Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Δεν τον αφήνουν να βλέπει το 8χρονο παιδί του επειδή διαφώνησε με την αλλαγή φύλου που του επέβαλε η μητέρα του!

 


Οι υπάλληλοι του οικογενειακού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης αρνήθηκαν σε έναν πατέρα το νόμιμο δικαίωμα να σταματήσει τον οκτάχρονο γιο του να παίρνει ορμόνες που του αλλάζουν τo φύλο και που θα ξεκινούσαν την ιατρική του μετάβαση σε κορίτσι.

Ο Ντένις Χάνον, 32 ετών, ανώτερος μηχανικός λογισμικού από το Μπάφαλο, έχει εγκλωβιστεί σε μια «εφιαλτική» δικαστική μάχη με το Ανώτατο Δικαστήριο του Έρι που διαρκεί επτά χρόνια, παλεύοντας να διατηρήσει τα θεμελιώδη γονικά του δικαιώματα.

Ισχυρίζεται ότι η μητέρα του αγοριού «ώθησε» τη μετάβαση του παιδιού τους και λέει ότι το ίδιο το αγόρι δεν είχε κανένα πρόβλημα που ζούσε ως αγόρι.

Επιπλέον, ένα χρόνο μετά την απόφαση του δικαστηρίου, το μικρό παιδί, ο Matthew*, δεν θέλησε να συνεχίσει άλλο την θεραπεία, επέστρεψε στο αρχικό του αρσενικό φύλο και τώρα είναι «κανονικό μικρό αγόρι».

Ωστόσο, ο πατέρας μετά από τις αποφάσεις του δικαστηρίου για τον γιο του αναγκάζεται να τον βλέπει για λίγες μόνο ώρες κάθε εβδομάδα.

Επίσης δεν έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση για να ανακτήσει την πλήρη επιμέλεια.

Ο Μάθιου τριών ετών, ως αγόρι.  Οι γονείς του είχαν χωρίσει αλλά ο πατέρας του, Ντένις Χάνον, τον έβλεπε κάθε εβδομάδα
Ο Μάθιου στο νηπιαγωγείο, όταν τον αποκαλούσαν «Ρούμπι Ρόουζ». Ο Μάθιου τώρα, εννέα ετών, ταυτίζεται ως αγόρι, ευθυγραμμισμένος με το φύλο του κατά τη γέννησή του

«Ήταν ένας εφιάλτης», είπε ο κ. Hannon στη DailyMail. «Κατέστρεψε εντελώς τη ζωή μου». 

Η ιστορία αυτή έρχεται λίγες μέρες αφότου η DailyMail.com αποκάλυψε ότι μια οικογένεια από τη Μοντάνα έχασε την επιμέλεια της 14χρονης κόρης της  αφού αρνήθηκε να της επιτρέψει να κάνει φυλομετάβαση σε αγόρι.

Οι Υπηρεσίες Προστασίας Παιδιού (CPS) εμφανίστηκαν στο σπίτι της οικογένειας και αργότερα διαπίστωσαν ότι η κόρη τους, η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας, έπρεπε να μεταβεί σε ειδική κλινική για να «βελτιωθεί».

Την έστειλαν σε ένα ινστιτούτο ψυχικής υγείας όπου της επέτρεψαν να ζήσει ως αγόρι και την αποκαλούσα Λέο, την άφησαν να ξυρίσει το κεφάλι της και να φορέσει συνδετικό στήθους.

Ο Χάνον ισχυρίστηκε ότι η πρώην σύζυγός του άρχισε να ντύνει τον γιο του με κοριτσίστικα ρούχα όταν έκλεισε τα τρία, το 2017 – δύο χρόνια αφότου είχαν χωρίσει.

Ο Χάνον έβλεπε τον γιο του δύο φορές την εβδομάδα και κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο, ενώ η πρώην σύντροφός του είχε την επιμέλεια για το υπόλοιπο διάστημα. 

«Όταν τον έπαιρνα, ήταν ένα αγόρι που τον έλεγαν Μάθιου*», είπε.  «Και δεν συνειδητοποίησα ότι όταν ήταν υπό τη φροντίδα της μαμάς του, ήταν στην πραγματικότητα ένα κορίτσι που το έλεγαν Ρούμπι».

Το 2019, η μητέρα του τον έστειλε σε έναν θεραπευτή που επιβεβαιώνει τον τρανσεξουαλισμό και αναζήτησε αναστολείς της εφηβείας για να σταματήσει την παραγωγή ανδρικών ορμονών, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Αλλά ο κ. Χάνον ανακάλυψε αυτές τις πληροφορίες το 2020, όταν οδήγησε την πρώην σύζυγό του στο δικαστήριο για να μάθει τι συνέβαινε.

Και ένα χρόνο πριν από αυτό, ο κ. Χάνον είχε λάβει ένα γράμμα από το νηπιαγωγείο του γιου του που απευθυνόταν στον «γονέα ή κηδεμόνα της Ruby Rose Hannon» – το οποίο χρησιμοποιούσε για τις αντωνυμίες της.

«Νόμιζα ότι το είχαν ταχυδρομήσει σε λάθος διεύθυνση», είπε. «Ήμουν ο τελευταίος που έμαθα [για τη μετάβαση]. Ήταν καθ’ οδόν για τους αναστολείς της εφηβείας». Δεν έγινε ποτέ επίσημη διάγνωση δυσφορίας φύλου από επαγγελματίες του ιατρικού τομέα.

Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία αναφέρονται οι ειδικοί όταν το άτομο εκφράζει ένα αίσθημα ανησυχίας λόγω μιας αναντιστοιχίας μεταξύ του βιολογικού φύλου και της ταυτότητας φύλου του. Αυτή η αγωνία ή η δυσαρέσκεια μπορεί να είναι τόσο έντονη που μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη και άγχος και να έχει επιβλαβή αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή.

Τώρα, μετά την περσινή δικαστική απόφαση, ο κ. Hannon έχει μόνο δικαιώματα επίσκεψης, καμία κοινή επιμέλεια ή ιατρική αρχή, που σημαίνει ότι δεν έχει λόγο σε οποιεσδήποτε ιατρικές αποφάσεις. Παίρνει τον γιο του κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο και για λίγες ώρες την εβδομάδα.

Στην ηλικία των εννέα ετών, ο Μάθιου δεν ταυτιζόταν πλέον ούτε ντυνόταν σαν κορίτσι.  Η ιατρική περίθαλψη που επιβεβαιώνει το φύλο για τρανς ανηλίκους είναι διαθέσιμη στη Νέα Υόρκη, σε αντίθεση με άλλες πολιτείες.  Επιπλέον, η πόλη επιτρέπει σε όσους ταξιδεύουν από άλλες πολιτείες όπου απαγορεύεται, να έχουν πρόσβαση.

Η κοινωνική μετάβαση, όπως η αλλαγή του ονόματος και της εμφάνισης ενός παιδιού, παραμένει μια γκρίζα περιοχή του νόμου. Το 2020, εκδόθηκε δικαστική απόφαση για τον Μάθιου να εγγραφεί σε συμβουλευτική ομάδα, υπό σύμβουλο ψυχικής υγείας στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.

«Αν και δεν είχε γίνει ποτέ διάγνωση, με διέταξαν από το δικαστήριο να τον πάω σε έναν θεραπευτή φύλου που δεν δεχόταν ασφάλιση. Ήταν 145 δολάρια από την τσέπη κάθε εβδομάδα», είπε ο κ. Hannon.

«Πήγε εκεί για ενάμιση χρόνο. Και δεν υπήρχε καμία διάγνωση δυσφορίας φύλου… Αν αρνιόμουν, θα έλεγαν ότι παρεμβαίνω στην ουσιαστική ιατρική περίθαλψη και θα μου αφαιρούσαν την επιμέλεια».

Ο κ. Hannon αποφάσισε ότι είχε φτάσει στο αμήν η κατάσταση και διέκοψε τη συμβουλευτική του παιδιού.

Ο Matthew (στο κέντρο) σε ένα διαγωνισμό τραγουδιού, όταν ήταν τεσσάρων ετών, ντυμένος ως κορίτσι

Όταν ο κ. Hannon ζήτησε να πάρει εξιτήριο ο γιος του, ο θεραπευτής έστειλε επιστολή στα δικαστήρια και έχασε την ιατρική συναίνεση επί του Matthew.

Στη συνέχεια, η πρώην σύντροφός του αναζήτησε θεραπεία για τον Μάθιου με την κ. Andrea Binner, μια θεραπεύτρια που αυτοαποκαλείται « διαφυλική επιβεβαίωση». Η κα Binner είχε επίσης παραπέμψει τον Matthew σε έναν παιδίατρο που ονομάζεται Dr Tran Ngoc. 

«Σε ένα τηλεφώνημα 45 λεπτών μόνο με τη μητέρα, ο Δρ Ngoc είπε ότι ο γιος μου ακουγόταν σαν να εμμένει με δυσφορία φύλου και συνέστησαν την πιθανότητα αναστολέων της εφηβείας όταν θα γινόταν εννέα», είπε ο κ. Hannon.

Τον Φεβρουάριο του 2020, η πρώην σύντροφος του κ. Hannon υπέβαλε αίτηση επιβολής επιμέλειας, η οποία χρησιμοποιείται όταν ένας συν-γονέας δεν ακολουθεί την εντολή επιμέλειας. Η αναφορά προς τον Ματθαίο γινόταν χρησιμοποιώντας τις αντωνυμίες «αυτοί/τους».

«Από τα τρίτα γενέθλια του Μάθιου περίπου… Έχουν εκφράσει απρόκλητα ότι είναι κορίτσι», ανέφερε. «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο Μάθιου νόμιζε μέσω πλύσης εγκεφάλου ότι είναι κορίτσι».

Ο κ. Hannon, είπε ότι αυτό ήταν «μια αυταπάτη που η πρώην γυναίκα μου προσπαθεί να επιβάλει στον γιο μας». Κατά τη διάρκεια των επτά ετών, η δικαστική διαμάχη κόστισε στον κ. Hannon 150.000 δολάρια. 

«Ξόδεψα κάθε δεκάρα που είχα», είπε. Επίσης, του επιβλήθηκε να πληρώσει τις αμοιβές του δικηγόρου της πρώην συζύγου του. Ο κ. Hannon είπε, ότι ενώ θέλει απελπισμένα να ανακτήσει την επιμέλεια του γιου του, δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά τη διαδικασία προσφυγής.

Όσο για την επίδραση στον Μάθιου, «ήταν απαίσια», είπε ο κ. Χάνον.

«Χρησιμοποιεί ένα Chromebook για το σχολείο και έχει πρόσβαση στις προηγούμενες τάξεις του και υπάρχουν πράγματα που εξακολουθούν να εμφανίζονται με το όνομα Ruby… αυτό είναι κάτι με το οποίο θα πρέπει να ζήσει. Θα είναι δύσκολα για το παιδί μου στο μέλλον ».

«Είναι πολύ ξεκάθαρο για μένα ότι όλα ήταν για την προώθηση ενός κυρίαρχου αφηγήματος. Κανείς δεν ήθελε να αμφισβητήσει την συγκεκριμένη ατζέντα, ή ακόμη και να αμφισβητήσει εάν κάποιος είχε όντως δυσφορία φύλου, ή απλώς ήταν μπερδεμένος σχετικά με το φύλο του», δήλωσε ο Χάνον στη Daily Mail.

Τώρα, ο κ. Hannon λέει: «Ο γιος μου είναι ένα κανονικό αγοράκιΗ μητέρα του εξακολουθεί να προσπαθεί να τον επηρεάσει χρησιμοποιώντας τις αντωνυμίες τους/τους και εξακολουθεί να τον αποκαλεί B, που είναι συντομογραφία της λέξης Ruby.”

Τώρα, ο κ. Hannon είπε: «Ο γιος μου είναι ένα κανονικό αγοράκι, πηγαίνει δίπλα στον Matthew. Η μητέρα του εξακολουθεί να προσπαθεί να τον επηρεάσει χρησιμοποιώντας τις αντωνυμίες τους και εξακολουθεί να τον αποκαλεί B, που είναι συντομογραφία του Ruby.

“Τον επόμενο χρόνο όμως, παρέμεινε ένα αγόρι που το λένε Μάθιου. Τα παιδιά στο σχολείο λογικά  θα τον ρωτήσουν, “Δεν ήσουν κορίτσι;” Αυτό είναι δύσκολο για ένα παιδί.”

“Στα τρία χρόνια, πώς μπορεί να ταυτοποιηθεί κάποιος ως κορίτσι; Δεν μου έδειξε ποτέ το παιδί καμία απολύτως ένδειξη ότι επιθυμούσε κάτι τέτοιο”.

« Οι δικαστές με έβλεπαν απλώς ως έναν συντηρητικό που δεν ήθελε να δεχτεί το φύλο του γιου μου».

“Θα μπορούσα πολύ εύκολα να με χαρακτηρίσουν φανατικό επειδή ήθελα απλώς να αναρωτηθώ γιατί και να καταλάβω πώς κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα ή πώς μπόρεσαν να καταστρέψουν τη ζωη μου και τη ζωή του παιδιού μου…”

*Τα ονόματα έχουν αλλάξει για την προστασία του απορρήτου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις