Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
Χτυπάμε 5 αυγά με 130 γραμμάρια ζάχαρη για 3 λεπτά! Ρίχνουμε σταδιακά 130 (ισως και λίγο παραπάνω) γραμμάρια αλεύρι φαριναπ, 2 κουταλιές της σούπας κακάο, 1 βανίλια!
Οπότε το τοποθετούμε στο κατάλληλο σκεύος (εγώ χρησιμοποίησα μιας χρήσεως μεσαίο) και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμενο φούρνο για 25 λεπτά!
ΚΡΕΜΑ: Βάζουμε σε ένα μπολ 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ, με 1 κουτάλια βραστό νερό! Ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρες με 25 γραμμάρια άχνη ζάχαρη, οπότε θα γίνει αφρός!
ΓΛΑΣΣΟ: 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, 180 γραμμάρια κουβερτούρα και 1 κουτάλια της σούπας σπορέλαιο!
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ! Κόβουμε με προσοχή το παντεσπάνι να έχουμε δυο πάτους. Οπότε τοποθετούμε τον ένα πάτο πάνω του, βάζουμε μισή κρέμα, κλείνουμε με τον άλλο πάτο απάνω κρέμα και πάνω στην κρέμα με προσοχή το γλασσο!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου