Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Ένα νεογέννητο Mωρό Eλέφαντα δέχεται επίθεση από τη μητέρα του και απορρίπτεται. Kλαίει για πέντε ώρες


 Το να νιώθεις απόρριψη από αυτόν που περίμενες να σε αγαπήσει περισσότερο, τους γονείς σου, ειδικά αν τους αγαπάς άνευ όρων, είναι το πιο οδυνηρό συναίσθημα. Αυτό το περιστατικό συνέβη σε ένα νεογέννητο ελέφαντα που έκλαιγε για αρκετές ώρες γιατί δεν καταλάβαινε γιατί η μητέρα του θα του επιτεθεί και θα του απέρριπτε.

Το όνομά του είναι ZhuangZhuang και γεννήθηκε στο Shendiaoshan Wildlife Sanctuary στο Rong-cheng της Κίνας. Ο μικρός Zhuang όχι μόνο απορρίφθηκε από την ίδια του τη μητέρα, αλλά και τον σκότωσε με τα πόδια, αφήνοντάς τον τραυματισμένο. Το περιστατικό ήταν μάλλον ασυνήθιστο γιατί η μητέρα ελέφαντας συνήθως συνοδεύει τους απογόνους της μέχρι να τα καταφέρουν μόνοι τους.

Στην αρχή, οι χειριστές τους θεώρησαν ότι ήταν απλώς μια παρεξήγηση μεταξύ μητέρας και νεογέννητου μωρού. Θεράπευσαν τις πληγές του μοσχαριού και τον επέστρεψαν στη μητέρα του. Ωστόσο, ο κίνδυνος ήταν άμεσος και η μητέρα του ελέφαντα επιτέθηκε ξανά στο αγοράκι της.

Όταν βεβαιώθηκαν ότι το μοσχάρι δεν μπορεί να μείνει άλλο με τη μητέρα του χωρίς να πληγωθεί, αποφάσισαν να χωρίσουν και τους δύο. Αν και αυτή η απόφαση λήφθηκε για την προστασία του μοσχαριού από περαιτέρω σωματικούς τραυματισμούς, έχει ήδη γίνει συναισθηματική βλάβη.

Οι χειριστές έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ηρεμήσουν τη μικρή Zhuang, αλλά κανείς δεν περίμενε αυτό που συνέβη μετά τον χωρισμό. Το μοσχάρι έκλαιγε για περισσότερες από πέντε ώρες! Το άγχος του αποχωρισμού και το αίσθημα της απόρριψης γέμισαν την καρδιά του Zhuang και ο ήχος του κλάματος του ήταν αποκαρδιωτικός.

«Ήταν πολύ θυμωμένος και έκλαιγε για πέντε ώρες πριν προλάβω να τον παρηγορήσω. Δεν άντεχε να τον χωρίζουν από τη μητέρα του, η ίδια μητέρα προσπάθησε να τον σκοτώσει», είπε ένας εργαζόμενος.

Η ειδικός σε ελέφαντες Julia S. Ferdinand και ο γιατρός Ζωολογίας και Οικολογίας Andrea Worthington εξήγησαν λίγο περισσότερο τον λόγο για αυτό το ασυνήθιστο περιστατικό.

«Σε μια αγέλη ελεφάντων στη φύση, όλα τα μέλη της αγέλης μεγαλώνουν φροντίζοντας όλα τα μικρότερα μοσχάρια τους. Μαθαίνουν αποτελεσματικά να είναι γονείς με την υποστήριξη της οικογένειάς τους που είναι μαζί τους όλη την ώρα».

Οι ειδικοί προσθέτουν άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για τη συμπεριφορά των μητέρων ελεφάντων. Οι ελέφαντες γεννούν περιτριγυρισμένοι από τους συγγενείς τους και συνήθως επιλέγουν «νοσοκόμες» από την οικογένειά τους που στη συνέχεια τους βοηθούν να μεγαλώσουν μωρά, αλλά αυτό συμβαίνει συνήθως μόνο σε ελέφαντες στη φύση.

«Η ζωή σε αιχμαλωσία εκτός παραδοσιακών οικογενειακών ομάδων μπορεί να επηρεάσει τα μητρικά προστατευτικά ένστικτα των ζώων προς τα παιδιά τους», εξήγησαν.

Αυτό συνέβη με τον ZhuangZhuang και τα πράγματα έγιναν χειρότερα επειδή ήταν το πρωτότοκο μοσχάρι.

«Αν είναι μητέρα για πρώτη φορά, μπορεί να φοβάται και, λόγω του πόνου της γέννας, μια άπειρη μητέρα μπορεί να επιτεθεί ή να βλάψει το μωρό της, σκόπιμα ή με άλλο τρόπο. Αν είναι στην άγρια φύση, οι συγγενείς του θα βοηθήσουν κατά τη γέννα, επιτρέποντάς του να μειώσει τον πόνο και να γεννήσει αργά», είπαν οι ειδικοί.

Γεγονός: Μπορεί να μην είναι πραγματικά κακή μητέρα, αλλά οι ελέφαντες που επηρεάζονται από τη γέννηση και βρίσκονται σε αιχμαλωσία είναι δύσκολο να διαχειριστούν, ειδικά χωρίς τη βοήθεια των συγγενών τους. Ευτυχώς, ένας από τους χειριστές είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τον Zhuang και κατάφερε να τον ηρεμήσει.

Εδώ είναι ένα βίντεο του Zhuang.

Αρχικά εμφανίστηκε στο en.goodtimes





Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις