Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

ΗΠΑ: Αστυνομικός αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο επειδή πυροβόλησε θανάσιμα γυναίκα που έβγαινε από σημείο Eλέγχου


 Ο αστυνομικός του Νέου Μεξικού Felipe Hernandez κατηγορείται πλέον για φόνο, αφού πυροβόλησε θανάσιμα την 45χρονη Teresa Gomez, καθώς προσπαθούσε να βγει από ενεργό σημείο ελέγχου.

Το υλικό που κατέγραψε η κάμερα σώματος του αστυνομικού αποκαλύπτει ότι ο Hernandez αρχικά ανέκρινε την Gomez. Κάποια στιγμή, μπαίνει στο αυτοκίνητό της και βάζει μπροστά τη μηχανή.

Όταν η Gomez αρχίζει να απομακρύνεται, ο αστυνομικός προσπαθεί να τη σταματήσει. Καθώς δεν τα καταφέρνει, ρίχνει τρεις πυροβολισμούς με στόχο τη θέση του οδηγού. Αυτό το τραγικό περιστατικό έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο της Gomez, ενώ το αυτοκίνητο σταματά λίγα μέτρα μακριά.

Παρακολουθήστε τα οδυνηρά πλάνα που κατέγραψε η κάμερα σώματος του αστυνομικού.

Λίγα λεπτά πριν ρίξει τους μοιραίους πυροβολισμούς, ο αστυνομικός ακούγεται να προειδοποιεί τον Gomez λέγοντας: “Θα κάνω τη ζωή σου πραγματική κόλαση”.

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε καμία δικαιολογία για τη χρήση θανατηφόρας βίας, δηλώνοντας: “Δεν υπήρχε ανάγκη να χρησιμοποιηθεί θανατηφόρα βία. Ο αστυνομικός δεν βρισκόταν ποτέ σε κατάσταση που απειλούσε τη ζωή του. Ερευνήσαμε διεξοδικά την πιθανότητα αυτοάμυνας, αλλά δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση”.

Ο Hernandez βρίσκεται σε άδεια από τις 17 Οκτωβρίου, λίγο μετά το περιστατικό. Σύμφωνα με αναφορές αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, είχε ιστορικό εμπλοκής σε περιστατικά χρήσης βίας, αλλά δεν είχε ποτέ ευθύνεται για θάνατο.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις