Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

ΣΩΣΤΗ ΤΡΕΛΑ... Ψάχνουν άτομα για να...πολεμήσουν τov Πούτιν ελέω έλλειψης στρατιωτικού προσωπικού!! «Oι αλλοδαποί πρέπει να ενταχθούν στις Ε.Δ.»: Πρόταση-«σεισμός» στην Ευρώπη

 


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Γερμανίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι υποστηρίζει την πρόταση-«βόμβα» του υπουργού Άμυνας να επιτρέψει σε ξένους πολίτες να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις.

Ο ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) Φρίντριχ Μερτς δήλωσε ότι θα ήθελε να συζητήσει την πρόταση, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της έλλειψης στρατιωτικού προσωπικού, εν μέσω αυξανόμενων προκλήσεων ασφαλείας.

«Είμαι ανοιχτός σε αυτό», είπε ο Μερτς στην εφημερίδα Rheinische Post, προσθέτοντας ότι είναι ιδιαίτερα υπέρ της στρατολόγησης πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, γνωστές και ως Bundeswehr.

Το ζήτημα πάντως έχει διχάσει την κοινή γνώμη στην «καρδιά» της Ευρώπης.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους πρότεινε την ιδέα της στρατολόγησης μεταναστών και μη Γερμανών υπηκόων για στρατιωτική θητεία, καθώς η Μπούντεσβερ αντιμετωπίζει δραματική έλλειψη προσωπικού.

«Δεν θα ήμασταν οι πρώτες ένοπλες δυνάμεις στην Ευρώπη που θα το έκαναν αυτό. Υπάρχουν άνθρωποι στη χώρα μας που είναι δεύτερης ή τρίτης γενιάς (μετανάστες), αλλά δεν έχουν ακόμη γερμανική υπηκοότητα», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tagesspiegel.

Ο Πιστόριους σημείωσε ότι οι ειδικοί του υπουργείου Άμυνας επεξεργάζονταν μια πρόταση για αυτό το θέμα.

«Οι ξένοι πρέπει να ενταχθούν στην Bundeswehr. Πώς όμως θα υπερασπιστούν τη Γερμανία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης χωρίς να έχουν γερμανικό διαβατήριο, όπως απαιτεί το Σύνταγμα της χώρας; Μιλάμε για αριθμούς που κυμαίνονται από 200.000 έως 250.000».

απεμπε-EPA photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις