Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

«Ετοιμαστείτε για ρωσικά πυραυλικά χτυπήματα σε όλη την Ευρώπη! Έχετε 3 χρόνια» - Ακούγεται τραβηγμένο μήπως;; Έτσι ακουγόταν και μέχρι πριν μερικά χρόνια ότι ο Πούτιν θα έπαιρνε το 25%+ της Ουκρανίας!


 «Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο για την προοπτική ρωσικών πυραύλων στην Ευρώπη σε περίπτωση ολοκληρωτικού πολέμου με τη Ρωσία», δήλωσε ο αντιστράτηγος Alexander Sollfrank, διοικητής του στρατιωτικού κέντρου επιμελητείας του ΝΑΤΟ στη Γερμανία, σε συνέντευξή του στους Times.

Ενώ η προοπτική κλιμάκωσης του πολέμου σε μια συνολική σύγκρουση μεταξύ της συμμαχίας και της Ρωσίας έχει μέχρι στιγμής αποφευχθεί, υπάρχουν ανησυχίες ότι η Δύση δεν έχει αποδεχθεί πραγματικά ότι μπορεί να εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα.

Και τα μεγάλα κέντρα λήψης αποφάσεων στη γηραιά ήπειρος (π.χ. πρωτεύουσες νατοϊκών κρατών) δεν θα μείνουν στο απυρόβλητο!

Είναι φανερό ότι το τελευταίο διάστημα αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ ετοιμάζουν τους λαούς της Ευρώπης για ένα τέτοιο σενάριο, το οποίο μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια!

Εξάλλου το σενάριο μίας πολύχρονης πολεμικής σύρραξης με τον στρατό του Πούτιν πάνω από την Ευρώπη, το ζούμε ήδη, έστω και σε μία…μικρογραφία του, πάνω από την Ουκρανία!

Ο υποναύαρχος Rob Bauer, πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, δήλωσε νωρίτερα μέσα στον Ιανουάριο ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες για το ενδεχόμενο ενός ολοκληρωτικού πολέμου με τη Ρωσία τα επόμενα 20 χρόνια.

Ο Sollfrank και άλλοι στρατηγοί του ΝΑΤΟ προειδοποίησαν ότι μια άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία θα μπορούσε να συμβεί το συντομότερο εντός των επόμενων τριών ετών.

«Τα νατοϊκά κράτη έχουν 3 χρόνια να προετοιμαστούν. Αν συγκρίνουμε τον πόλεμο και τις επιχειρήσεις πριν από δέκα ή πέντε χρόνια, τότε συνειδητοποιούμε ότι πρέπει να αποδεχτούμε ότι και οι περιοχές στα μετόπισθεν θα κινδυνέψουν σοβαρά».

freepik photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις