Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Πώς το Δημοκρατικό Kόμμα της παρακμής αλλοιώνει τον πληθυσμό των ΗΠΑ


 Αυτό που μένει να φανεί είναι εάν το μεταναστευτικό πρόγραμμα Ponzi που έχει μετατρέψει την Καλιφόρνια, τη Νέα Υόρκη και άλλες πολιτείες σε δυστοπίες και που οδηγούν τους κατοίκους να φεύγουν σε άλλες πολιτείες, θα καταρρεύσει προτού καταπιεί ολόκληρη τη χώρα

Τα τελευταία τρία χρόνια, η κυβέρνηση Biden ουσιαστικά έχει ξαναγράψει τον νόμο περί μετανάστευσης των ΗΠΑ, δημιουργώντας μια εντελώς νέα ροή οιονεί νόμιμης μετανάστευσης υπό τον όρο «αποφυλάκιση υπό όρους». Η διακριτική ευχέρεια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να χορηγεί άδειες υπό όρους ή νόμιμη παραμονή και εργασία σε μικρό αριθμό προσφύγων και άλλων ξένων υπηκόων έχει χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση Βiden για να τρυπά τα νότια σύνορα της Αμερικής προκειμένου να προσκαλέσει εκατομμύρια ξένους υπηκόους, τους περισσότερους από αυτούς από τη Λατινική Αμερική, την Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική, ώστε να ταξιδέψουν στα σύνορα των ΗΠΑ, και από εκεί διασκορπισμένοι σε όλη τη χώρα υποστηρίζονται κυρίως από κρατικές και τοπικές κυβερνήσεις και χρηματοδοτούμενες από την κυβέρνηση ΜΚΟ.

Από τον Σεπτέμβριο του 2023, υπολογίζεται ότι 3,8 εκατομμύρια μετανάστες εισήλθαν στις ΗΠΑ υπό την κυβέρνηση Biden. Από αυτά, 2,3 εκατομμύρια έχουν λάβει Notices to Appear (NTAs) ενώπιον δικαστηρίου μετανάστευσης — κάτι που θα μπορούσε να τους επιτρέψει να παραμείνουν στις ΗΠΑ σε «καθεστώς λυκόφωτος» για χρόνια πριν από την ημερομηνία του δικαστηρίου.

Από τους υπόλοιπους, περίπου 1,5 εκατομμύριο είναι παράνομοι μετανάστες που πέρασαν κρυφά τα σύνορα ή παρέλειψαν τη βίζα τους και παραμένουν, με την κυβέρνηση να μην έχει ιδέα για το πού βρίσκονται, και με «πόλεις καταφύγιο» που κυριαρχούν οι Δημοκρατικοί να εμποδίζουν ενεργά την ικανότητα των ομοσπονδιακών αξιωματούχων μετανάστευσης για την ταυτοποίηση και την απέλασή τους.

Η ριζοσπαστική μεταναστευτική πολιτική του Biden αντιπροσωπεύει όχι μόνο μια πολιτική επανάσταση αλλά και μια πολιτική επανάσταση. Πριν από μια γενιά στις δεκαετίες του 1980 και του 1990, φατρίες υπέρ της περισσότερο ή λιγότερο μετανάστευσης βρέθηκαν και στα δύο κόμματα. Τα εργατικά συνδικάτα παρέμειναν παραδοσιακά επιφυλακτικά για τον ανταγωνισμό των μεταναστών στο χώρο εργασίας και την καταστολή των μισθών λόγω της μετανάστευσης, ενώ τα επιχειρηματικά συμφέροντα των Ρεπουμπλικανών ήθελαν η κυβέρνηση να κάνει τα στραβά μάτια στην απασχόληση παράνομων μεταναστών.

Το 1994, το 62% των Δημοκρατικών και το 64% των Ρεπουμπλικανών είπαν στους δημοσκόπους του Pew ότι «οι μετανάστες είναι βάρος για τη χώρα μας επειδή παίρνουν θέσεις εργασίας, στέγαση και υγειονομική περίθαλψη».

Μόνο το 32% των Δημοκρατικών συμφώνησε ότι «οι μετανάστες ενισχύουν τη χώρα μας λόγω της σκληρής δουλειάς και των ταλέντων τους».

Μέχρι το 2019, ωστόσο, μόνο το 11% των Δημοκρατικών συμφώνησε ότι οι μετανάστες είναι βάρος, ενώ το 83% συμφώνησε με τη δήλωση ότι οι μετανάστες ενισχύουν τη χώρα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα άλλαξε τη μεταναστευτική του πολιτική όταν οι ηγέτες του άρχισαν να ελπίζουν ότι θα μπορούσαν να εισάγουν ψηφοφόρους για να αντισταθμίσουν την απώλεια ψηφοφόρων που αποξένωσαν οι δημοκρατικές πολιτικές.

Τι συνέβη και έκανε τους Δημοκρατικούς να αλλάξουν γνώμη; Μεταξύ της ορκωμοσίας του Bill Clinton το 1993 και εκείνης του Joe Biden το 2021, το Δημοκρατικό Κόμμα μεταμορφώθηκε σε ένα νέο κόμμα elite, λευκών επαγγελματιών με πανεπιστημιακή μόρφωση, μαύρους Αμερικανούς και κυρίως Ισπανόφωνους μετανάστες συγκεντρωμένους σε μερικές μεγάλες πόλεις σε λίγες πολυπληθείς πολιτείες όπως η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη.

Πολλοί Δημοκρατικοί έχουν αποκαλέσει αυτή τη νέα πολιτική μηχανή της μεγάλης πόλης «συνασπισμό του ανερχόμενου», πεπεισμένοι ότι η αύξηση του ποσοστού των μη λευκών ψηφοφόρων που τρέφονται από τη μετανάστευση, σε συνδυασμό με τον αυξανόμενο κοινωνικό φιλελευθερισμό, θα οδηγήσει σε αναπόφευκτη μονοκομματική διακυβέρνηση ενός ηγεμονικού Δημοκρατικού Κόμματος.

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, το Δημοκρατικό Κόμμα είναι μια συμμαχία συμφερόντων που απειλείται με μακροπρόθεσμη δημογραφική παρακμή – παρακμάζουσες βιομηχανίες, παρακμάζοντα κράτη, παρακμάζουσες πόλεις, παρακμάζουσες εκκλησίες και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Αυτοί οι καταπιεσμένοι πολίτες έχουν ενωθεί γύρω από την ελπίδα ότι μπορούν να αντιστρέψουν τη μη δημοτικότητα των προσφορών τους μεταξύ των Αμερικανών γεννημένων στις ΗΠΑ εισάγοντας νέους πολίτες μαζικά.

Μια πολιτική που βασίζεται σε αυτήν την ιδέα —δηλαδή, ότι αν δεν αρέσει σε αρκετούς Αμερικανούς ψηφοφόρους αυτό που προσφέρετε, θα πρέπει να αντισταθμίσετε εισάγοντας υποστηρικτικούς ψηφοφόρους— μπορεί να φαίνεται σαν κάτι από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Αλλά αυτό ακριβώς κάνει η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, αρνούμενη να επιβάλει τους υφιστάμενους νόμους για τη μετανάστευση και εμποδίζοντας τις πολιτείες να προστατεύσουν τα σύνορά τους – ενώ υπολογίζει στους Δημοκρατικούς γραφειοκράτες και δικαστές για να επιβάλουν την αμφίβολη νομιμότητα τέτοιων κινήσεων.

Το Δημοκρατικό Κόμμα έχασε και τις κέρδισαν οι Ρεπουμπλικάνοι τις πλειοψηφίες της μιας εγχώριας εκλογικής περιφέρειας μετά την άλλη τον τελευταίο μισό αιώνα: πρώτα έχασε τους συντηρητικούς λευκούς Νότιους, μετά η μετριοπαθής μη ισπανόφωνη λευκή εργατική τάξη γενικά, μετά οι λευκοί καθολικοί, που όλοι αποτέλεσαν τη βάση των Δημοκρατικών του New Deal από το FDR στο LBJ.

Εν τω μεταξύ, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα αντάλλαξε το country club με country music. Το 1992, οι λευκοί απόφοιτοι κολεγίων προτιμούσαν τους Ρεπουμπλικάνους κατά 52% έως 41%. Μέχρι το 2016 προτιμούσαν τους Δημοκρατικούς οριακά (48%-47%).

Μεταξύ των λευκών ψηφοφόρων με μόνο γυμνασιακή εκπαίδευση, το Δημοκρατικό Κόμμα προηγήθηκε κατά 50% έως 41% το 1992.

Το 2016, οι λευκοί με σπουδές γυμνασίου ευνόησαν τους Ρεπουμπλικάνους, 59%-33%. Αυτό ήταν σχεδόν ο καθρέφτης του πλεονεκτήματος 59%-36% των αποφοίτων Δημοκρατικών μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων το 2016.

Το 1992, οι ψηφοφόροι με πτυχίο γυμνασίου ή λιγότερο υπερτερούσαν αριθμητικά των αποφοίτων κολεγίου μεταξύ των Δημοκρατικών, 55%-21%. Το 2016, οι απόφοιτοι πανεπιστημίου υπερτερούσαν των ψηφοφόρων με γυμνάσιο ή λιγότερο μεταξύ των Δημοκρατικών 37%-32%. Μεταξύ των λευκών μη Ισπανόφωνων Καθολικών, τα κόμματα κατανεμήθηκαν ισομερώς κατά 45%-45% το 1992, αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι κέρδισαν αυτή την ψήφο με ποσοστό 58%-37% το 2016. 

Οι λευκοί Αμερικανοί με κολεγιακή εκπαίδευση έχουν μετατοπιστεί σε μεγάλους αριθμούς από την φθίνουσα φιλελεύθερη πτέρυγα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στους Δημοκρατικούς, αλλά ο αριθμός τους, σε συνδυασμό με το στατικό μερίδιο των μαύρων του εκλογικού σώματος, δεν θα ήταν αρκετός για να αντισταθμίσει τη φυγή των πρώην New Deal blocs των ψηφοφόρων από το Δημοκρατικό Κόμμα.

Τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, οι «Νέοι Δημοκράτες-New Democrats» όπως ο Bill Clinton προσπάθησαν να αποτρέψουν την παρακμή των Δημοκρατικών μετακινώντας προς το κέντρο και κερδίζοντας πίσω ορισμένους από τους ψηφοφόρους που είχαν αποξενωθεί από τη Δημοκρατική Αριστερά. Η κλίση προς το κέντρο περιλάμβανε μια σκληρή γραμμή για την παράνομη μετανάστευση. Σύμφωνα με την πλατφόρμα του Δημοκρατικού Κόμματος του 1996: 

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε την παράνομη μετανάστευση και πρέπει να τη σταματήσουμε… Το 1992, τα σύνορά μας ήταν σαν να μην υπήρχαν… Η παράνομη μετανάστευση ήταν ανεξέλεγκτη. Οι εγκληματίες μετανάστες, που απελάθηκαν μετά τη διάπραξη εγκλημάτων στην Αμερική, επέστρεψαν την επόμενη κιόλας μέρα για να διαπράξουν και πάλι εγκλήματα… Συνεχίζουμε να είμαστε σθεναρά αντίθετοι με τα επιδόματα πρόνοιας για τους παράνομους μετανάστες».

Η Επιτροπή για τη Μεταρρύθμιση της Μετανάστευσης-The Commission on Immigration Reform, που διορίστηκε από τον Bill Clinton και με επικεφαλής την πρώην βουλευτή των ΗΠΑ Barbara Jordan, μια πρωτοποριακή μαύρη φιλελεύθερη από το Τέξας, πρότεινε πάταξη των παράνομων μεταναστών και των εργοδοτών τους και αύξηση των απελάσεων, μείωση της «αλυσιδωτής μετανάστευσης» με βάση την οικογένεια, ενισχύοντας τη μετανάστευση ειδικευμένων και εξάλειψη της μετανάστευσης ανειδίκευτων για την προστασία των Αμερικανών εργαζομένων και την αύξηση των μισθών τους σε αυστηρότερες αγορές εργασίας. Σύμφωνα με την Jordan και τους συναδέλφους της Επιτρόπους,

«Η αξιοπιστία στη μεταναστευτική πολιτική μπορεί να συνοψιστεί σε μια φράση: όσοι πρέπει να μπουν, θα μπουν. Αυτοί που πρέπει να κρατηθούν έξω, κρατούνται έξω και όσοι δεν πρέπει να είναι εδώ θα κληθούν να φύγουν».

Ο Πρόεδρος Clinton υπέγραψε τη μεταρρύθμιση της παράνομης μετανάστευσης και τον νόμο περί ευθύνης μεταναστών του 1996, ο οποίος αύξησε τον αριθμό των εγκλημάτων για τα οποία μπορούσαν να απελαθούν μετανάστες.

Αλλά το Δημοκρατικό Κόμμα άλλαξε ξαφνικά τη μεταναστευτική του πολιτική όταν οι ηγέτες του άρχισαν να ελπίζουν ότι θα μπορούσαν να εισάγουν ψηφοφόρους από άλλες χώρες για να αντισταθμίσουν την απώλεια ψηφοφόρων που αποξένωσαν οι δημοκρατικές πολιτικές. Τον 19ο και τον 20ο αιώνα, οι Δημοκρατικοί τα πήγαιναν γενικά καλύτερα με τους Ευρωπαίους μετανάστες από τα κόμματα των Federalist, των Whig και των Ρεπουμπλικανών, και έτσι συνέβη με την κυρίως Ισπανόφωνη και Ασιατική μετανάστευση του 21ου αιώνα. Μεταξύ των μεταναστών, το 32% λέει ότι το Δημοκρατικό Κόμμα εκπροσωπεί καλύτερα τις απόψεις τους, σε σύγκριση με μόνο το 16% που λέει το ίδιο για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Μια μελέτη του 2012, μετά από μια πλημμύρα 30 εκατομμυρίων κυρίως μεταναστών από τη Λατινική Αμερική μεταξύ 1980 και 2012, έδειξε ότι το 62% των πολιτογραφημένων μεταναστών που μπορούσαν να ψηφίσουν ταυτίστηκαν ως Δημοκρατικοί, σε σύγκριση με το 25% που ήταν Ρεπουμπλικάνοι και το 13% ανεξάρτητοι.

Μια μελέτη του 2016, χρησιμοποιώντας δεδομένα από το 1994-2012, επιβεβαίωσε ότι «η μετανάστευση στις ΗΠΑ έχει σημαντικό και αρνητικό αντίκτυπο στο ποσοστό ψήφου των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με την τυπική άποψη των πολιτικών αναλυτών στις ΗΠΑ». Η λατινοαμερικανική μετανάστευση ανέτρεψε πρώην Ρεπουμπλικανικά προπύργια  συμπεριλαμβανομένης της κομητείας San Bernardino της Καλιφόρνια, η οποία το 1980 ήταν 7,7% γεννημένη στο εξωτερικό και 59,7% Ρεπουμπλικανοί, αλλά το 2014 ήταν 21,4% μετανάστες και μόνο 46,2% Ρεπουμπλικανοί.

Ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα εισάγει ψηφοφόρους από το εξωτερικό, το κόμμα και οι περισσότερες μεγάλες αστικές κυβερνήσεις έχουν συγχωνευθεί σε βαθμό πέρα από τα πιο τρελά όνειρα του Boss Tweed. Το 2000, τέσσερις από τις 10 πιο πολυπληθείς αμερικανικές πόλεις είχαν Ρεπουμπλικάνους δημάρχους. Σήμερα οι Δημοκρατικοί δήμαρχοι αντιστοιχούν σε εννέα στους 10. Σε αυτές τις πόλεις, οι μηχανές αστικής προστασίας του Δημοκρατικού Κόμματος του παρελθόντος έχουν αντικατασταθεί από νέα είδη μηχανών πατρωνίας: συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες του δημόσιου τομέα των οποίων τα μέλη είναι σε μεγάλο βαθμό Δημοκρατικοί. Οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που κυριαρχούν οι Δημοκρατικοί διπλασιάζονται ως εργολάβοι, των οποίων οι μισθοί χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους. Μαζί τους συμμετέχουν μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και επιχειρήσεις που ορίζονται ως «μη λευκές» σύμφωνα με τους αυθαίρετους και ολοένα πιο αναχρονιστικούς νόμους περί φυλετικής ταξινόμησης της Αμερικής, και επομένως είναι επιλέξιμες για μεγάλες κρατικές συμβάσεις που πιθανώς δεν θα λάμβαναν βάσει προηγούμενων αξιοκρατικών κριτηρίων.

Εκτός από το ότι επωφελούνται έμμεσα από την ψηφοφορία των μεταναστών υπέρ των Δημοκρατικών πολιτικών, αυτές οι αστικές γραφειοκρατίες και τα ειδικά συμφέροντα επωφελούνται άμεσα από την αυξημένη μετανάστευση, η οποία διογκώνει τις εκλογικές τους περιφέρειες, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε περισσότερα χρήματα, περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερη εξουσία. Οι συνδικαλισμένες γραφειοκρατίες των δημόσιων σχολείων αποκτούν περισσότερους μαθητές. Οι προοδευτικοί μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί αποκτούν περισσότερους πελάτες και περισσότερα κεφάλαια ρέουν σε υποτιθέμενους εκπροσώπους «υποεκπροσωπούμενων κοινοτήτων», εκπρόσωποι που γενικά, είναι πολύ πιο εύποροι και μορφωμένοι από τους πληθυσμούς που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν με βάση το κοινό χρώμα του δέρματος ή άλλους δείκτες πολιτικής ταυτότητας.

Οι παρακμάζουσες αμερικανικές θρησκείες, επίσης, έχουν ενταχθεί στον Δημοκρατικό «συνασπισμό της παρακμής» με επίκεντρο την πόλη, με την ελπίδα να στηρίξουν τη βάση ισχύος και τη χρηματοδότησή τους. Καθώς οι Αμερικανοί γίνονται πιο κοσμικοί, τόσο οι κύριοι προτεστάντες όσο και οι ευαγγελικοί προτεστάντες έχουν συρρικνωθεί ως μερίδια του πληθυσμού των ΗΠΑ. Η Καθολική Εκκλησία, το μεγαλύτερο δόγμα στις ΗΠΑ, έχει διατηρήσει τον αριθμό της μόνο επειδή μέλη που γεννήθηκαν στο εξωτερικό έχουν αναπληρώσει τους γεννημένους στις ΗΠΑ Καθολικούς που έχουν εγκαταλείψει την Εκκλησία. Σύμφωνα με το Population Reference Bureau, «Νέοι μετανάστες που φτάνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες—πολλοί Καθολικοί από τη Λατινική Αμερική—συνέβαλαν στην αντιστάθμιση της μείωσης των θρησκευτικών πεποιθήσεων μεταξύ του πληθυσμού που γεννήθηκε στις ΗΠΑ».

Το 2021, το 78% της χρηματοδότησης για τις Καθολικές Υπηρεσίες Ανακούφισης -που ανέρχεται σε πολύ περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια- προήλθε από την κυβέρνηση, με τις ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις να αντιστοιχούν στο ένα τρίτο του συνόλου, καθιστώντας την ουσιαστικά κοσμικό κυβερνητικό ανάδοχο μεταμφιεσμένο σε θρησκευτική φιλανθρωπία. Η μεγαλύτερη ονομαστικά θρησκευτική ΜΚΟ που παρέχει υπηρεσίες μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η Lutheran Immigration and Refugee Service, ενώ η μόνη ονομαστικά εβραϊκή υπηρεσία που είναι πιστοποιημένη να συνεργάζεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ στην επανεγκατάσταση μεταναστών, η HIAS (αρχικά η Εβραϊκή Εταιρεία Βοήθειας Μεταναστών), έχει ως πελάτες του μετανάστες κάθε προέλευσης, όχι μόνο Εβραίοι πρόσφυγες ή μετανάστες. Περισσότερη μετανάστευση κάθε είδους σημαίνει περισσότερες κρατικές επιχορηγήσεις για ονομαστικά θρησκευτικές φιλανθρωπίες και άλλες υπηρεσίες σε μετανάστες, νόμιμους και παράνομους.

Άλλες ομάδες που αποτελούν τον εξαρτώμενο από τη μετανάστευση συνασπισμό της παρακμής επιθυμούν απεγνωσμένα να επεκτείνουν τη μετανάστευση επειδή οι πόλεις και οι πολιτείες στις οποίες κυριαρχούν οι Δημοκρατικοί αδειάζουν, καθώς τόσο οι γεννημένοι στις ΗΠΑ όσο και οι μετανάστες κάτοικοι καταφεύγουν σε άλλες πόλεις και πολιτείες καθώς οι συνθήκες διαβίωσης καταρρέουν.

Από την Καλιφόρνια, ο Marshall Toplansky και ο Joel Kotkin γράφουν: «Η πολιτεία βρίσκεται σε δημογραφική ελεύθερη πτώση»—έχοντας χάσει 1,7 εκατομμύρια κατοίκους μεταξύ 2016 και 2022 ως αποτέλεσμα της εγχώριας μετανάστευσης. Σημειώνοντας ότι η εγχώρια μετανάστευση από την Καλιφόρνια περιλαμβάνει πλέον πτυχιούχους κολεγίων, άτομα χωρίς κολεγιακή εκπαίδευση και νοικοκυριά σε όλα τα επίπεδα εισοδήματος, το Ινστιτούτο Δημόσιας Πολιτικής της Καλιφόρνια καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «η πολιτεία δεν αποτελεί πλέον σημαντική έλξη για άτομα από άλλες πολιτείες οποιαδήποτε ηλικία, μόρφωση ή εισόδημα».

Οι παρακμάζουσες αμερικανικές θρησκείες έχουν ενταχθεί στον δημοκρατικό «συνασπισμό των παρακμιακών» με επίκεντρο την πόλη, με την ελπίδα να στηρίξουν τη βάση ισχύος και τη χρηματοδότησή τους.

Για να αντισταθμίσει τις μαζικές απώλειες πληθυσμού που προκαλούνται από τη φυγή κατοίκων που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ σε άλλες πολιτείες, η Καλιφόρνια εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διεθνή μετανάστευση. Το 2022, το μερίδιο των γεννημένων στο εξωτερικό (27%) του πληθυσμού της Καλιφόρνια ήταν υψηλότερο από αυτό οποιασδήποτε άλλης πολιτείας και διπλάσιο από το μερίδιο των ΗΠΑ συνολικά. Οι γεννημένοι στο εξωτερικό αποτελούν περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού στις κομητείες του Σαν Φρανσίσκο και του Λος Άντζελες. Σχεδόν τα μισά (46%) των παιδιών της Καλιφόρνια έχουν τουλάχιστον έναν γονέα που έχει γεννηθεί στο εξωτερικό. Το 2019, το 22% των κατοίκων που γεννήθηκαν στο εξωτερικό στην Καλιφόρνια ήταν παράνομοι μετανάστες και το 2021 μόνο το 55% ήταν πολιτογραφημένοι πολίτες των ΗΠΑ. Ομοίως, στη Νέα Υόρκη – μια άλλη πολιτεία με τεράστιες πληθυσμιακές απώλειες πολιτών που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ – το μεγαλύτερο μέρος της πληθυσμιακής αύξησης από το 1980 είναι αποτέλεσμα της διεθνούς μετανάστευσης.

Οι μετανάστες της Καλιφόρνια είναι πολύ λιγότερο μορφωμένοι από τις ΗΠΑ στο σύνολό τους, με μόνο το 71% να έχει αποφοιτήσει από το λύκειο, σε σύγκριση με το 93% των Καλιφορνέζων που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ. Εξαιρουμένων των ομοσπονδιακών φόρων τους, αποτελούν το ένα έκτο του κόστους της παράνομης μετανάστευσης στις Η.Π.Α. στο σύνολό τους. Εκτός από την παρεμπόδιση της ομοσπονδιακής επιβολής του νόμου για τη μετανάστευση μέσω των νόμων περί καταφυγίων, η Καλιφόρνια έχει μετατραπεί σε μαγνήτη ευημερίας για τους παράνομους μετανάστες παρέχοντας στους αλλοδαπούς υπηκόους που παραβαίνουν το νόμο και στα παιδιά τους κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης στο πλαίσιο του συστήματος Medi-Cal σε όλη την πολιτεία, δημόσια κολέγια και πανεπιστήμια, εκπαίδευση K-12, στέγαση και επισιτιστική βοήθεια.

Καθώς αυξάνεται το μερίδιο των μεταναστών με χαμηλό μισθό, που εξαρτάται από την πρόνοια του πληθυσμού ενός κράτους, όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι θα μπαίνουν στον πειρασμό να μετακομίσουν σε άλλες πολιτείες με χαμηλότερους φόρους και λιγότερο γενναιόδωρα κρατικά και αστικά προγράμματα πρόνοιας. Πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, που κάποτε χρησίμευε ως μηχανή ευημερίας για ολόκληρη τη χώρα, θα παρακμαστούν σε καταβόθρες πνιγμένες από τη γραφειοκρατία. Η απαίτηση υπερβολικής φορολογίας και ατελείωτων ομοσπονδιακών προγραμμάτων διάσωσης για να παραμείνει στη ζωή θα απειλήσει σοβαρά την αμερικανική ανταγωνιστικότητα σε βασικούς τομείς όπως η πληροφορική και η βιοτεχνολογία. Θα ασκήσει επίσης τεράστια πίεση στο δημοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης της χώρας, το οποίο είναι δομημένο έτσι ώστε να εμποδίζει ένα κράτος ή μια περιοχή να καταβροχθίσει υπερβολικά μεγάλο μέρος της εθνικής πίτας των φορολογουμένων.

Η σημερινή συζήτηση για τη μετανάστευση αφορά τη μετανάστευση ανειδίκευτων, όχι τη μετανάστευση ειδικευμένων. Ενώ προγράμματα όπως η βίζα H-1B έχουν εκμεταλλευτεί εταιρείες της Silicon Valley και της Wall Street που προτιμούν τους εύκολα εκφοβιζόμενους ξένους φιλοξενούμενους εργαζόμενους από τους εργαζόμενους πολίτες και τους νόμιμους μετανάστες με μεγαλύτερα δικαιώματα, υπάρχει δικομματική συναίνεση ότι οι ΗΠΑ μπορούν να επωφεληθούν από μετανάστες υψηλής μόρφωσης που είναι απίθανο να επιβαρύνουν το κράτος πρόνοιας. Η διαμάχη αφορά τους λιγότερο μορφωμένους μετανάστες που εισέρχονται στο εργατικό δυναμικό στις ΗΠΑ με διάφορα μέσα: οικογενειακή επανένωση, μισθωτοί «φιλοξενούμενοι εργάτες» που χρησιμοποιούνται από τις αγροτικές επιχειρήσεις, παράνομη μετανάστευση και τώρα – υπό τον Βiden – σχεδόν νόμιμο καθεστώς «παροχής υπό όρους».

Οι ωφελούμενοι της μαζικής μετανάστευσης λιγότερο μορφωμένων εργαζομένων είναι βιομηχανίες χαμηλής τεχνολογίας και χαμηλών μισθών με εταιρείες που δεν είναι πρόθυμες είτε να αυξήσουν τους μισθούς είτε να επενδύσουν σε τεχνολογία εξοικονόμησης εργασίας, εφόσον υπάρχει συνεχής εισροή φθηνού εργατικού δυναμικού από το εξωτερικό. Η New American Economy, μια ομάδα υπεράσπισης που ασκεί πιέσεις για μεγαλύτερη μετανάστευση, ισχυρίζεται ότι οι Αμερικανοί αρνούνται να κάνουν δουλειές με εργατικό δυναμικό κυρίως μετανάστες, όπως «σοβατζήδες και στόκοι» (72%), «υπηρέτριες και καθαρίστριες στο σπίτι» (50,6 %) και «διάφοροι γεωργικοί εργάτες, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων που μαζεύουν καλλιέργειες στο χωράφι» (52,2%). Αλλά οι γεννημένοι στις ΗΠΑ εργαζόμενοι και πολλοί πολιτογραφημένοι μετανάστες πολίτες αποφεύγουν αυτούς και άλλους τομείς λόγω των χαμηλών μισθών, τους οποίους ένα μεγάλο και εύκολα εκμεταλλευόμενο εργατικό δυναμικό μεταναστών επιτρέπει στους εργοδότες να πληρώσουν. Για παράδειγμα, οι μισθοί των εργαζομένων στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις των ΗΠΑ είναι μόνο ελαφρώς μεγαλύτεροι από το ήμισυ του μέσου μισθού των μη εποπτικών εργαζομένων και των εργαζομένων στην παραγωγή εκτός της γεωργίας.

Αλλά δεν συμφωνούν οι περισσότεροι οικονομολόγοι ότι η μαζική μετανάστευση δεν μειώνει την ικανότητα των Αμερικανών εργαζομένων, ντόπιων ή μεταναστών, να απαιτούν υψηλότερους μισθούς; Ναι και ΟΧΙ. Μετά από δεκαετίες κατά τις οποίες οι περισσότεροι ακαδημαϊκοί οικονομολόγοι και επιχειρηματικά λόμπι ισχυρίστηκαν ότι η πλημμύρα των αγορών εργασίας με νεοεισερχόμενους δεν έχει καμία επίδραση στους μισθούς, μόλις ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε μετά την πανδημία του COVID-19, πολλές από τις ίδιες αρχές δήλωσαν ότι η μετανάστευση πρέπει να αυξηθεί για να μειωθεί ο πληθωρισμός -μαντέψτε πως: μείωση μισθών.

Σύμφωνα με μια μελέτη που εκδόθηκε το 2023 από το λόμπι μαζικής μετανάστευσης FWD.us και το ελευθεριακό Πανεπιστήμιο George Mason που χρηματοδοτείται από εταιρείες και δισεκατομμυριούχους, οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς επωφελήθηκαν από τον προσωρινό περιορισμό της νόμιμης και παράνομης μετανάστευσης λόγω της πανδημίας COVID: «Η ανάλυση δεδομένων δείχνει ότι μερικές από τις πιο απότομες αυξήσεις μισθών, που αντικατοπτρίζουν τις ελλείψεις εργαζομένων, σημειώθηκαν σε βιομηχανίες που συνήθως υποστηρίζονται από μεγάλο αριθμό μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευών και της φιλοξενίας… Με άλλα λόγια, ο πληθωρισμός αυξήθηκε εν μέρει λόγω της αυστηρότερης αγοράς εργασίας.”

Σίγουρα το γεγονός ότι οι στενές αγορές εργασίας επέτρεψαν τόσο στους ντόπιους όσο και στους αμερικανούς εργαζομένους που γεννήθηκαν στο εξωτερικό να ζητήσουν αυξήσεις είναι καλό; Όχι σύμφωνα με τους συντάκτες της μελέτης, οι οποίοι παραπονέθηκαν ότι οι «υψηλότεροι μισθοί» μπορεί να «οδηγήσουν σε αύξηση του κόστους για τους καταναλωτές». Η λύση? Η μελέτη ζητά την αύξηση της μετανάστευσης για να «σταθεροποιήσει τις τιμές για τους καταναλωτές και να προσφέρει ανακούφιση στους εργοδότες»—καθιστώντας δυσκολότερο για τους εργαζόμενους να ζητήσουν αυξήσεις.

Η οικονομική elite της Αμερικής συμφωνεί ότι η καταστολή των μισθών λόγω των μεταναστών, εν πολλοίς χάρη στις πολιτικές του Βiden, έχει βελτιώσει τον πληθωρισμό. Ο πρόεδρος της Federal Reserve Powell το 2022 απέδωσε τον πληθωρισμό εν μέρει στον χαμηλότερο αριθμό μεταναστών. Ο επικεφαλής πολιτικός οικονομολόγος της Goldman Sachs, Alec Phillips, δήλωσε πρόσφατα ότι «η αγορά εργασίας έχει αρχίσει να χαλαρώνει», μειώνοντας την ικανότητα των εργαζομένων να αυξάνουν τους μισθούς: «Και υπήρξε σαφώς μια δυσανάλογη συμβολή από τους μετανάστες».

Αν και οι μετανάστες αποτελούν μόνο το 18% του εργατικού δυναμικού, τα τρία τέταρτα της αύξησης της προσφοράς εργασίας τα τελευταία δύο χρόνια αποτελούνται από μετανάστες εργάτες. Ο αντίκτυπος της μετανάστευσης που καταστέλλει τους μισθούς πέφτει κυρίως στους Αμερικανούς, γηγενείς και μετανάστες, που εργάζονται με χαμηλούς μισθούς, βιομηχανίες έντασης εργασίας, όπως οι κατασκευές, η γεωργία, το λιανικό εμπόριο και η φιλοξενία. Σύμφωνα με τη δικομματική οικονομική elite της Αμερικής, οι χαμηλόμισθοι Αμερικανοί εργαζόμενοι πρέπει to take one for the team (να κάνετε ή να βιώσετε κάτι δυσάρεστο ή να αποδεχτείτε την ευθύνη ή την τιμωρία για κάτι, έτσι ώστε τα άλλα μέλη μιας ομάδας να μην χρειάζεται να το υποστούν) καθώς η μετανάστευση υπονομεύει τη δύναμή τους να λαμβάνουν αυξήσεις, έτσι ώστε άλλοι Αμερικανοί, κυρίως αυτοί με μεγάλα διαθέσιμα εισοδήματα, να μπορούν να απολαμβάνουν χαμηλότερες τιμές για αγαθά και υπηρεσίες .

Μακροπρόθεσμα, ο μόνος βιώσιμος τρόπος για να αυξηθεί το βιοτικό επίπεδο για όλους τους ανθρώπους είναι να αυξηθεί η αύξηση της παραγωγικότητας μέσω της τεχνολογίας. Ωστόσο, βραχυπρόθεσμα, η αύξηση του πληθυσμού, είτε οφείλεται στη μαζική μετανάστευση είτε στα υψηλά ποσοστά γεννήσεων, στη διεύρυνση του εργατικού δυναμικού καθώς και στην αύξηση του αριθμού των καταναλωτών μπορεί να οδηγήσει σε οικονομική ανάπτυξη ακόμη και υπό την παρουσία τεχνολογικής στασιμότητας. Η βελτίωση της παραγωγικότητας μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας είναι δύσκολη, αλλά η διόγκωση του πληθυσμού μέσω της μετανάστευσης είναι εύκολη. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα επιχειρηματικά lobbies στις περισσότερες χώρες δίνουν έμφαση στην αύξηση του πληθυσμού που βασίζεται στη μετανάστευση και όχι στην παραγωγικότητα.

Ο δημογράφος Joseph Chamie, πρώην διευθυντής στο United Nations Population Division (!), έχει περιγράψει αυτό που αποκαλεί «δημογραφία Ponzi», χάρη στην οποία «αύξηση του πληθυσμού – μέσω της φυσικής αύξησης και της μετανάστευσης – σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι οδηγούν σε αυξημένες απαιτήσεις για αγαθά και υπηρεσίες, περισσότερη κατανάλωση υλικού, περισσότερο δανεισμό, περισσότερη πίστωση και φυσικά περισσότερα κέρδη».

Αν και αυτό ωφελεί «τους υποστηρικτές της δημογραφίας Ponzi—ιδίως τις επιχειρήσεις στον τομέα των κατασκευών, της μεταποίησης, της χρηματοδότησης, της γεωργίας και της επεξεργασίας τροφίμων»— το κοινό στο σύνολό του πρέπει να «επιλέξει το αυξανόμενο κόστος από την αύξηση του πληθυσμού (π.χ. υγεία, στέγαση και δημόσιες υπηρεσίες).» Επειδή οι χαμηλοί μισθοί των ανειδίκευτοι μετανάστες εξαρτώνται περισσότερο από την ευημερία από ό,τι οι μετανάστες υψηλής ειδίκευσης ή οι Αμερικανοί πολίτες γενικά, οι εργοδότες τους μπορούν να ιδιωτικοποιήσουν τα οφέλη της εργασίας τους ενώ αναγκάζουν τους φορολογούμενους να κοινωνικοποιήσουν το κόστος.

Δυστυχώς για τον συνασπισμό υπέρ της μαζικής μετανάστευσης του Δημοκρατικού Κόμματος της παρακμής, πολλοί μετανάστες και τα παιδιά τους εγκαταλείπουν τόσο το κόμμα όσο και τις πόλεις και δηλώνουν ότι κυβερνά. Έχοντας υπολογίσει στους Ισπανόφωνους μετανάστες και τους απογόνους τους για να αντισταθμίσουν την έξοδο της λευκής εργατικής τάξης, οι Δημοκρατικοί συγκλονίστηκαν τον Δεκέμβριο του 2023 από μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που έδειξε ότι οι Ισπανόφωνοι ευνοούν τον Trump έναντι του Biden κατά 38% έως 37%. Μια ακόμη πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της USA Today και του Πανεπιστημίου Suffolk δείχνει ότι ο Trump προηγείται του Biden μεταξύ των Ισπανόφωνων ψηφοφόρων 39%-34%. Το μερίδιο του Trump στην εθνική ψήφο των Ισπανόφωνων αυξήθηκε από 28% το 2016 σε 36% το 2020. Στο Τέξας, το μηδέν της μεταναστευτικής κρίσης στην Αμερική, ο αριθμός των Ισπανόφωνων που προσδιορίζονται ως Δημοκρατικοί μειώθηκε από 63% το 2019 σε 54% το 2022.

Εάν οι κομματικές διαιρέσεις μεταξύ των Ισπανόφωνων εμποδίσουν την προσδοκώμενη ηγεμονία του Δημοκρατικού Κόμματος που βασίζεται στη μετανάστευση, τότε οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να επιστρέψουν στη στρατηγική των Νεοδημοκρατών του «τρίτου δρόμου» όπως ο Bill Clinton, να μετακινηθούν στο κέντρο και να προσπαθήσουν να προσηλυτίσουν τους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους αντί να εισάγουν νέους ψηφοφόρους από άλλες χώρες… Όχι, αστειεύομαι! Εάν οι Λατινοαμερικανοί αποτύχουν να ψηφίσουν όπως θέλουν οι Δημοκρατικοί στρατηγοί, θα πρέπει απλώς να βρεθούν νέοι ψηφοφόροι και να εισαχθούν από άλλες περιοχές του κόσμου όπως η Μέση Ανατολή και η Αφρική, όπου οι Δημοκρατικοί μπορούν να ελπίζουν ότι ο συνδυασμός φυλής, θρησκείας και τα καθισμένα εθνικά μίση θα γκετοποιήσουν με επιτυχία νέους ψηφοφόρους και θα εξασφαλίσουν την πίστη τους στο κόμμα.

Το πρόγραμμα μαζικής μετανάστευσης Ponzi του περασμένου μισού αιώνα παρείχε μια προσωρινή δημογραφική διάσωση στα μέλη του συνασπισμού των παρακμιακών-χαμηλών μισθών, βιομηχανιών χαμηλής τεχνολογίας, του Δημοκρατικού Κόμματος και κυρίως των Δημοκρατικών αστικών κυβερνήσεων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Βοήθησε ακόμη και να ξαναγεμίσουν τα στασίδια ορισμένων χριστιανικών εκκλησιών. Αλλά στο τέλος, όλα τα σχέδια Ponzi είναι μοιραία να καταρρεύσουν. Αυτό που μένει να φανεί είναι εάν το μεταναστευτικό πρόγραμμα Ponzi που έχει μετατρέψει την Καλιφόρνια, τη Νέα Υόρκη και άλλες πολιτείες σε δυστοπίες των οποίων οι χαμηλοί μισθοί, οι φθίνουσες κοινωνικές συνθήκες και οι ελλιπείς υποδομές οδηγούν τους κατοίκους να φεύγουν σε άλλες πολιτείες θα καταρρεύσει προτού καταπιεί ολόκληρη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.