Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Ζαλισμένο το Παρίσι - H επιβολή του νόμου χρησιμοποιεί 10 φορές το Taser


 Τραγική τροπή πήρε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας στο Παρίσι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνδρας που υπέστη θανατηφόρα ηλεκτροσόκ από τα τέιζερ της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, τα οποία ανέφερε η εισαγγελία, έξι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν το τέιζερ κατά τη διάρκεια της νύχτας που εκτεινόταν από την Τετάρτη στην Πέμπτη, όπως αναφέρει αναλυτικά η γαλλική εφημερίδα Figaro.

Ο 30χρονος άνδρας υπέκυψε το πρωί της Παρασκευής 5 Ιανουαρίου σε νοσοκομείο του Παρισιού, όπου είχε εισαχθεί την Πέμπτη, αφού υπέστη περίπου δέκα ηλεκτροσόκ κατά τη διάρκεια συνάντησης με την αστυνομία στο Μονφερμέιλ, σύμφωνα με το AFP από την εισαγγελία του Μπομπινί.

Έξι αστυνομικοί επιχειρούν να ακινητοποιήσουν το άτομο

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της έρευνας που επικαλείται η εισαγγελία, έξι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν το taser. Τα έξι αυτά άτομα αποτελούσαν μέρος μιας ομάδας 18 αστυνομικών που ανταποκρίθηκαν σε ένα περιστατικό σε παντοπωλείο του Μονφερμίλ λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Σκοπός ήταν να συλλάβουν τον άνδρα, ο οποίος περιγράφεται ως “υπερβολικά ενθουσιώδης” και “επιθετικός”, όπως αποκάλυψε πηγή.

Ο άνδρας παρέμεινε σε κώμα από τη στιγμή που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με πηγή που συνδέεται στενά με την υπόθεση, ευθυγραμμιζόμενη με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Parisien.

Το περιστατικό εκτυλίσσεται μετά τα μεσάνυχτα

Η επιχείρηση εκτυλίχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης μετά από τηλεφώνημα ενός μπακάλη στην αστυνομία. Ο παντοπώλης ανέφερε ότι συνάντησε ένα άτομο που περιγράφεται ως “παθολογικό, επιθετικό και απειλητικό”, εμφανίζοντας σημάδια ανώμαλης ψυχολογικής συμπεριφοράς, σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας.

Η αρχική ομάδα αστυνομικών που ανταποκρίθηκε αντιμετώπισε επίθεση από τον άνδρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός στο δάχτυλο και στο πρόσωπο. Επιπλέον ενισχύσεις έφτασαν στο σημείο, καταφεύγοντας στην επανειλημμένη χρήση όπλου taser για να ακινητοποιήσουν τον άνδρα με ηλεκτροσόκ.

Μετά τη σύλληψη, ο άνδρας υπέστη δύο καρδιακές ανακοπές, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα. Οι έρευνες για το τραγικό αυτό περιστατικό στο Παρίσι βρίσκονται σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις