Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Εξάψεις και ημικρανίες: O επικίνδυνος συνδυασμός που απειλεί την καρδιά των γυναικών μετά τα 50


 Ο καρδιαγγειακός κίνδυνος στην εμμηνόπαυση φαίνεται να αυξάνεται όταν συνυπάρχουν ορισμένοι παράγοντες κινδύνου με κυριάρχους τις εξάψεις και τις ημικρανίες σύμφωνα με νεότερα ευρήματα

Οι μελέτες αποκαλύπτουν ότι, για τις περισσότερες γυναίκες που αντιμετωπίζουν αυτά τα συμπτώματα, ο κίνδυνος καρδιαγγειακών προβλημάτων δεν είναι σημαντικά αυξημένος, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υποφέρουν ταυτόχρονα από μακροχρόνιες ημικρανίες και εξάψεις ή νυχτερινές εφιδρώσεις. Αντίθετα, η έρευνα τονίζει τη σημασία της αντιμετώπισης των παραδοσιακών παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου, όπως ο ύπνος, η διατροφή, η άσκηση, το κάπνισμα και η διαχείριση της αρτηριακής πίεσης, του σακχάρου, της χοληστερόλης και του βάρους.

Για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν τόσο ημικρανίες, όσο και εξάψεις ή νυχτερινές εφιδρώσεις επί πολλά χρόνια, μία από τις νέες μελέτες υποδηλώνει ένα επιπλέον επίπεδο καρδιαγγειακού κινδύνου. Αυτό καθιστά την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και των εγκεφαλικών επεισοδίων ακόμη πιο σημαντική σε αυτή την ομάδα, λέει η επικεφαλής της μελέτης, Catherine Kim, M.D., M.P.H., αναπληρώτρια καθηγήτρια ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Michigan και γιατρός πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Για τις γυναίκες που βρίσκονται σήμερα στη δεκαετία των 20 και των 30 ετών και εμφανίζουν ημικρανίες, η νέα έρευνα υποδηλώνει ότι μπορεί να οδεύουν προς έναν υψηλότερο κίνδυνο μακροχρόνιων συμπτωμάτων που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση σε μεταγενέστερο στάδιο της ζωής.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.