Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Προβλήματα από την κακοκαιρία «Eξπρές»: «Βούλιαξε» η Πιερία, Xαλάζι στα Τρίκαλα - Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία


 Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Πιερία και στα Τρίκαλα από τις έντονες βροχές την ώρα που η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με τα έντονα φαινόμενα να συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη (5/3).

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ισχυρή βροχόπτωση έπληξε και την Αττική, με αρκετούς δρόμους να πλημμυρίζουν.


Από χθες (4/3) το βράδυ η Πιερία αντιμετωπίζει προβλήματα από την κακοκαιρία και τις ισχυρές βροχές ιδιαίτερα στον δήμο Δίου-Ολύμπου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε μια περιοχή από την Κονταριώτισσα έως την Καρίτσα, κινητοποιήθηκαν συνεργεία της υπηρεσίας, αλλά και μηχανήματα έργου για να παρέχουν βοήθεια σε οδηγούς ακινητοποιημένων οχημάτων. Την ίδια στιγμή με δυσκολίες, λόγω της βροχόπτωσης διεξάγεται η κυκλοφορία στον δρόμο Κατερίνη-Δίου και Κατερίνη-Αγίου Δημητρίου.


❗️Πολυκύτταρη  καταιγίδα έχει δημιουργήσει σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή Κονταριώτισσα Πιερίας το νερό μπαίνει μέσα στα σπίτια
❗️Καμιά άσκοπη μετακίνηση στις περιοχές που έχουνε την ισχυρή καταιγίδα σε εξέλιξη
Βίντεο : Μάχη Αντώνης

Ποτάμια οι δρόμοι στα Τρίκαλα
Η κακοκαιρία χτύπησε και τα Τρίκαλα. Μάλιστα χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά της ώρας για να μετατραπούν δρόμοι της πόλης σε ποτάμια, ενώ κατά διαστήματα έπεφτε και χαλάζι.

Παράλληλα, ολιγόωρη διακοπή ηλεκτροδότησης σημειώθηκε σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας, καθώς η καταιγίδα συνοδευόταν από έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Άστατος θα είναι σήμερα, Τρίτη ο καιρός με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Μάλιστα, τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στο Αιγαίο.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις