Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Oμιλία στην Oλομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα (BINTEO)

 


Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής της Αριστεράς, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε σήμερα στην Ολομέλεια του Στρασβούργου εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, στη συζήτηση με τίτλο «Το κράτος δικαίου και η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα – Δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής».

Στη συζήτηση, η οποία θα οδηγήσει σε σχετικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου στην πρώτη Σύνοδο της Ολομέλειας του τον Φεβρουάριο (5-8/2), την Κομισιόν εκπροσώπησε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερς.

Η πλειοψηφία των ομιλητών από όλες τις πολιτικές ομάδες, Αριστερά, Σοσιαλιστές, Πράσινοι, Renew Εurope και ECR, συγκέντρωσε τα πυρά της στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, στην οποία καταλόγισαν την κλιμακούμενη επιδείνωση της Ελευθερίας του Τύπου και κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, ενώ μέχρι και ο Επίτροπος Ρέιντερς δηλώνοντας ανήσυχος για το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, έκανε λόγο για «απευθείας διορισμούς από την κυβέρνηση στις ανεξάρτητες αρχές, για αγωγές SLAPP εναντίον δημοσιογράφων, παράνομες παρακολουθήσεις, αδιαφάνεια στα ΜΜΕ».

Θλιβερή εξαίρεση οι Ευρωβουλευτές και Ευρωβουλεύτριες της ΝΔ, που για πολλοστή φορά επανέλαβαν το κυβερνητικό αφήγημα ότι όλα είναι κακόβουλες συζητήσεις σκοπιμοτήτων, που στοχεύουν σε κάποιες επερχόμενες πάντα εκλογές και υποκινούνται από όσους «ενοχλεί το ηγετικό προφίλ του Κυρ. Μητσοτάκη σε Ελλάδα και Ευρώπη».


Παίρνοντας τον λόγο, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής:

«Όσοι μίλησαν για μίσος εναντίον της Ελλάδας ή για σκοπιμότητες, οφείλουν να απαντήσουν σε ένα ερώτημα: οι φιλελεύθεροι του Renew Europe, του Εμανουέλ Μακρόν, “μισούν τον Μητσοτάκη” και “υπονομεύουν την Ελλάδα“;
Γιατί είναι και αυτή η πολιτική ομάδα που πρωτοστάτησε για να έχουμε αυτή τη συζήτηση και για να έχουμε και ένα Ψήφισμα ως κατάληξη αυτής της Συζήτησης, στις αρχές του Φεβρουαρίου.

Αγαπάμε την Ελλάδα και τη Δημοκρατία όσοι επικρίνουμε τη ραγδαία υποχώρηση της Ελευθερίας του Τύπου και του Κράτους Δικαίου τα τελευταία χρόνια, με ευθύνη Μητσοτάκη.

Και η μεγαλύτερη απόδειξη ότι έχουν χειροτερέψει τα πράγματα, είναι ότι αυτή η Συζήτηση περί Ελευθερίας του Τύπου αποσιωπάται, κα Πρόεδρε, από τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ στην Ελλάδα, που είναι άκρως φιλοκυβερνητικά.

Μια είδηση που κατεξοχήν ενδιαφέρει την Ελλάδα, δεν υπάρχει για εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες, γιατί απλά δεν συμφέρει την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και αυτό είναι λάθος και πρέπει να διορθωθεί.

Ευχαριστώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις