Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Σε σιδηροδρομικό δυστύχημα στη BOPEIA KOPEA σκοτώθηκαν περισσότεροι από 400 άνθρωποι

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στα δύο πρώτα βαγόνια επέζησαν του περιστατικού

Περισσότεροι από 400 Βορειοκορεάτες επιβάτες σκοτώθηκαν σε σιδηροδρομικό δυστύχημα τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το Radio Free Asia (RFA) στις 16 Ιανουαρίου.

Μια επιβατική αμαξοστοιχία που ταξίδευε από την Πιονγκγιάνγκ προς το Κομντόκ στις 26 Δεκεμβρίου 2023, ανατράπηκε λόγω έλλειψης ρεύματος, ενώ ανέβαινε μια απότομη πλαγιά, σύμφωνα με πηγή με γνώση του θέματος, μετέδωσε το RFA.

Η αμαξοστοιχία, που κατευθυνόταν προς τον σταθμό Λίπα από τον σταθμό Ντονγκάμ, διέσχισε μια απότομη πλαγιά 700 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας αφού πέρασε τον σταθμό Νταντσόν στην επαρχία Νότιος Χαμγκιόνγκ. Μια ξαφνική έλλειψη ρεύματος έσπρωξε το τρένο προς τα πίσω, με αποτέλεσμα επτά βαγόνια να εκτροχιαστούν και να κυλήσουν στο βουνό.

Η πηγή εξήγησε ότι η τάση έλξης του τρένου εξασθένησε καθώς ανέβαινε προς το σταθμό Lipa, με αποτέλεσμα να χάσει την ορμή του και να αρχίσει να κυλά προς τα πίσω. Ο μηχανοδηγός προσπάθησε να φρενάρει, αλλά το τρένο επιτάχυνε στην κατηφόρα και επτά βαγόνια εκτροχιάστηκαν κοντά στο σταθμό Sinpyeong.

Η ατμομηχανή και τα δύο πρώτα βαγόνια αμέσως πίσω της παρέμειναν στις ράγες και έφτασαν με ασφάλεια στο σταθμό Dancheon. Οι επιβάτες στα μπροστινά βαγόνια κύρους, κυρίως υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, επέζησαν από το περιστατικό. Όμως η πλειονότητα των επιβατών στα επτά βαγόνια που κύλησαν στο βουνό έχασαν τη ζωή τους.

Τα επιβατικά τρένα της Βόρειας Κορέας αποτελούνται συνήθως από 9 έως 11 βαγόνια, το καθένα με 60 θέσεις, με τα δύο ή τρία πρώτα βαγόνια να προορίζονται για υψηλόβαθμους αξιωματούχους. Ακολουθεί ένα βαγόνι αποσκευών και επτά βαγόνια για τους γενικούς επιβάτες. Η πηγή εκτιμά ότι πάνω από 400 επιβάτες βρίσκονταν στα επτά βαγόνια που ανατράπηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επτά βαγόνια ήταν γεμάτα με νέους άνδρες ηλικίας 20 ετών που κατευθύνονταν προς τα ορυχεία της Komdok και νοικοκυρές που έκαναν δουλειές για να τα βγάλουν πέρα.

Οι αρχές της Βόρειας Κορέας συγκρότησαν ειδική ομάδα για να διερευνήσει το ατύχημα και να ξεφορτωθεί τις σορούς. “Όσοι τραυματίστηκαν σοβαρά διασώθηκαν από το σημείο και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στο Νταντσόν, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς πέθαναν στο νοσοκομείο”, δήλωσε η πηγή.

Το ατύχημα αντικατοπτρίζει μια παρόμοια τραγωδία που συνέβη τον Νοέμβριο του 1998 στην ίδια απότομη σιδηροδρομική γραμμή κοντά στο Dancheon.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις