Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

«Θα διαβάζουν μέσα στο μυαλό σας»! Nέος «σεισμός» με BINTEO από το Νταβός - Ειπώνονται όλα μα όλα!!!


 «Οι άνθρωποι στο Νταβός μιλούν για μια Νέα Παγκόσμια Τάξη», σχολιάζει ο Αμερικανός συντηρητικός πολιτικός σχολιαστής και τηλεοπτικός παρουσιαστής στο Fox News, Jesse Waters!

Μάλιστα, δείχνει αποσπάσματα από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, όπου σε ένα από αυτά, η Nita Farahanyκαθηγήτρια δικαίου και φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Duke που μελετά τις ηθικές, νομικές και κοινωνικές προεκτάσεις των αναδυόμενων τεχνολογιών, (σ.σ. ΕΔΩ και ΕΔΩ άρθρο του ΕΛ)!

Όπως είπε, μιλώντας στο Νταβός, ο εγκέφαλος θα διαβάζεται «εισάγοντας τα είδη των αισθητήρων, τους οποίους έχουν συνηθίσει οι άνθρωποι όπως δαχτυλίδια και ρολόγια στις καθημερινές συσκευές, αλλά παραβιάζοντας το τελικό  όριο της ιδιωτικότητας, το οποίο είναι αυτό που οι άνθρωποι σκέφτονται και αισθάνονται!

Αρχικά, αυτό το οποίο θα είναι σε θέση να κάνουν είναι να διαβάζουν, -με πολύ υψηλού επιπέδου εγκεφαλική κατάσταση πράγματα όπως, εάν είστε κουρασμένος, θέματα  προσοχής, εάν το μυαλό σας περιπλανιέται, εάν είστε χαρούμενος ή λυπημένος, -θα μπορούν να ενεργοποιούν την  αλληλεπίδραση όπως πάνω, κάτω, αριστερά, δεξιά»!

Οι κρυφές σκέψεις, όπως γράφει ο Λιακόπουλος στα βιβλία του, των ανθρώπων στην διάθεση της παγκόσμιας εξουσίας και της τεχνητής νοημοσύνης!

Ακολουθεί παλαιότερη συνέντευξή της Farahany στον Guardian:

Τι μπορεί να κάνει η τεχνολογία

Η τεχνολογία που μπορεί να διαβάσει το μυαλό μας ακούγεται τρομακτική.  Ενώ η τεχνολογία δεν μπορεί να διαβάσει κυριολεκτικά τις περίπλοκες σκέψεις μας, υπάρχουν τουλάχιστον μερικά μέρη της εγκεφαλικής μας δραστηριότητας που μπορούν να αποκωδικοποιηθούν. Μπορούν να γίνουν περισσότερα από όσα πιστεύουν οι άνθρωποι. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές και μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Meta που επενδύουν σε αυτές.

Ποιος είναι ο κίνδυνος;

Υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι τόσο από την εμπορευματοποίηση των δεδομένων, αλλά και από το τι σημαίνει να παρακολουθείται η δραστηριότητα του εγκεφάλου σας από άλλους και τι κάνει αυτό στην ελευθερία της σκέψης. Η τεχνολογία βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής: η χρήση αυξάνεται απότομα αλλά δεν είναι ακόμα mainstream. Έχουμε μια στιγμή, πριν οριστούν οι όροι της υπηρεσίας από άλλους, όπου μπορούμε να εκφράσουμε την φωνή μας σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται και αναπτύσσεται στην κοινωνία.

Ποιες χρήσεις σας ανησυχούν περισσότερο;

Οι εφαρμογές γύρω από την επιτήρηση του εγκεφάλου στον χώρο εργασίας και την χρήση της τεχνολογίας από αυταρχικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένου του εργαλείου ανάκρισης, τις θεωρώ ιδιαίτερα προκλητικές και ανατριχιαστικές. Βλέπουμε ότι η τεχνολογία αρχίζει να χρησιμοποιείται με κάποιους τρόπους που μοιάζουν περισσότερο με ακούσια νευρολογική επιτήρηση.

Υποψιάζομαι ότι θα ξεχάσουμε τα ακουστικά που χρησιμοποιούμε για να πραγματοποιήσουμε μια κλήση συνδιάσκεψης. Μπορούν, επίσης, να παρακολουθούν την δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυμάτων!

(…)

Πόσο ανησυχείτε για τις στρατιωτικές εφαρμογές της νευροτεχνολογίας – τα λεγόμενα όπλα «ελέγχου του εγκεφάλου»;

Ανησυχώ βαθιά και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για αυταρχικά καθεστώτα, τα οποία θα μπορούσαν να αποτρέψουν ή να καταπνίξουν τις διαδηλώσεις με τρόπους που είναι ισχυροί και απαίσιοι. 

Θα σκεφτόσασταν ποτέ ένα εμφύτευμα εγκεφάλου;

Με βάση την σημερινή τεχνολογία, σε καμία περίπτωση. Κανένα από αυτά δεν είναι ασφαλές ή αποτελεσματικό για υγιή άτομα. Αλλά, με τον καιρό, ίσως. Θα χρειαζόμουν ένα αποδεκτό προφίλ ασφάλειας, εφαρμογές που θα με ενδιέφεραν και πραγματικά ισχυρά δικαιώματα για να μου δίνουν εμπιστοσύνη ότι τα δεδομένα μου και η πρόσβαση στον εγκέφαλό μου δεν θα χρησιμοποιηθούν καταχρηστικά (σ.σ. Αυτό θα πουν στους ανθρώπους και θα τους καθησυχάσουν! Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική – ΕΔΩ)!.

Υπάρχει κίνδυνος χακαρίσματος των εγκεφαλικών εμφυτευμάτων;

Είναι μια τρομακτική πιθανότητα. Και δεν ανησυχώ απλώς μήπως κάποιος παρακολουθεί τις σκέψεις σας, αλλά και να τις χειραγωγήσει ή να προσπαθήσει να εμφυσήσει νέες σκέψεις και εμπειρίες. 

photo AΠΕ-ΜΠΕ/EPA- KEYSTONE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις