίνι στο χλιαρό νερό.

Προσθέτουμε στη συνέχεια 50 γρ. σουσάμι και ανακατεύουμε.

Στην πορεία ενσωματώνουμε το αλεύρι και το αλάτι.

Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας, την ανοίγουμε σε λαγάνα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, στο οποίο έχουμε βάλει λίγο αλεύρι στην βάση.

Αφήνουμε την λαγάνα μας ξεσκέπαστη για 8 ώρες σε ζεστό περιβάλλον, (για παράδειγμα το βράδυ).

Την αλείφουμε με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι ψήνουμε στους 190 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Έτοιμη η φετινή λαγάνα μας. Καλή Σαρακοστή με υγεία σε όλο τον κόσμο.

Μοναστηριακή, άζυμη λαγάνα, πρωτότυπη, λεπτή και νόστιμη.

Δες το βίντεο της λαγάνας παρακάτω:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις