Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρολα βαζουμε 2 κουπες ζαχαρη και 1/4 της κουπας νερο και αφηνουμε να βρασει και να παρει λιγο το χρωμα της καραμελας.
Μετα ριχνουμε 1 και 1 /2 νερο και μια βανιλια. Ανακατευουμε και αφηνουμε για 1 λεπτο.
ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ.
Βαζουμε στη κατσαρολα ενα λιτρο γαλα και μια κουπα ζαχαρη να ζεσταθουν.
Σε μια λεκανη ριχνουμε 3 κροκους αυγων, 3 κουταλιες ζαχαρη, 5 κουταλιες κορν φλαουρ, 3 κουταλιες αλευρι και λιγο ζεστο γαλα και τα χτυπαμε.
Σιγα σιγα το ριχνουμε στο γαλα και ανακατευουμε μεχρι να πηξει η κρεμα.
Καταβαζουμε απο τη φωτια και ριχνουμε μεσα 120 γρ. βουτυρο και 2 βανιλιες.
Στρωνουμε σε ένα ταψι φρυγανιες και ριχνουμε σιροπι, λιγη κανελιτσα και απο πανω απλωνουμε τη μιση κρεμα. Επαναλαμβανουμε αλλη μια φορα.
Απο πανω βαζουμε σαντιγυ και καβουρδισμενα αμυγδαλα..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου