Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι τραγανή απέξω και μέσα είναι ζουμεροί, γιατί όσο ψήνονται λόγω της πατάτας γίνονται τραγανοί και πιάνει μία λεπτή κρούστα απέξω και έτσι μένουν ζουμεροί από μέσα.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό Κιμά μοσχαρίσιο
3 μεγάλες πατάτες τριμμένες στο λεπτό του τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι το οποίο σε ένα τηγανάκι το μαραίνουμε λίγο με τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιά σούπας ξύδι
2 αυγά
μία κουταλιά σούπας μουστάρδα
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά αλάτι
μία πρέζα πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
από μία πρέζα πάπρικα κουρκουμά κύμινο κανέλα
Εκτέλεση
Τα ζυμώνουμε όλα αυτά πάρα πάρα πολύ καλά κανονικά πρέπει να τα βάλουμε και στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον και μετά να τα πλάσουμε
Δεν πρέπει να τους τρυπήσουμε με πιρούνι
Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καλαμποκέλαιο να σκεπάζουμε τέσσερα λεπτά από τη μία πλευρά 2 με 3 λεπτά από την άλλη πλευρά
Πρέπει να κάψει καλά
Όταν θέλουμε να τους γυρίσουμε τους γυρίζουμε με κουτάλι και όταν θέλουμε να τους βγάλουμε τους βγάζουμε το τρυπητό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.