Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Σάλος στην Αλβανία: Ο Έντι Ράμα έσπρωξε δημοσιογράφο - H διεθνής οργάνωση «Women Press Freedom», Kαταγγέλλει την επιθετικότητα του Αλβανού πρωθυπουργού


 Σάλο έχει προκαλέσει στην Αλβανία το σπρώξιμο δημοσιογράφου στο πρόσωπο από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Τίρανα.

Η δημοσιογράφος Αμπρόζια Μέτα, ρώτησε τον Αλβανό πρωθυπουργό σχετικά με ένα επενδυτικό σχέδιο στο νησί Σαζάν -μια περιβαλλοντικά προστατευόμενη περιοχή- όπου έχει αναφερθεί ότι ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, θα συμμετάσχει στην κατασκευή ακινήτων για το τουριστικό εμπόριο.

Σε βίντεο καταγράφηκε η κίνηση του Ράμα που σπρώχνει με το χέρι του στο πρόσωπο την δημοσιογράφο και έπειτα αποχωρεί εμφανώς εκνευρισμένος.

Η διεθνής οργάνωση υπεράσπισης και υποστήριξης γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ δημοσιογράφων «Women Press Freedom», καταγγέλλει την επιθετικότητα του Αλβανού πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι «είναι απαράδεκτο να σπρώχνεις μια δημοσιογράφο». «Δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύει περιφρόνηση προς τον κριτικό Τύπο. Στεκόμαστε στο πλευρό της Μέτα και απαιτούμε από τον Ράμα να ζητήσει συγγνώμη και να αντιμετωπίσει τους δημοσιογράφους με σεβασμό» αναφέρει η οργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις