Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

ΠΡΩΤΑ ΨΕΥΤΟ ΙΟΥΣ, ΜΕΤΑ ΚΛΑΝΙΕΣ ΑΠΟ ΑΓΕΛΑΔΕΣ... ΚΑΙ... Επιστήμονες που χρηματοδοτούνται από το WEF συνιστούν να εκπνέουμε λιγότερο γιατί επιβαρύνουμε την κλιματική κρίση..

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΗΚΕΣ ΚΑΛΟ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΣ!!!

 Η πράξη της ανθρωπινης εκπνοής είναι πλέον ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συμβάλλουν στον λεγόμενο ‘παγκόσμιο βρασμό’, σύμφωνα με μια ομάδα Επιστήμονες που χρηματοδοτούνται από το WEF. Αυτό που κάποτε λέγαμε ως αστείο πως θα μας φορολογήσουν και τον αέρα που αναπνέουμε, πλέον ακούγεται πολύ πιθανό.

Το μεθάνιο και το υποξείδιο του αζώτου στον αέρα που εκπνέουμε αποτελούν το επιβλητικό 0,1 τοις εκατό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, λένε οι επιστήμονες του WEF. Και αυτό δεν συνυπολογίζει τα αέρια που απελευθερώνουμε απο την διαδικασία πέψης των τροφών ή ακόμα του ιδρώτα που προέρχεται από το δέρμα μας. 

Η Dailymail.co.uk αναφέρει: Η νέα μελέτη διεξήχθη από τον Δρ Nicholas Cowan, έναν φυσικό που μελετά την ατμόσφαιρα στο Κέντρο Οικολογίας και Υδρολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου στο Εδιμβούργο. 

«Η εκπνεόμενη ανθρώπινη αναπνοή μπορεί να περιέχει μικρές, υψηλές συγκεντρώσεις μεθανίου (CH4) και υποξειδίου του αζώτου (N2O), τα οποία συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη», είπε ο Δρ Cowan και οι συνεργάτες του. «Θα συνιστούσαμε προσοχή στην υπόθεση ότι οι εκπομπές από τον άνθρωπο είναι αμελητέες».

Όπως οι περισσότεροι από εμάς θυμόμαστε από τα μαθήματα επιστήμης στο σχολείο, οι άνθρωποι εισπνέουν οξυγόνο και εκπνέουν διοξείδιο του άνθρακα. 

Όταν εισπνέουμε, ο αέρας εισέρχεται στους πνεύμονες και το οξυγόνο από αυτόν τον αέρα μετακινείται στο αίμα, ενώ το διοξείδιο του άνθρακα (CO2), ένα απαέριο, μετακινείται από το αίμα στους πνεύμονες και εκπνέεται.

Με τα φυτά, γίνεται το αντίστροφο. Τα φυτά χρησιμοποιούν CO2 για να δημιουργήσουν οξυγόνο ως υποπροϊόν (η διαδικασία γνωστή ως φωτοσύνθεση). 

Κάθε άτομο εκπνέει CO2 όταν αναπνέει, αλλά στη νέα τους μελέτη, οι ερευνητές εστίασαν στο μεθάνιο και το υποξείδιο του αζώτου.

Αυτά τα δύο είναι ισχυρά αέρια του θερμοκηπίου τόνισαν, αλλά επειδή εκπνέονται σε πολύ μικρότερες ποσότητες, η συμβολή τους στην υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να έχει αγνοηθεί.

Επιπλέον, τα φυτά απορροφούν ουσιαστικά όλο το CO2 που εκπέμπεται από την ανθρώπινη αναπνοή, επομένως «η συμβολή του CO2 στην ανθρώπινη αναπνοή στην κλιματική αλλαγή είναι ουσιαστικά μηδενική», δήλωσε ο Dr Cowan στη MailOnline. 

Δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο όμως για το μεθάνιο και το υποξείδιο του αζώτου, καθώς τα φυτά δεν χρησιμοποιούν αυτά τα αέρια στη φωτοσύνθεση. 

Για τη μελέτη, οι ερευνητές διερεύνησαν τις εκπομπές μεθανίου και οξειδίου του αζώτου στην ανθρώπινη αναπνοή από 104 ενήλικες εθελοντές από τον πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι συμμετέχοντες έπρεπε να πάρουν μια βαθιά αναπνοή και να την κρατήσουν για πέντε δευτερόλεπτα και μετά να εκπνεύσουν σε μια σφραγιζόμενη πλαστική σακούλα.

Συνολικά συλλέχθηκαν 328 δείγματα αναπνοής και κάθε συμμετέχων είχε καταγράψει στοιχεία όπως ηλικία, φύλο και διατροφικές προτιμήσεις. 

Μετά την ανάλυση των δειγμάτων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το υποξείδιο του αζώτου εκπέμπεται από κάθε συμμετέχοντα, αλλά το μεθάνιο βρέθηκε στην αναπνοή μόνο του 31 τοις εκατό των συμμετεχόντων.

Οι ερευνητές λένε ότι όσοι δεν εκπνέουν μεθάνιο στην αναπνοή είναι πιθανό να «απελευθερώσουν το αέριο απο το άλλο πτερύγιο» δηλαδή να αερίζονται… Εντύπωση τους έκανε ότι τα άτομα με μεθάνιο στην εκπνεόμενη αναπνοή τους ήταν περισσότερο γυναίκες άνω των 30 ετών, αλλά οι ερευνητές δεν ξέρουν το λόγο. 

Οι συγκεντρώσεις των δύο αερίων στα συνολικά δείγματα επιτρέπουν στους ερευνητές να εκτιμήσουν το ποσοστό των εκπομπών του Ηνωμένου Βασιλείου από την εκπνοή μας – 0,05 τοις εκατό για το μεθάνιο και 0,1 τοις εκατό για το οξείδιο του αζώτου.

Οι ερευνητές δεν κατάφεραν να βρουν καμία σχέση μεταξύ των αερίων στην αναπνοή και της δίαιτας – αν και γνωρίζουμε απο άλλες μελέτες πως οι κρεατοφάγοι τροφοδοτούν την κλιματική κρίση με άλλους τρόπους. 

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η μελέτη τους εξέτασε μόνο τα αέρια του θερμοκηπίου στην αναπνοή, και επομένως δεν παρέχει μια συνολική εκτίμηση του αποτυπώματος εκπομπών ενός ατόμου. 

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, οι εκπομπές μεθανίου και οξειδίου του αζώτου «γενικά αγνοούνται στις περισσότερες περιβαλλοντικές παρακολουθήσεις», καθώς θεωρούνται αμελητέες. 

Ωστόσο, περαιτέρω μελέτη των ανθρώπινων εκπομπών αυτών των αερίων –όχι μόνο από την αναπνοή μας– θα μπορούσε να αποκαλύψει περισσότερα για «τις επιπτώσεις της γήρανσης του πληθυσμού και της αλλαγής δίαιτας», λέει η ομάδα.

Μέσα στο ανθρώπινο σώμα, το αέριο μεθάνιο παράγεται από μικροοργανισμούς που ονομάζονται μεθανογόνα, οι οποίοι αποικίζουν το πεπτικό μας σύστημα.

Το μεθάνιο διέρχεται στο αίμα και μεταφέρεται στους πνεύμονες όπου μπορεί να εκπνεύσει στην αναπνοή.

Εν τω μεταξύ, τα βακτήρια στο έντερο και τη στοματική κοιλότητα μετατρέπουν τα νιτρικά άλατα στα τρόφιμα και το νερό σε οξείδιο του αζώτου, το οποίο επίσης διαφεύγει από την ανθρώπινη αναπνοή. 

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΧΑΖΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ....

Η πολύ σοβαρή "ΕΜΕΙΣ ΓΕΛΑΜΕ" αυτή μελέτη έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό PLOS One

Αν ενδιαφέρεσται να δείτε μια σοβαρή μελέτη: Αυτός είναι ο λόγος που δε θα ακούσετε ποτέ απο κανέναν να αναλύει δημόσια τα στατιστικά στοιχεία των υπερβολικών θανάτων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις