Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Φρέντυ Μπελέρης: H αλβανική «δικαιοσύνη» τον έκρινε «ένοχο» – Kαταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση


 Ο κύβος ερρίφθη για την αλβανική «δικαιοσύνη» η οποία έκρινε «ένοχο» τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντυ Μπελέρη, στον οποίο επέβαλε φυλάκιση δύο ετών.

«Ένοχος» επίσης κρίθηκε ο συγκατηγορούμενος και στενός του συνεργάτης, Παντελής Κοκαβέσης, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή 18 μηνών με 3ετη αναστολή.

Ο Μπελέρης στην απολογία του άσκησε δριμεία κριτική στην όλη διαδικασία, αναφέροντας ότι «πρόκειται για μια δίκη που θα μπορούσε να γίνει μια φορά και έναν καιρό, αλλά όχι σε ένα ευρωπαϊκό κράτος εν έτει 2024, όπου επισήμως δεν βρισκόμαστε σε δικτατορία».

Αναφερόμενος στους εισαγγελείς ανέφερε: «οι αξιότιμοι εισαγγελείς μπορούν με υπερηφάνεια να τα στείλουν στους πολιτικούς προϊσταμένους τους, μήνυμα ότι η αποστολή ολοκληρώθηκε επιτυχώς».

Ο Μπελέρης διαμαρτυρήθηκε έντονα σχετικά με τα εισαγγελικά πορίσματα υποστηρίζοντας ότι αυτά δείχνουν μια καταφανή μνημειολογία ανυπόστατων ψεμάτων και εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ προς την εισαγγελία λέγοντας πως επιχειρεί να καλύψει γκάφες και λάθη των αλβανικών αστυνομικών αρχών.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δεν δεχτήκατε κανένα από τα αιτήματά μου για πραγματογνωμοσύνη. Δεν υποχρεώσατε την κρατική αστυνομία να υποβάλλει ενώπιον του δικαστηρίου την παράνομη απόφαση για την πληρωμή του μάρτυρα. Δεν φέρατε τον μάρτυρα στο ακροατήριο για αντιπαράθεση με το πρόσωπο της φωτογραφίας, που η εισαγγελία ισχυρίζεται ότι είναι ο μάρτυρας», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Όλες οι αποφάσεις σας ήταν πολιτικές αποφάσεις. Η άρνηση της ειδικής άδειας για την ορκωμοσία ήταν επίσης πολιτική απόφαση, υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητες. Αυτό το σκέλος της απόφασης απορρίφθηκε από το Εφετείο».

Παράλληλα ο Φρέντυ Μπελέρης, εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, απέστειλε επιστολή στους πρέσβεις ων ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία.

Ο αδερφός του δημάρχου Μπελέρη, Λεονάρδος Μπελέρης, ανέφερε πως ο αγώνας θα συνεχισθεί και το επόμενο βήμα είναι να ασκηθεί έφεση για την απόφαση του δικαστηρίου.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Οι ψεύτικες μαρτυρίες, η σκευωρία ήταν εξαρχής προετοιμασμένη ώστε να εμποδίσουν τον Δήμαρχο Χειμάρρας να διοικήσει τον Δήμο»


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις