Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Τέξας: Οι εικόνες που δεν δείχνει κανείς! Αποφασισμένος να πάει Mέχρι τέλους ο Νότος - «Ξεκουμπιστείτε» το κεντρικό σύνθημα εναντίον των διεθνιστών


 Μια σειρά από φορτηγά, αυτοκίνητα και φορτηγά — από την Νότια Ντακότα και τη Βόρεια Καρολίνα, την Ουάσιγκτον και την Πενσυλβάνια — κατέφθασαν στο Τέξας, στην αγροτική κοινότητα του Quemado.

Η τοποθεσία στο Quemado είχε επιλεγεί λόγω της γειτνίασής της με την πόλη Eagle Pass, ένα σημείο ανάφλεξης στην σφοδρή αντιπαράθεση για την ασφάλεια των συνόρων και την παράνομη μετανάστευση μεταξύ της κυβέρνησης Μπάιντεν και του κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ του Τέξας, σχολιάζουν οι New York Times.

 Άλλες νηοπομπές αυτή την εβδομάδα έφτασαν στα σύνορα στηn Γιούμα της Αριζ και στο Σαν Υσίδρο της Καλιφόρνια, όλα με στόχο την ενίσχυση των ελέγχων στους αλλοδαπούς που περνούν τα σύνορα.

Ανησυχίες για πιθανή βία ακολούθησαν τις νηοπομπές καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι ηγέτες των Ρεπουμπλικανών πολιτειών φαίνονται πως βρίσκονται σε μια ολοένα και πιο επικείμενη πορεία σύγκρουσης, με τους New York Times να γράφουν πως υπάρχουν φόβοι ακόμα και για εμφύλιο πόλεμο!

Η συνοδεία «Take Back Our Border» έφτασε στο Quemado του Τέξας, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, στο Cornerstone Children’s Ranch. Αυτή η συνοδεία στοχεύει να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την κρίση στα νότια σύνορα, αντιμετωπίζοντας συγκεκριμένα τις παράνομες διελεύσεις χιλιάδων μεταναστών.

Σε συνδυασμό με τις προσπάθειες του Κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ να καταπολεμήσει τις «άνομες πολιτικές» του Προέδρου Μπάιντεν σχετικά με τη μαζική παράνομη μετανάστευση, άνθρωποι από διαφορετικές πολιτείες έχουν οδηγήσει μέχρι το Τέξας για να δείξουν την υποστήριξή τους για την υπεράσπιση και την ασφάλεια των συνόρων.

Ένα άτομο δήλωσε: «Το παλεύω για τα εγγόνια μου», υπογραμμίζοντας την ανησυχία για τις μελλοντικές γενιές.

Ένας άλλος τόνισε την σημασία της διατήρησης ευκαιριών για τους μελλοντικούς Αμερικανούς, δηλώνοντας: «Θέλω να έχουν την ίδια ευκαιρία που είχαμε εμείς στην Αμερική».

Εκφράστηκαν επίσης ανησυχίες σχετικά με την κατανομή των πόρων, με έναν από τους συμμετέχοντες να αναφέρει: “Παίρνουν πολλούς πόρους από άστεγους βετεράνους ή αφαιρούν πόρους από άστεγους γενικά φέρνοντας όλους αυτούς τους παράνομους.”

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την υποστήριξή τους για το Τέξας και τις προσπάθειές του για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ένα άτομο δήλωσε: “Ήρθα εδώ για να υποστηρίξω τους Πατριώτες. Ήρθα εδώ για να υποστηρίξω τα χαρακτηριστικά του Τέξας”, εκφράζοντας την αλληλεγγύη στους κατοίκους της πολιτείας.

Ένας άλλος τόνισε την ανάγκη να υπερασπιστούμε την χώρα και το Τέξας, δηλώνοντας, “Εμείς οι άνθρωποι. Ερχόμαστε να υποστηρίξουμε την χώρα μας και το Τέξας”.

Όσον αφορά τις ενέργειες του Κυβερνήτη Άμποτ, οι απόψεις ήταν σε μεγάλο βαθμό υποστηρικτικές. Οι συμμετέχοντες επαίνεσαν τον Άμποτ που αντιστάθηκε στις ομοσπονδιακές πολιτικές και έλαβε μέτρα για την ενίσχυση των συνόρων. Ένα άτομο δήλωσε: «Πραγματικά εγκρίνω ότι αντιτίθεται στις αποφάσεις του Μπάιντεν», ενώ ένα άλλο εξέφρασε την εκτίμησή του για την στάση του Άμποτ κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

«Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι αυτό δεν είναι απλώς ένας αγώνας που έχει το Τέξας», δήλωσε η κυβερνήτης του Αρκάνσας Sarah Huckabee Sanders. «Αυτός είναι ένας αγώνας στον οποίο πρέπει να εμπλακούμε όλοι μας».

Οι 14 κυβερνήτες ενώθηκαν με τον κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ στο Eagle Pass για να δείξουν την υποστήριξή τους στην απόφασή του να αναλάβει τον έλεγχο του Shelby Park.

“Νομίζω ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι θυμωμένοι και δικαίως – επειδή οι γειτονιές τους, τα γήπεδα γκολφ τους, οι εμπορικές περιοχές τους έχουν όλα δεχθεί εισβολή”, είπε ο Άμποτ.

Η Χουανίτα Β. Μαρτίνεθ, πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της κομητείας Μάβερικ είπε: «Αυτή την στιγμή, δεχόμαστε εισβολή από εκείνουν που έρχονται εδώ για να προκαλέσουν τον όλεθρο στην κοινότητά μας».

Η Martinez και αρκετοί άλλοι από το Eagle Pass είπαν ότι θέλουν το κράτος να κάνει πίσω και να φύγει: «Χρειαζόμαστε το πάρκο μας πίσω», είπε. «Θέλω ο Κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ να βγάλει από την κοινότητά μας από την κόλαση».

«Ξεκουμπιστείτε από εδώ» είναι το κεντρικό σύνθημα στον Αμερικανικό Νότο κατά των διεθνιστών!

Το θέμα έχει ακόμα πολύ ψωμί και σίγουρα το μέλλον προδιαγράφεται δυσοίωνο για την ενότητα των ΗΠΑ!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις