Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Γερμανός ασθενής εμβολιάστηκε κατά του Covid 217 φορές


 Ένας άνδρας από τη Γερμανία έχει γίνει πρωτοσέλιδο για έναν εξαιρετικό λόγο: έλαβε το εντυπωσιακό αριθμό των 217 δόσεων του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε διάστημα 29 μηνών, κατά μέσο όρο σχεδόν δύο φορές την εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε ιατρική ανάγκη.

Η ιδιότυπη αυτή περίπτωση του 62χρονου έχει καταγραφεί στο The Lancet Infectious Diseases. Αγόρασε ιδιωτικά τις δόσεις και προχώρησε στη συστηματική χορήγησή τους, με μία ένεση περίπου κάθε τέσσερις ημέρες, όπως αναφέρει το BBC.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο άνδρας δεν παρουσιάζει καμία ανεπιθύμητη ενέργεια από τους υπερβολικούς εμβολιασμούς, γεγονός που ώθησε τους ερευνητές να εμβαθύνουν στην κατάστασή του. Αφού έμαθαν για την περίπτωσή του από τις εφημερίδες, οι επιστήμονες του απηύθυναν πρόσκληση να συμμετάσχει σε περαιτέρω δοκιμές, την οποία αποδέχτηκε με προθυμία.

Τα εμβόλια χρησιμεύουν για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθώντας στην αναγνώριση και την καταπολέμηση ασθενειών όπως το Covid-19. Ωστόσο, το πιεστικό ερώτημα για τους επιστήμονες παραμένει το κατά πόσον η ανελέητη αγωγή εμβολιασμού είχε απρόβλεπτες συνέπειες στο ανοσοποιητικό σύστημα του άνδρα.

Παραδόξως, παρά τον καταιγισμό των δόσεων, ο άνδρας δεν παρουσίασε εξασθενημένη ανοσία ούτε προσβλήθηκε από τον κορονοϊό. Παρ’ όλα αυτά, οι ειδικοί προειδοποιούν κατά ενός τόσο υπερβολικού εμβολιασμού, υποστηρίζοντας αντ’ αυτού ένα σχήμα τριών δόσεων με τακτικές ενισχυτικές δόσεις ως την πιο αποτελεσματική προσέγγιση.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις