Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

«Kαταργούν την ιστορία & την γνώση»: Eυρωβουλευτής αποκαλύπτει ψήφισμα ΣΟΚ στις Bρυξέλλες - Φέρνουν κάτι άλλο, το οποίο θα παρουσιάσουν ως «υπερεθνική συνείδηση»! Σταματά η «μεταφορά γνώσης», είπε.

 


Ο André Rougé είναι ευρωβουλευτής του γαλλικού κόμματος «Εθνική Συσπείρωση» και ειδικός στα θέματα του εξωτερικού. Σε αυτό το φόρουμ, καταγγέλλει το ψήφισμα Verheyen, ένα μεγάλο άλμα προς τον ευρωπαϊκό φεντεραλισμό, όπως αναφέρει και εις βάρος της εθνικής υπόστασης των κρατών, η οποία σταδιακά επιδιώκεται να αντικατασταθεί ενδεχομένως, με κάτι άλλο!

Όπως γράφει, μεταξύ άλλων, στην γαλλική Livre Noir:

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνέστησε, στις 17 Ιανουαρίου, να καταργηθεί η διδασκαλία των εθνικών ιστοριών και να αντικατασταθούν με ένα ενιαίο σώμα, με την συμβολή των Βρυξελλών. Μακρονιστές και σοσιαλιστές στήριξαν το εγχείρημα!

Η αντιπροσωπεία μας των εκλεγμένων αντιπροσώπων από την Εθνική Συσπείρωση, με επικεφαλής τον Τζόρνταν Μπαρντέλα, προφανώς καταψήφισε.

Εκείνοι που το 2020 βανδάλισαν το άγαλμα του Ουίνστον Τσόρτσιλ στο Λονδίνο ή στο Μετς, το 2022, αυτό του Σαρλ ντε Γκωλ, είναι αναμφισβήτητα «μικρότεροι» σε σύγκριση με τους 409 συναδέλφους μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (από τους 705) που ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος της Γερμανίδας βουλευτού Sabine Verheyen , υπέρ της ανάδυσης μιας «  πεφωτισμένης ευρωπαϊκής συνείδησης  »… «Διαφωτισμένη» από ποιον; Χωρίς αμφιβολία από αυτόν τον… «φάρο» που είναι η Ursula von der Leyen, για την οποία η κα Verheyen είναι ένας από τους πιο πιστούς συνεργάτες.

Προερχόμενη όπως αυτή από το CDU (Γερμανοί χριστιανοδημοκράτες), επομένως θεωρητικά από την «κεντροδεξιά», η τελευταία είχε υιοθετήσει, υπό την ιδιότητά της ως προέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας, ένα κείμενο που θα μπορούσαν να είχαν γραφτεί από τους πιο εξυψωμένους υποστηρικτές της (διεθνιστικής) ιδεολογίας.

(…)

Τι ζητά πραγματικά το ψήφισμα Verheyen; Τίποτα λιγότερο από την ανάπτυξη μιας επίσημης ιστορίας που θα αντικαταστήσει τα προγράμματα διδασκαλίας που ισχύουν σε κάθε κράτος μέλος, προκειμένου να αναπτυχθεί, από μια μοναδική «ευρωπαϊκή αφήγηση» , μια «υπερεθνική συνείδηση»!

Ας αντιληφθούμε το νομικό πραξικόπημα που θα αποτελούσε η υιοθέτηση μιας τέτοιας αρχής, καθώς η εκπαίδευση παραμένει αποκλειστική ευθύνη των εθνικών κυβερνήσεων, και την θεμελιώδη βλακεία της δημιουργίας μιας «ευρωπαϊκής ιστορικής συνείδησης» εξάγοντας από την μνήμη των λαών αυτό που σφυρηλατεί τις μοναδικές τους ταυτότητες και, επομένως, τον πλούτο και την ποικιλομορφία του ευρωπαϊκού πολιτισμού. 

(Ωστόσο), το πιο σοβαρό πράγμα σε αυτό το έργο είναι ο κοινός παρονομαστής της ευρωπαϊκής ιστορίας που οι υποστηρικτές του σκοπεύουν να εντοπίσουν για να δικαιολογήσουν τον κονστρουκτιβιστικό παροξυσμό τους αντάξιο του σοβιετικού «επιστημονικού σοσιαλισμού», ο οποίος ισχυριζόταν ότι έβγαλε έναν «νέο άνθρωπο» από τα ερείπια του παρελθόντος. . Ένα παρελθόν, όπως διακηρύσσει ο πρώτος στίχος του The Internationale , από το οποίο είναι σημαντικό να φτιάξουμε μια «καθαρή πλάκα» αφομοιώνοντάς το στην κόλαση για να δικαιολογήσουμε καλύτερα την κατασκευή του παραδείσου που θα έρθει.

Νομίζετε ότι υπερβάλλω; Διαβάστε το κύριο «αφήγημα» του ψηφίσματος Verheyen: «  Ο σωβινισμός, τα σεξιστικά στερεότυπα, οι ασυμμετρίες εξουσίας και οι δομικές ανισότητες είναι βαθιά ριζωμένες στην ευρωπαϊκή ιστορία ». Εξ ου και η έκκληση για « ενθάρρυνση των μορφών διδασκαλίας  [ …] που ευνοούν τον προβληματισμό και την συζήτηση παρά την μεταφορά γνώσης  ». Σωστά διαβάσατε: αντί για μετάδοση γνώσης, θα προτιμήσετε την συζήτηση . 

Τι υπάρχει όμως να συζητήσουμε χωρίς «  γνώση  » , αν όχι αποκλειστικά τα θέματα που επιβάλλουν οι νέοι λογοκριτές της ευρωπαϊκής ιστορίας; Υπό τον Μάο και τους Ερυθρούς Χμερ, αυτό ονομαζόταν «επανεκπαίδευση».

(…)

Τι μπορούμε να πούμε για μια «υπερεθνική αφήγηση», της οποίας η κύρια λειτουργία, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του ψηφίσματος, θα ήταν να «επανεκτιμήσει όλες τις σκοτεινές περιόδους της ευρωπαϊκής ιστορίας »;

 Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο τέλος μιας τέτοιας επαίσχυντα επιλεκτικής «εκπαίδευσης», κάθε ηθική συνείδηση ​​θα έχει εξαφανιστεί και η φράση που φυσικά θα έρχεται στο μυαλό των νέων θα ήταν: «Οι  πρόγονοί μας, τα καθάρματα!».  “.

Είναι καιρός να βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν τον μαζοχισμό, εκτός αν θέλουμε να κάνουμε την Ευρώπη τον πρώτο πολιτισμό που βασίζεται στο μίσος προς τον ίδιος της τον εαυτό… και επομένως να την οδηγήσουμε στην αυτοκαταστροφή!

photo intime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις