Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Οι Ουκρανοί λένε πως κατέρριψαν δύο ρωσικά αεροσκάφη AWACS – Μόσχα: «Δεν έχουμε πληροφορία για κάτι τέτοιο» - Oι Ουκρανοί αναζητούν άμεσα να παρουσιάσουν στην Δύση μία μεγάλη νίκη


 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος 

Η Νότια Στρατιωτική Διοίκηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε ότι κατέρριψε δύο ρωσικά

αεροσκάφη εναέριας διοίκησης, επιτήρησης και ελέγχου επάνω από την Αζοφική Θάλασσα, αλλά η Μόσχα διαψεύδει τις καταρρίψεις.

«Ευχαριστώ την Αεροπορία για την τέλεια σχεδιασμένη και εκτελεσμένη επιχείρηση αυτή στην περιοχή της Αζοφικής Θάλασσας», δήλωσε ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού Βαλέρι Ζαλούζνι.

Σύμφωνα με το Κίεβο, ένα AWACS A-50 και ένα συλλογής ηλεκτρονικών πληροφοριών Il-22, «καταρρίφθηκαν». χωρίς όμως να διευκρινιστεί από τους Ουκρανούς με ποιο τρόπο έγινε αυτό.

Τα αεροσκάφη αυτά χρησιμοποιούνται για την συλλογή πληροφοριών, τον εντοπισμό στόχων και τον συντονισμό των στρατιωτικών δυνάμεων.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ, ερωτήθηκε για το γεγονός και είπε ότι «δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για τις ισχυριζόμενες από τους Ουκρανούς καταρρίψεις»

Ουκρανικοί λογαριασμοί διαδίδουν ότι οι καταρρίψεις πραγματοποιήθηκαν από α/α συστήματα Patriot, αν και είναι πρακτικά αδύνατον να καταρριφθεί στην Θάλασσα του Αζόφ, λόγω απόστασης από την υπό ουκρανικό έλεγχο Ζαπορίζια.

Κάποιος λέει αλήθεια και κάποιος λέει ψέματα.

Οι Ουκρανοί λόγω της πολύ άσχημης, εναντίον τους. τακτικής κατάστασης αναζητούν καθημερινά ειδήσεις που να αναπτερώσουν το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων και του λαού της χώρας.

Οι δε Ρώσοι αν έχουν υποστεί τέτοιες απώλειες, αυτές είναι σημαντικές καθώς διαθέτουν 15 A-50 και 25 Il-22.

Οι Ουκρανοί πάντως έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο με την υποτιθέμενη τελευταία πτήση του Beriev A-50 πάνω από την Αζοφική Θάλασσα.

Ένα βίντεο φυσικά που δεν αποδεικνύει τίποτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις