Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Έρχεται μεγάλη αντίδραση κατά Zελένσκι: «Αισθάνονται προδομένοι από την ανικανότητά του» - Κυρίαρχοι οι Ρώσοι…


 Δεδομένης της θλιβερής κατάστασης της Ουκρανίας τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και στο εσωτερικό, ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky πιθανότατα θα αντιμετωπίσει μια άνευ προηγουμένου αντίδραση από το δικό του στρατιωτικό προσωπικό στο εγγύς μέλλον, ειδικά μετά την αποτυχία της καλοκαιρινής του αντεπίθεσης, λέει ο πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ, Scott Ritter.

Σε μια συνέντευξη με τον οικοδεσπότη του YouTube, Danny Haiphong, ο Scott Ritter , πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, ο Ritter έδωσε μια σκληρή αξιολόγηση για την περιβόητη αποτυχημένη ουκρανική αντεπίθεση που ξεκίνησε στις αρχές του καλοκαιριού του 2023.

“Η αντεπίθεση τελείωσε. Ήταν μια στρατηγική ήττα για τους Ουκρανούς και για την συλλογική Δύση. Και αυτό που νομίζω ότι θα δούμε τώρα είναι ότι οι Ρώσοι, έχοντας απορροφήσει το ουκρανικό πλήγμα, θα προχωρήσουν σιγά σιγά στην αντεπίθεση. Ήδη αρχίζουν να ασκούν πίεση στους Ουκρανούς», τόνισε ο Ρίτερ και συνέχισε: “Οι Ρώσοι θα έχουν την πρωτοβουλία από εδώ και πέρα. Και τελικά η ουκρανική γραμμή πρόκειται να καταρρεύσει”.

Η αδυναμία της Ουκρανίας να εξασφαλίσει κάθε είδους απτή επιτυχία στο πεδίο της μάχης θα οδηγήσει σε πολιτική αναταραχή στο Κίεβο, υποστήριξε ο ειδικός. Τελικά, ο Ζελένσκι θα αντιμετωπίσει την οργή των στρατιωτών του.

“Αισθάνονται προδομένοι από την ανικανότητά του. Ειδικά όταν γίνεται σαφές πόσο διεφθαρμένος είναι και πόσο διεφθαρμένη είναι η κυβέρνησή του. Όλοι το γνωρίζουν”, επεσήμανε ο Ρίτερ και συνέχισε: “Υπάρχει μια αυξανόμενη δυσαρέσκεια για αυτό. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν παίρνουν τις συντάξεις τους. Άνθρωποι που δεν λαμβάνουν την υγειονομική περίθαλψη που χρειάζονται λόγω της διαφθοράς.”

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.