Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι»: Ιδού γιατί οι ΗΠΑ φορτώνουν με όπλα την Πολωνία, vid - Από άρματα μάχης και οχήματα μεταφοράς προσωπικού μέχρι...σφαίρες!

 


«Η Πολωνία είναι έτοιμη να αμυνθεί εναντίον της Ρωσίας, καθώς η ανησυχητική απειλή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου συνεχίζει να εντείνεται», είναι ο τίτλος μεγάλων ΜΜΕ σε Πολωνία, Βρετανία και Γερμανία σήμερα.

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του Πολωνού Υπουργού Άμυνας, Władysław Kosiniak-Kamysz, ο οποίος ισχυρίστηκε πως το έθνος του θα αντιδρούσε εάν η Ρωσία ολοκληρώσει τον πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας και στραφεί για να καταλάβει τη Βαρσοβία στη συνέχεια.

Μιλώντας στην πολωνική εφημερίδα Super Express, ο κ. Kosiniak-Kamysz -ο οποίος ενεργεί και ως αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας- ξεκαθάρισε πως λαμβάνει υπόψιν πολύ σοβαρά τα σενάρια πολέμου με τη Ρωσία:

«Αυτός είναι ο ρόλος ενός υπουργού Άμυνας στις τρέχουσες συνθήκες μας… πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε».

Ο κ. Kosiniak-Kamysz, αξιωματούχος άμυνας στο ΝΑΤΟ, πρόσθεσε:

«Έτσι, εξετάζουμε την κατάσταση, εξάγουμε συμπεράσματα και συμπληρώνουμε κενά, ακόμη και όταν πρόκειται για όπλα και πυρομαχικά.

Οι μεγάλες προσπάθειες προμήθειας [όπλων] είναι σημαντικές, αλλά ο προσωπικός εξοπλισμός των στρατιωτών είναι επίσης σημαντικός».

Τώρα επομένως επιβεβαιώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη ο λόγος που οι ΗΠΑ εδώ και πολύ καιρό στέλνουν ασύλληπτες ποσότητες πολεμικού υλικού στην Πολωνία!

Σε βίντεο του 2023 που σας είχαμε δείξει από το λιμάνι Γκντίνια της Πολωνίας διακρίνονται οι τεράστιες ποσότητες πολεμικού υλικού που βεβαίως δεν κατέληξαν όλες στην Ουκρανία για να γίνουν ακολούθως παλιοσίδερα από τους Ρώσους!

Το νατοϊκό κράτος την τελευταία διετία ετοιμάζεται διαρκώς προκειμένου να αποτελέσει πιθανότατα την «Ουκρανία νο.2», σε έναν πόλεμο κατά του Πούτιν που από ότι φαίνεται έχει πολλά κεφάλαια ακόμα:

απεμπε-EPA – PAP photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις