Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Δεν αποσυντίθενται οι νεκροί του Kορονοϊού λόγω των μέτρων που είχαν επιβάλλει – Mακάβρια εικόνα στο Kοιμητήριο της Λάρισας

 


Αντιμέτωποι με μακάβριες εικόνες της εκταφής των νεκρών από την εποχή της πανδημίας του κορονοϊού, έρχονται συγγενείς σε όλη την Ελλάδα καθώς δεν έχει προχωρήσει η αποσύνθεση των σωμάτων λόγω των μέτρων που είχαν τηρηθεί εκείνη την περίοδο.

Στο νέο κοιμητήριο Λάρισας κατά τη διάρκεια της εκταφής νεκρών, που είχαν δηλωθεί ως θύματα της covid-19, το προσωπικό του κοιμητηρίου διέκοψε τη διαδικασία, καθώς διαπιστώθηκε πως δεν είχε εξελιχθεί ομαλά η αποσύνθεση των σορών.

Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι το γεγονός ότι οι σοροί θάφτηκαν μέσα σε πλαστικούς σάκους και μάλιστα ποτέ μέσα σε έναν, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που τα πτώματα είχαν μεταφερθεί από το νεκροτομείο μέσα σε τριπλούς σάκους.

Ο δεύτερος λόγος είναι πως ακόμα και τα φέρετρα ήταν τυλιγμένα με πλαστικό σάκο.

Όπως αναφέρει το onlarisa.gr το εν λόγω θέμα απασχολεί όχι μόνο τον Δήμο Λαρισαίων, αλλά πολλούς άλλους Δήμους καθώς οι νεκροί που «έφυγαν» από κορωνοϊό θα παραμείνουν για πολύ περισσότερο χρόνο από τον συνήθη εκτιμώμενο.

Η εφημερίδα «Ελευθερία» ήρθε σε επικοινωνία τόσο με εργαζόμενους στο τμήμα κοιμητηρίων της Λάρισας όσο και με επαγγελματίες γραφείων τελετών, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τα περιστατικά.
«Κάτι τέτοιο», είπαν, «θα γίνεται ακόμα πιο συχνά πλέον, διότι συμπληρώνονται οι τριετίες από τον θάνατο των πρώτων που δηλωνόταν πως ήταν από κορωνοϊό».

«Είναι θέμα φυσικής, γι’ αυτό και δεν μπορεί να προχωρήσει η αποσύνθεση του σώματος. Σε κάποιες περιπτώσεις τα νάιλον είναι τόσα πολλά που δεν έχει αλλοιωθεί καν το φέρετρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις