Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΟΙΠΟΝ... Πρώτα vegan vegetarian , μετά η αγελάδα μολύνει το περιβάλλον...

 Πρώτα έβγαλαν το κίνημα των vegan vegetarian , μετά μας είπαν ότι η αγελάδα μολύνει το περιβάλλον, και όταν δεν έπιασαν αυτά, έβαλαν μπροστά το νέο σχέδιο των μεταλλαγμένων τροφίμων. Η επιλογή δική μας.

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!!

Καλώς ήρθατε στο μέλλον.

Ένα εργοστάσιο στην Ολλανδία εκτυπώνει 3D 500 τόνους μπριζόλες το μήνα. Η εταιρεία Redefine Meat θα προμηθεύει γερμανικά εστιατόρια με εμπριμέ φιλέτα.

Περίπου 110 γερμανικά εστιατόρια αγοράζουν ήδη «κρέας» από το Redefine Meat.

«Για να ξεκινήσουν τη διαδικασία τρισδιάστατου εκτυπωμένου κρέατος, οι επιστήμονες βιοψούν ένα δείγμα παρτίδας ζωικών βλαστοκυττάρων ανάλογα με τον επιθυμητό τύπο κρέατος - βοδινό, χοιρινό, πουλερικό ή ακόμα και ψάρι. Αυτά τα κύτταρα στη συνέχεια υποβάλλονται σε μια διαδικασία πολλαπλασιασμού in vitro, κολύμβηση σε θρεπτικό , ορός πυκνός σε θρεπτικά συστατικά σε έναν ελεγχόμενο από το κλίμα βιοαντιδραστήρα.

Κατά τη διάρκεια αρκετών εβδομάδων, αυτά τα κύτταρα πολλαπλασιάζονται, αλληλεπιδρούν και διαφοροποιούνται στα λιπώδη και μυϊκά κύτταρα που συνθέτουν τη βιομελάνη. Στη συνέχεια, ένας ρομποτικός βραχίονας χρησιμοποιεί ένα ακροφύσιο για να διανείμει αυτό το νήμα κρέατος που μοιάζει με πάστα, σε λεπτές στρώσεις το ένα πάνω στο άλλο. Ο βραχίονας ακολουθεί τις οδηγίες ενός μεταφορτωμένου ψηφιακού αρχείου χρησιμοποιώντας σχεδιασμό με τη βοήθεια υπολογιστή ή λογισμικό CAD, προκειμένου να αναπαραχθεί το σωστό σχήμα και δομή του προβλεπόμενου κρέατος. Το τρισδιάστατο εκτυπωμένο υλικό κρέατος πρέπει να είναι παχύρρευστο αλλά αρκετά σταθερό ώστε να αναπαράγει ένα δομικό μοντέλο με ακριβή αγγείωση των ιστών, ανάλογα με τον τύπο και την κοπή του κρέατος." Γράφτηκε από την Brooke Becher, 09 Αυγούστου 2023

Welcome to the future.

A factory in Holland 3D prints 500 tons of steaks a month. Redefine Meat company will supply German restaurants with printed fillets.

Approximately 110 German restaurants are already buying "meat" from Redefine Meat.

"To begin the 3D-printed meat process, scientists biopsy a batch sample of animal stem cells depending on the desired type of meat — beef, pork, poultry or even fish. These cells then undergo an in vitro proliferation process, bathing in a nourishing, nutrient-dense serum within a climate-controlled bioreactor.

Over the course of several weeks, these cells multiply, interact and differentiate into the fat and muscle cells that make up bio-ink. Then, a robotic arm uses a nozzle to dispense this paste-like, cultured meat filament in fine layers atop one another. The arm follows the instructions of an uploaded digital file using computer-aided design, or CAD, software in order to replicate the correct shape and structure of the intended meat. 3D-printed meat material must be viscous yet firm enough to reproduce a structural model complete with accurate tissue vascularization, depending on the type and cut of meat." Written by Brooke Becher Aug 09 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις