Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

H Γερμανική Αστυνομία εισέβαλε σε σπίτια ανδρών με την κατηγορία της «Pητορικής μίσους» κατά γυναικών στο διαδίκτυο.

 


Οι γερμανικές αρχές επιβολής του νόμου πραγματοποίησαν έφοδο σε σπίτια 45 ανδρών που κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούν «μισογυνική» γλώσσα και βλάπτουν τα αισθήματα των γυναικών στο Διαδίκτυο.

Οι επιδρομές ήταν μέρος μιας ημέρας δράσης «καταπολέμησης του μισογυνισμού στο Διαδίκτυο», η οποία πραγματοποιείται μία ημέρα πριν από την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και πραγματοποιήθηκαν σε συντονισμένη προσπάθεια από το Κεντρικό Γραφείο της Γερμανίας για την Καταπολέμηση του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Φρανκφούρτη, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματικής Αστυνομίας και αρκετές κρατικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, σύμφωνα με το Associated Press.

«Παρατηρούμε πώς οι διαδικτυακές πλατφόρμες ολοένα και περισσότερο προβάλλουν την ρητορική του μίσους, της παρενόχλησης και των διακρίσεων, στοχεύοντας ιδιαίτερα τις γυναίκες», δήλωσε ο Χόλγκερ Μουνχ, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εγκληματικής Αστυνομίας της Γερμανίας.

Στη Γερμανία, η χρήση συκοφαντιών στο διαδίκτυο κατά των γυναικών και των μειονοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών και των τρανς ατόμων, μπορεί να τιμωρηθεί ποινικά ως υποκίνηση σε «μίσος».

Η καταστολή των λεγόμενων διαδικτυακών «εγκλημάτων μίσους» στη Γερμανία ακολουθεί τις κινήσεις άλλων κυβερνήσεων που διεισδύουν στο WEF για να ποινικοποιήσουν την ελευθερία του λόγου.

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι η πολιτική αυτή θα αποτελέσει μέρος του δυστοπικού «Online Harms Bill» του Trudeau, το οποίο καταπολεμά κάθε αντίθεση στην ακροαριστερή αυταρχική ατζέντα του καθεστώτος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Αρίφ Βιράνι, υποστήριξε ότι αν κατέχουμε το νόμιμο δικαίωμα να φυλακίζουμε άτομα που δεν έχουν διαπράξει έγκλημα θα διαδραματίσει «πολύ σημαντικό» ρόλο στην πρόληψη της κριτικής των μειονοτήτων.

Σύμφωνα με τα μέτρα που προτείνονται στο νομοσχέδιο C-63, το οποίο αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα, όσοι κριθούν ένοχοι για τέτοια εγκλήματα ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Η άποψη του anazitiseis.gr, είναι πως η «ρητορική μίσους» είναι καταδικασταία μεν αλλα δεν πρέπει να διώκεται πονικά, όπως και καμία άποψη. Αυτοί οι νόμοι αποσκοπούν σε ένα νέου είδους λογοκρισίας. Στη δημοκρατία δεν διώκονται οι απόψεις αλλα οι πράξεις. Δεν δηλώνουμε υπακοή σε ότι θεωρούμε πως παραβιάζει τις αρχές της δημοκρατίας και πολυφωνίας, ας χτίσουν νέα Νταχάου κι ας μας κλείσουν όλους μέσα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις