Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

O γνωστός γιατρός Μανώλης Πατεράκης είχε κάνει τη 3η δόση του εμβολίου COVID στις 4 Οκτωβρίου 2021. - Στη συνέχεια ανέπτυξε καρκίνο. Πέθανε στα 53 του λίγα 24ωρα πριν


 Εφυγε από τη ζωή στα 53 χρόνια του ο γενικός γιατρός Μανόλης Πατεράκης ,μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Αντιμετώπισε γενναία το πρόβλημά της υγείας του για περισσότερο απο 1 χρόνο και αφήνει πίσω του την σύζυγό του και 3 μικρά παιδιά.
«Θρηνούμε σήμερα και για πάντα τον συνεργάτη μας , εξαιρετικό άνθρωπο, ιατρό, Μανόλη Πατεράκη.
Καλό ταξίδι στο απέραντο φως Μανόλη μας, με την υπόσχεση να στηρίξουμε την όμορφη οικογένειά σου» έγραψαν οι συνεργάτες του στο Διαγνωστικό Κέντρο «Μινόαν».
Ο Μανόλης άνθρωπος αγαπητός ,κοινωνικός με πολλά ενδιαφέροντα και συνδικαλιστική και κοινωνική δράση,άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί στο σπίτι του.

Ένας ακόμη εμβολιασμένος με τα εμβόλια COVID-19 γιατρός ο Μανόλης Πατεράκης από το Ηράκλειο πέθανε σε ηλικία 53 ετών.

O γιατρός ήταν υπέρμαχος των εμβολίων COVID-19 και στη διάρκεια της εργαστηριακής πανδημίας υπήρξε πολυγραφότατος στο Facebook όσο αφορά τις παροτρύνσεις του στους συμπολίτες του να εμβολιαστούν.

Ο ίδιος είχε κάνει την 3η δόση του εμβολίου COVID-19 στις 4 Οκτωβρίου του 2021.

Στη συνέχεια ανέπτυξε καρκίνο.

Άφησε πίσω του τρία παιδιά και τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο Μανόλης Πατεράκης ήταν υποψήφιος δύο φορές με τη Δύναμη Πολιτών του Βασίλη Λαμπρινού, ενώ ήταν και χρόνια μέλος του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

Ο Εμμανουήλ Πατεράκης, ήταν γιος του Γεωργίου Πατεράκη και της Δέσποινας Γκόγκολα, γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1971, όπου και μεγάλωσε, και είναι παντρεμένος με την Natalia Bagaudinova.

Aποφοίτησε από το 5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου και στη συνέχεια από τη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιατρικής και Φαρμακευτικής «Iuliu Hatieganu» Κλούζ – Ναπόκα της Ρουμανίας.

Έπειτα από την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας στο Υγειονομικό, διετέλεσε αγροτικός ιατρός στο ΠΙ Γαρίπας, ΚΥ Αρκαλοχωρίου. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα του στη Γενική Ιατρική το 2009 στο Βενιζέλειο Γ.Ν.Η. Απο το 2010 εργάζεται ως ιδιώτης Γενικός Ιατρός στην πόλη του Ηρακλείου.

Έχει εργαστεί ως ιατρός σε προγράμματα κοινωνικής μέριμνας των πρώην Δήμων Ν. Καζαντζάκη και Επισκοπής Πεδιάδος, στο Δήμο Ηρακλείου (Νέα Αλικαρνασσός), στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ηράκλειου, στις αθλητικές δραστηριότητες της ΕΠΣΗ, του Δήμου Ηρακλείου, του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Α βάθμιας και Β βάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, ενώ από το 2012 είναι υπεύθυνος των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων ΗΡΑ.

Παράλληλα ασχολείται με συμπληρωματικές και εναλλακτικές θεραπείες, τον ιατρικό τουρισμό, την ιατρική κάλυψη ξενοδοχειακών μονάδων και ξένων ασφαλιστικών εταιριών,

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα ιατρικά συνέδρια και επιστημονικές εργασίες, ως εκπαιδευτής στο πρόγραμμα χειρουργικής νοσηλευτικής ειδικότητας νοσηλευτών του ΒΠΓΝΗ, παθολογίας στο ΤΕΕ Α Κύκλου Βοηθών Νοσηλευτριών ΒΠΓΝΗ.

Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Κλούζ-Ναπόκα Ρουμανίας, πρόεδρος και γραμματέας του Συλλόγου Ειδικευομένων Ιατρών του Βενιζέλείου ΓΝΗ, καθώς και μέλος της τριμελούς επιτροπής ιατρών του ΒΠΓΝΗ, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Ν.Ηρακλείου, ενώ από το 2014 είναι μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Έχει ασχοληθεί ερασιτεχνικά με την ποίηση, τη φωτογραφία, τη μουσική (dj), την αρθογραφία και την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Σύμβουλος θεμάτων υγείας και ευεξίας στην εταιρεία RTIS Network

Γενικός Ιατρός στην εταιρεία Flatod-19 – Flexible Tourism Destinations
ιατρος στην εταιρεία Αγία Ελένη – Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων
Auriculotherapie στην εταιρεία AYUR wellness clinic
Δούλεψε στην εταιρεία ΗΡΑ 2
Δούλεψε στην εταιρεία doctor
Δούλεψε στην εταιρεία ΚΑΠΗ – ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ – ΙΑΤΡΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΝΕΑΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ
Δούλεψε στην εταιρεία ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Πρώην Ειδικευομενος Γενικης Ιατρικης στην εταιρεία ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Πρώην ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ στην εταιρεία ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ – ΠΙ ΓΑΡΙΠΑΣ
Σπούδασε στο ΙΑΤΡΙΚΗ
>

Aκολουθεί ένα από τα προηγούμενα σχετικά επεισόδια>

Έφυγε από τη ζωή και ο τριπλά εμβολιασμένος με τα εμβόλια ευθανασίας COVID-19 γιατρός και υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Κοσμάδακης, σε ηλικία 66 ετών.

Η απώλειά του σκόρπισε θλίψη στην πόλη της Κατερίνης.

Ο Μανώλης Κοσμαδακης ήταν ένα δραστήριο άτομο με πλούσια δράση. Διετέλεσε Διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου, καθώς και Αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.

Ακόμη, ήταν υποψήφιος Βουλευτής Πιερίας με το Κίνημα Αλλαγής. Η κηδεία του έγινε τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου Κατερίνης.

Υπηρέτησε τη Δημόσια διοίκηση από διάφορες θέσεις. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε τμηματάρχης στο Δήμο Κατερίνης.

Ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.

Για το θάνατό του απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα το Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ από την Αθήνα, και το Τοπικό Γραφείο Πιερίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ελπίζω να τα καταφέρω να βγω υγιής από αυτή τη μάχη, η προστασία του τριπλού εμβολίου θα φανεί στην πράξη

Ηταν 1η Δεκεμβρίου 2021 όταν με αφορμή το γεγονός ότι είχε ασθενήσει με COVID-19 θα έκανε αναφορά στον τριπλό εμβολιασμό του.

Αφού σημειώσουμε ότι αγνοούμε εάν ο άθρωπος είχε υποκείμενο νόσημα και ανήκε στη κατηγορία όσων έπρεπε να λάβουν από τους πρώτους τα εμβόλια που έχουν στοιχίσει ήδη τη ζωή σε πάνω από 17 εκατομμύρια σε όλο το κόσμο.

Τούτες οι στιγμές που περνώ κλεισμένος μέσα σε ένα δωμάτιο σαν φυλακισμένος, χτυπημένος από τον covid-19, σκέφτομαι ότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να είσαι μόνος & απομονωμένος.
Ελπίζω να τα καταφέρω να βγω υγιής από αυτή τη μάχη, η προστασία του τριπλού εμβολίου θα φανεί στην πράξη.
Τώρα σκέφτομαι όλους τους ανθρώπους που νοσούν βαριά, όλους όσους βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) μονάδες αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ), απλές κλίνες, ράντζα, το ΕΣΥ, τους ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, και όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στα νοσοκομεία, την αγωνία των συγγενών τους.
Σκέφτομαι ότι δεν πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα του θανάτου, που καθημερινά χάνονται 100 άνθρωποι (95 έφτασαν χθες Κυριακή 6/6/2022 οι νεκροί, 109 σήμερα Δευτέρα 7/2/2022).
Δεν πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε χωρίς τους ανθρώπους μας, χωρίς επαφή, χωρίς αγκαλιές και φιλιά, χωρίς συναισθήματα, χωρίς χαμόγελο, χωρίς πολιτισμό.
Σκέφτομαι όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ που έφτασαν στα όρια τους, όπως στο ΓΝ Κατερίνης που το γνωρίζω καλά, αλλά και στον χώρο της εστίασης, μα και όλους αυτούς που δεν έχουν να περιμένουν από πουθενά, ούτε καν ένα επίδομα. Τους ανέργους που από την αρχή της πανδημίας δεν έχουν τίποτε. Τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Τους ανθρώπους που ζούνε μόνοι σ’ αυτή την ομίχλη της πανδημίας.
Σκέφτομαι ότι δεν αρκεί η παρότρυνση για εμβολιασμό από την πλευρά της κυβέρνησης, ούτε η κριτική στα πολλά λάθη της αρκεί. Λάθη σωρευμένα που χώρισαν την κοινωνία στα δύο.
Σκέφτομαι ότι έπρεπε να έχει κάνει πολλά περισσότερα η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και πολλοί άλλοι.
Γενικά σκέφτομαι πολλά και για πολλούς.
Είναι και αυτοί οι διάλογοι “εποποιΐας” μεταξύ Π. Δούκα και του υπουργού Σ. Λιβανού με τις τσάντες με τα τριχίλιαρα του 2007, «κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι. Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι» είπε ο Δούκας. Λες και ήταν ποδοσφαιρικός αγώνας. Λες και ήταν ο αγώνας ΟΦΗ-Παναθηναικός 3-2 στο 95′.
Υγεία να έχετε.

Λίγες μέρες πριν είχε φύγει ΞΑΦΝΙΚΑ και ο Διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών Δημήτρης Καραγιάνης μόλις 63 ετών!

Έφυγε ΞΑΦΝΙΚΑ από τη ζωή και ο κορυφαίος επιστήμων και άνθρωπος γατρός Δημήτρης Καραγιάνης 63, ο οποίος μόλις στις 29 Νοεμβρίου 2023 στο πλευρό του επιχειρηματία Βασίλη Αποστολόπουλου παρουσίαζε τη προμήθεια του πρώτου συστήματος υπερήχων ARIETTA 850 της FUJIFILM στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Ο Σερραίος Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος ήταν Διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και μόλις 63 ετών!

Tη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Βασίλης Αποστολόπουλος, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Αδυνατώ να πιστέψω ότι ο Δημήτρης σήμερα έφυγε από κοντά μας. Αδυνατώ να πιστέψω ότι αύριο ημέρα της γιορτής μου δεν θα χτυπήσει το τηλέφωνο και δεν θα ακούσω τις ευχές του… Καλό ταξίδι φίλε αγαπημένε, πανάξιε συνεργάτη, προσωπικέ μου γιατρέ και αδερφέ !», έγραψε ο κ. Αποστολόπουλος.

Το βιογραφικό του Δημήτρη Καραγιάννη

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 15 Ιανουαρίου 1960. Αφιερώθηκε μετά τις βασικές σπουδές στην Ιατρική, όπου και αρίστευσε. Έκανε την μετεκπαιδευσή του στο Πανεπιστήμιο G. et R. Laennec στην Νantes της Γαλλίας. Εκεί ασχολήθηκε ειδικότερα με την έρευνα του καρκίνου και παράλληλα με την τεχνολογία των lasers στην ιατρική. Επέστρεψε στην Ελλάδα και υπηρέτησε το «αγροτικό» του στην Αλιστράτη Σερρών. Πήρε το διδακτορικό του από το πανεπιστήμιο G. et R. Laennec στην Νantes της Γαλλίας και από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ακολούθως εργάστηκε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Αθηνών για οκτώ χρόνια όπου ανέπτυξε την μονάδα ενδοσκοπικών laser για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την υπηρεσία Τηλεϊατρικής μαζί με τους καθηγητές Προυκάκη, Τσαντούλα και Σωτηρίου, την πληροφορική των Νοσοκομειακών πληροφοριακών συστημάτων και τέλος την μονάδα αντιμετώπισης του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Μία από τις πλέον ανθρώπινες στιγμές και τρυφερές στιγμές του ήταν η αποφοίτηση της κόρης του Lydia Karagianni από το ΥΑLΕ University.

Δίδαξε στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Κρήτης και ασχολήθηκε με την έρευνα στην ιατρική. Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών μαζί με άλλους συγγραφείς για το βιβλίο ‘Καρκίνος του παχέος εντέρου’.

Βραβεύτηκε από την Ε.Ε. με το βραβείο Santer για την ανάπτυξη κινητής μονάδας παρακολούθησης ασθενών.

Ήταν μόλις 29 Νοεμβρίου, 2023 όταν>

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών επενδύει σταθερά στην ιατρική καινοτομία – Το πρώτο σύστημα υπερήχων ARIETTA 850 της FUJIFILM στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο πλαισιο της στρατηγικης συνεργασιας με την FUJIFILM

Από αριστερά: ο Κίμων Καλόγλου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ενδοσκοπική ΑΕ, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, ο Δημήτρης Καραγιάννης, Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος, Διευθυντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

Αθήνα, 29 Νοεμβρίου, 2023 – Στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης του ιατρικού του εξοπλισμού και της διαχρονικής του δέσμευσης προς τους Έλληνες ασθενείς για την παροχή καινοτόμων και ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προμηθεύτηκε το νέο, προηγμένο σύστημα υπερήχων ARIETTA 850 της FUJIFILM που έρχεται από το μέλλον στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, δίνοντας νέα διάσταση στη διάγνωση και αξιολόγηση βλαβών του παγκρέατος, της χοληδόχου κύστης και των χοληφόρων αγγείων, του οισοφάγου, του στομάχου και του ορθού.

Με περαιτέρω βελτίωση των τεχνολογιών που καθιστούν δυνατή την απόδοση καθαρών εικόνων υπερήχων από τις επιφανειακές έως τις πιο βαθιές περιοχές της κοιλιάς και σχεδιασμένο με εξελιγμένη εργονομία, πολλά νέα εργαλεία και μοναδικές εφαρμογές που δημιουργούν νέα κλινική αξία, η ναυαρχίδα της σειράς ARIETTA της FUJIFILM αποτελεί την απάντηση του Ομίλου στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες για διαγνωστική ακρίβεια, χωρίς συμβιβασμούς.

Οι κορυφαίες επιδόσεις του συστήματος υπερήχων ARIETTA 850 της FUJIFILM προσφέρουν στους ιατρούς του Ομίλου άνευ προηγουμένου δυνατότητες έγκαιρης και ακριβέστατης διάγνωσης μεγάλου αριθμού προβλημάτων υγείας, καθώς και εφαρμογής κρίσιμης σημασίας θεραπειών που βασίζονται σε υπερηχογραφική καθοδήγηση, όπως η θεραπεία παγκρεατικών κυστών, η τοπική θεραπεία όγκων του παγκρέατος και η EUS – κατευθυνόμενη χολαγγειοπαγκρεατογραφία.

Οι ειδικά εκπαιδευμένες και καταρτισμένες στον ενδοσκοπικό υπέρηχο ιατρικές ομάδες του Ομίλου αναμένουν να αξιοποιήσουν δημιουργικά ένα σύστημα που ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής σε κάθε κατηγορία: ποιότητα εικόνας, λειτουργικότητα και προηγμένες εφαρμογές, όπως Real Time Tissue Elastography, Dual gate Doppler, eFLOW, Contrast Echo Analysis, έτσι ώστε να προσφέρεται η μεγίστη δυνατή ιατρική φροντίδα στον Έλληνα ασθενή.

O Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος δήλωσε σχετικά: «Ο νέος επεξεργαστής υπερήχων Arietta 850 αποτελεί την πιο εξελιγμένη διεθνώς τεχνολογία για τη διενέργεια Ενδοσκοπικού Υπερήχου. Χάρις στην μακροχρόνια στρατηγική συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία FUJIFILM, ο Όμιλός μας εξασφάλισε πρώτος τη χρήση της τεχνολογίας αυτής στην χώρα».

Από πλευράς του, ο Δημήτρης Καραγιάννης, Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος, Διευθυντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, δήλωσε:

«Το Ιατρικό Κέντρο και η FUJIFILM έχουν μία στρατηγική συνεργασία στον τομέα της γαστρεντερολογίας, που διαρκεί επί 27 συνεχή χρόνια. Είμαστε χαρούμενοι να υποδεχτούμε ένα ακόμη τεχνολογικό θαύμα, προϊόν της καινοτόμου τεχνογνωσίας της FUJIFILM. Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο, για έγκαιρη διάγνωση, αυτήν την τεχνολογία, που έρχεται από το μέλλον. Το τμήμα μας με την βοήθεια της ηγεσίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και την συνεργασία της FUJIFILM και της Ενδοσκοπικής, θα συνεχίζει να εργάζεται για ένα καλύτερο μέλλον για τους ασθενείς μας».

Τη χαρά του «που η μακρόχρονη συνεργασία της FUJIFILM και της ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΑΕ με τον Όμιλο ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ έχει σαν αποτέλεσμα μία ακόμη τεχνολογική πρωτιά προς όφελος των ασθενών», εξέφρασε ο Κίμων Καλόγλου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ενδοσκοπική ΑΕ, προσθέτοντας ότι «το πρωτοποριακό σύστημα ενδοσκοπικού υπερήχου ARIETTA 850 FF ENDO που εγκαταστάθηκε στο ενδοσκοπικό εργαστήριο του Δρ. Καραγιάννη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συντελεί στην έγκαιρη ανίχνευση ακόμα και πολύ μικρών ανωμαλιών, ανοίγοντας το δρόμο για ακριβή και αποτελεσματική θεραπεία. Μαζί με την FUJIFILM απαντάμε στις συνεχώς αυξανόμενες προσδοκίες των ιατρών και ταυτόχρονα υποσχόμαστε ότι δεν θα σταματήσουμε να αναπτύσσουμε και να διαθέτουμε εξοπλισμό που θα βοηθάει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, ΣΥΜΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, φράση που συνοψίζει την φιλοσοφία της ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΑΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις