Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Μελέτη: Οι συχνές ενισχυτικές δόσεις εμβολίου για τον COVID «μπορεί να προκαλούν περισσότερη βλάβη παρά ωφέλεια»


 Η συχνή χορήγηση ενισχυτικών εμβολίων mRNA COVID-19 μπορεί να βλάψει την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος σε άτομα με ανοσοκαταστολή, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το εάν η χορήγηση πολλαπλών δόσεων εμβολίου είναι περισσότερο επιβλαβής παρά ωφέλιμη.

Σύμφωνα με μια αφηγηματική ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στις 27 Ιανουαρίου στο Clinical and Experimental Medicine, ο επαναλαμβανόμενος εμβολιασμός κατά του COVID-19 μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης λοίμωξης SARS-CoV-2 και άλλων παθολογιών.

Επιπλέον, η λήψη πολλαπλών δόσεων μπορεί να οδηγήσει σε πολύ υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων IgG4 και να βλάψει την ενεργοποίηση των λευκών αιμοσφαιρίων που συμβάλλουν στην προστασία του σώματος από λοιμώξεις και καρκίνο.

Οι ανοσοσφαιρίνες, ή αντισώματα, είναι πρωτεΐνες που παράγονται από εξειδικευμένα λευκά αιμοσφαίρια που ονομάζονται Β κύτταρα. Αν και τα αντισώματα IgG4 έχουν προστατευτική δράση μέχρι ένα ορισμένο επίπεδο, ένας αυξανόμενος όγκος στοιχείων υποδηλώνει ότι ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα από επαναλαμβανόμενο εμβολιασμό μπορεί να προκαλέσουν νόσο που σχετίζεται με το IgG4 που περιλαμβάνει πολυοργανική φλεγμονή, αυτοάνοσα νοσήματα, καρκίνους ταχείας έναρξης και αυτοάνοση μυοκαρδίτιδα.

«Ενώ έχουν συσταθεί αναμνηστικές δόσεις για την ενίσχυση και την επέκταση της ανοσίας, ειδικά σε περίπτωση αναδυόμενων παραλλαγών, αυτή η σύσταση δεν βασίζεται σε αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα και οι παρενέργειες έχουν παραμεληθεί», έγραψε ο συγγραφέας της εργασίας, ο επιστήμονας Alberto Boretti.

Για να προσδιορίσει εάν οι ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου mRNA επηρεάζουν την ανοσολογική απόκριση σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα, ο κ. Boretti διεξήγαγε μια βιβλιογραφική ανασκόπηση χρησιμοποιώντας τη βάση δεδομένων Google Scholar.

Βρήκε πολύ λίγες μακροπρόθεσμες μελέτες που αξιολογούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του επαναλαμβανόμενου ενισχυτικού εμβολιασμού σε άτομα με μειωμένο ανοσοποιητικό, ειδικά με έναν συνεχώς εξελισσόμενο ιό.

Αντίθετα, βρήκε στοιχεία ότι πολλαπλές ενισχυτικές δόσεις εμβολίου mRNA επηρεάζουν την ενεργοποίηση των Τ κυττάρων CD4+ και CD8+. Αυτά τα κύτταρα αποτελούν την πλειοψηφία των Τ κυττάρων που προστατεύουν το σώμα καταστρέφοντας επιβλαβή παθογόνα και βοηθώντας το να ανταποκρίνεται σε λοιμώξεις, αλλεργιογόνα και όγκους. Τα CD4+ Τ κύτταρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα επειδή ενεργοποιούν άλλα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, συντονίζουν την ανοσολογική απόκριση έναντι λοιμώξεων και βοηθούν τα Β κύτταρα να δημιουργήσουν αντισώματα.

Η βλάβη των CD4+ Τ κυττάρων μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη παραγωγή αντισωμάτων και να θέσει σε κίνδυνο την ικανότητα του σώματος να δημιουργήσει μια αποτελεσματική χυμική ανοσολογική απόκριση έναντι των παθογόνων, αυξάνοντας την ευαισθησία σε ευκαιριακές λοιμώξεις που προκαλούνται από παθογόνα που τυπικά δεν προκαλούν νόσο σε άτομα με υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα CD8+ Τ κύτταρα είναι ζωτικής σημασίας για την κυτταρομεσολαβούμενη ανοσία επειδή αναγνωρίζουν και εξαλείφουν μολυσμένα ή μη φυσιολογικά κύτταρα και βοηθούν στην πρόληψη της υπερβολικής φλεγμονής. Η εξασθενημένη ενεργοποίηση των CD8+ Τ κυττάρων επιτρέπει σε λοιμώξεις ή ανάπτυξη όγκου.

«Ο συγγραφέας διαπίστωσε ότι τα εμβόλια mRNA COVID-19 μπορεί να οδηγήσουν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων IgG4 ή μειωμένη ενεργοποίηση των Τ κυττάρων CD4 + και CD8 + – και ότι η βλάβη του επαναλαμβανόμενου εμβολιασμού μπορεί να υπερβαίνει το όφελος. Ωστόσο, στις ΗΠΑ, οι ανοσοκατεσταλμένοι είναι η πρώτη ομάδα που λαμβάνει πρόσθετες δόσεις εμβολίου», δήλωσε στους The Epoch Times ο Δρ. Craig M. Wax, γιατρός και ειδικός στην πολιτική υγειονομικής περίθαλψης.

«Αυτή τη στιγμή, δεδομένης της τριετούς ερευνητικής και κλινικής εμπειρίας, αυτά τα εμβόλια γενετικής παρέμβασης θα πρέπει να αποσυρθούν από την αγορά, καθώς απέτυχαν να τεκμηριώσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα. Αντίθετα, δεν ήταν αποτελεσματικά και προκάλεσαν μεγάλη νοσηρότητα και θνησιμότητα», είπε ο Δρ Wax.

Μελέτες δείχνουν ότι οι επαναλαμβανόμενες δόσεις μπορεί να βλάψουν την ανοσολογική απόκριση

Μια μελέτη του 2023 που δημοσιεύτηκε στο Vaccines έδειξε ότι ο επαναλαμβανόμενος εμβολιασμός με mRNA για τον COVID-19 αυξάνει το επίπεδο του IgG4, αποδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και δυνητικά καθιστώντας τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς σε απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις όπως ο καρκίνος.

Μια μελέτη του Lancet του Φεβρουαρίου του 2022 έδειξε ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID-19 μειώθηκε προοδευτικά με την πάροδο του χρόνου και ότι τα εμβολιασμένα άτομα είχαν χαμηλότερη ανοσοποιητική λειτουργία οκτώ μήνες μετά τη λήψη των αρχικών δύο δόσεων εμβολίου σε σχέση με τα μη εμβολιασμένα άτομα. Αυτά τα ευρήματα ήταν πιο εμφανή σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με προϋπάρχουσες παθήσεις.

Ορισμένοι ειδικοί βλέπουν μια αινιγματική αύξηση των επιθετικών, ταχείας εμφάνισης καρκίνων, ανθεκτικών στη θεραπεία μετά τον εμβολιασμό. Μια θεωρία είναι ότι η μετατόπιση του IgG4 που προκαλείται από επαναλαμβανόμενο εμβολιασμό mRNA δημιουργεί μια ανεκτική κατάσταση για την πρωτεΐνη ακίδας και βλάπτει την παραγωγή των αντισωμάτων IgG1 και IgG3 και την καταστολή ή επιτήρηση του καρκίνου.

Σύμφωνα με την αφηγηματική ανασκόπηση, άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από την επιμονή της πρωτεΐνης ακίδας μετά τον εμβολιασμό, τα φλεγμονώδη λιπιδικά νανοσωματίδια που περιέχουν τροποποιημένο RNA που ταξιδεύουν από το σημείο της ένεσης, τις ακούσιες συνέπειες των αντισωμάτων πρωτεΐνης ακίδας και την αντικατάσταση της ουρακίλης στον γενετικό κώδικα με Ν1-μεθυλ-ψευδουριδίνη.

Συστήνουν ενισχυτικές δόσεις παρά τον αποκλεισμό από τις δοκιμές εμβολίων

Οι φαρμακευτικές εταιρείες συμπεριέλαβαν μόνο υγιή άτομα στις αρχικές κλινικές δοκιμές εμβολίων COVID-19 και οι μόνες ανοσοκατεσταλμένες υποομάδες που συμπεριλήφθηκαν στις δοκιμές εμβολίων φάσης 3 ήταν εκείνες με χρόνια, σταθερή λοίμωξη HIV, ηπατίτιδα Β ή ηπατίτιδα C.

Ωστόσο, τα ανοσοκατεσταλμένα άτομα ήταν η πρώτη ομάδα που εξουσιοδοτήθηκε να λάβει ενισχυτικά εμβολίου για τον COVID-19.Η τρέχουσα οδηγία CDC συνιστά στα άτομα ηλικίας 6 μηνών και άνω που είναι μέτρια ή σοβαρά ανοσοκατεσταλμένα και έλαβαν τα εμβόλια τους για τον COVID-19 πριν από τις 12 Σεπτεμβρίου 2023, να λαμβάνουν μία ή δύο δόσεις ενός ενημερωμένου εμβολίου, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεωνπου έχουν λάβει προηγουμένως.

Πριν από τις 12 Σεπτεμβρίου, εάν ένα ανοσοκατεσταλμένο άτομο ακολουθούσε τις συστάσεις του CDC , θα είχε ήδη λάβει τουλάχιστον πέντε δόσεις εμβολίου. Καμία κλινική δοκιμή δεν έχει δείξει εάν είναι ασφαλές για τους ανοσοκατεσταλμένους να λαμβάνουν πολλαπλές δόσεις εμβολίου του πρόσφατα διαμορφωμένου ενισχυτικού εμβολίου ή τα πιθανά αποτελέσματα του συνδυασμού των τρεχόντων ενισχυτών COVID-19 με προηγούμενα δισθενή και μονοσθενή εμβόλια.

Ο Δρ Γουοξ είπε στους The Epoch Times ότι υπάρχει μια νοοτροπία «όσο περισσότερα, τόσο καλύτερα» όταν πρόκειται για τον εμβολιασμό ατόμων με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και πιστεύει ότι αυτό έχει κυρίως οικονομικά κίνητρα.

«Οι ανοσοκατεσταλμένοι δεν χρειάζονται μια ένεση που να καταστέλλει περαιτέρω την ανοσία τους, η οποία είναι μέρος του τροποποιημένου μηχανισμού mRNA», είπε ο Δρ Γουοξ. «Μια μελέτη της κλινικής του Κλίβελαντ δείχνει ότι με κάθε εμβόλιο, αυξάνεται η πιθανότητα να κολλήσετε τον COVID-19».

Ο Δρ Wax είπε ότι πιστεύει ότι η υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και η έγκαιρη θεραπεία ενέχουν πολύ λιγότερο κίνδυνο για άτομα με μειωμένο ανοσοποιητικό.

Σε ένα email στους The Epoch Times, ο κ. Boretti είπε ότι είχε μόνο μία ερώτηση: «Έχουν αποδειχθεί αυστηρά οι ενισχυτές εμβολίων κατά των παραλλαγών του SARS-CoV-2 του 2024 για τη δραστηριότητα και την ασφάλεια σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα; Δεν γνωρίζω δεδομένα από νοσοκομεία καρκίνου που να αποδεικνύουν τα οφέλη της πρακτικής».

Το CDC, η Pfizer και η Moderna δεν έχουν απαντήσει σε αιτήματα για σχολιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις