Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Πτωτικά ξεκίνησαν οι αμερικανικές αγορές και περιορίζουν τα αρχικά Kέρδη των ευρωπαϊκών


 Οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν επενδυτική άγνοια κινδύνου και οι αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές προχωρούν σε ‘αποθέρμανση’ είναι η εικόνα που έχουν σήμερα τα ξένα χρηματιστήρια (Εθνική Εορτή Ελλάδας) κατά τις 17.00 ώρα Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones υποχωρούσε κατά (-0,31%), ο S&P 500 (μειώνονταν κατά -0,16%) και ο Nasdaq (-0,15%). Οι ευρωπαϊκές αγορές αντίθετα ξεκίνησαν έντονα ανοδικά από το πρωί της Δευτέρας αλλά μόλις φάνηκαν οι διαθέσεις ρευστοποιήσεων στις αμερικανικές αγορές περιόρισαν τα αρχικά τους κέρδη.

Κατά τις 17.00 ώρα Ελλάδας, ο γερμανικός DAX αυξάνονταν κατά 0,24%, ο γαλλικός CAC περιόρισε τα αρχικά του κέρδη στο 0,13%, ο ιταλικός MIB συνέχιζε με μεγάλη άνοδο (0,88%) προς νέα υψηλά 20 ετών και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 κατέγραφε άνοδο 0,31%.

Ενδεχομένως τα κέρδη να περιοριστούν και άλλο μέχρι την λήξη των συνεδριάσεων και κάποιοι ευρωπαικοί δείκτες να κλείσουν με αρνητικό πρόσημο.

Το παράδοξο στις ευρωπαικές αγορές είναι το γεγονός ότι η άνοδο συνεχιζόταν την στιγμή που το πολεμικό κλίμα σε Ουκρανία μετακινείται και προς Πολωνία και γενικότερα αυξάνεται ο γεωπολιτικός κίνδυνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις