Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

«Θύελλα» στις ΗΠΑ με «αέρα» Πούτιν: Πολιτικός ξεσηκωμός κατά του γέρο-Μπάιντεν - Ποιές οι τελευταίες εξελίξεις


 Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν μέσω του Τάκερ Κάρσλον έστειλε μήνυμα στις πατριωτικές ΗΠΑ πως άπαξ και φύγει ο γηραιός Μπάιντεν από την εξουσία και εκλεγεί, για παράδειγμα ο Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο, εξήρε, τότε ΗΠΑ και Ρωσία μπορεί να τα βρουν πάνω σε ό,τι έχει απομείνει από την Ουκρανία!

Είναι η πρώτη φορά που ο Πούτιν απευθύνεται στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών και όπως όλα δείχνουν υπάρχει εύφορο έδαφος για αυτό!

Μερικοί από τους πιο υψηλού προφίλ ανθρώπους στην αμερικανική πολιτική εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι τα επαναλαμβανόμενα και αυξανόμενα νοητικά λάθη του Τζο Μπάιντεν τον έχουν καταστήσει ακατάλληλο για το αξίωμα!!!

Γράφουν ΜΜΕ στις ΗΠΑ:

Μια πρόσφατη έκθεση του Ειδικού Εισαγγελέα στις ΗΠΑ υποστήριξε ότι ο Μπάιντεν είναι διανοητικά ακατάλληλος για να κατηγορηθεί ότι κρατούσε παράνομα απόρρητα έγγραφα στο σπίτι του και απάντησε με συνέντευξη Τύπου προσπαθώντας να διαλύσει τις φήμες ότι πάσχει από άνοια.

Ωστόσο, ακόμη και η αυτοσχέδια ομιλία του Λευκού Οίκου ήταν γεμάτη ψυχικές γκάφες.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ρεπουμπλικανών, Μάικ Τζόνσον της Λουιζιάνα, δήλωσε ωμά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η συνέντευξη Τύπου του Προέδρου σήμερα το απόγευμα επιβεβαίωσε περαιτέρω σε ζωντανή τηλεόραση αυτό που περιέγραφε η έκθεση του Ειδικού Εισαγγελέα. Δεν είναι κατάλληλος για Πρόεδρος».

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ μίλησε με τον πρώην παρουσιαστή του CNN , Κρις Κουόμο, σχετικά με το εάν ο Μπάιντεν είναι κατάλληλος ή όχι να υπηρετήσει την θητεία του, λέγοντας: «Ο αμερικανικός λαός έχει δικαίωμα να καταλάβει εάν ο Πρόεδρός του είναι ικανός να λαμβάνει περίπλοκες αποφάσεις. Υπάρχουν παγιωμένα συμφέροντα και ειδικά συμφέροντα στην κυβέρνηση που στην πραγματικότητα ωφελούνται από την ύπαρξη ενός προέδρου που δεν είναι απόλυτα ικανός».

Ο κυβερνήτης του GOP του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ σχολίασε την έκθεση του Ειδικού Εισαγγελέα, γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «Τι εκπληκτικό κατηγορητήριο για έναν εν ενεργεία Πρόεδρο».

Αργότερα ρώτησε: «Ποιος είναι στο τιμόνι της χώρας; Αξίζει να το μάθει η Αμερική!».

Ο αρχηγός της πλειοψηφίας στην Βουλή, Steve Scalise (R-La.) δήλωσε: «Δεν είναι κατάλληλος για την προεδρία».

Η Πρόεδρος της Διάσκεψης των Ρεπουμπλικανών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Elise Stefanik, έγραψε: «Ο Τζο Μπάιντεν δεν είναι κατάλληλος να είναι Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών».

Αμερικανοί βουλευτές εξέδωσαν κοινή δήλωση σχετικά με τον «σπασμένο εγκέφαλο» του Biden την Πέμπτη.

Είπαν στον αμερικανικό λαό:

« Η διαπίστωση του Ειδικού Εισαγγελέα ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν «διατήρησε και αποκάλυψε εσκεμμένα απόρρητο υλικό» και εμπλέκεται σε πρακτικές που «ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για την εθνική ασφάλεια» είναι βαθιά ανησυχητικό. 

« Όχι μόνο καταδεικνύει την απερισκεψία του Προέδρου, αλλά αποκαλύπτει ένα σύστημα δικαιοσύνης δύο επιπέδων που κατηγορεί έναν Πρόεδρο (σ.σ. Τραμπ) με πολιτικά υποκινούμενες κατηγορίες ενώ κουβαλάει νερό για έναν άλλον εν μέσω παρόμοιων ισχυρισμών. 

Μεταξύ των πιο ανησυχητικών σημείων αυτής της έκθεσης είναι η αιτιολόγηση του Ειδικού Εισαγγελέα για τη μη σύσταση κατηγοριών : δηλαδή ότι η μνήμη του Προέδρου είχε τόσο «σημαντικούς περιορισμούς» που δεν μπορούσε να πείσει μια κριτική επιτροπή ότι ο Πρόεδρος είχε μια «διανοητική κατάσταση εκούσιας πράξης»! Ένας άντρας που είναι πολύ ανίκανος να λογοδοτήσει για λάθος χειρισμό απόρρητων πληροφοριών είναι σίγουρα ακατάλληλος για το Οβάλ Γραφείο. 

Τα παραπάνω αποτελούν ένα απλό δείγμα του τι συμβαίνει στις ΗΠΑ αυτή την στιγμή, καθώς, κατά τα φαινόμενα, η συνέντευξη Πούτιν ήταν μόνο η αρχή!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SIPA USA / POOL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις