Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

video - ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ - Συγκέντρωση έξω από το σπίτι του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ‘’My Market - METRO A.E.B.E.’’, καθώς και προέδρου της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος, Αριστοτέλη Παντελιάδη, στην Εκάλη

 


Αν το σούπερ μάρκετ μάς έχει γίνει εφιάλτης, αν στεκόμαστε αμήχανα και με άγχος μπροστά στα ράφια τροφίμων και άλλων βασικών αγαθών, δεν φταίει ο πληθωρισμός, ούτε κάποιος πόλεμος. Φταίνε τα αφεντικά που θέλουν να πλουτίζουν από τον ιδρώτα μας, και το κράτος που τους κάνει πλάτες. Αν η καθημερινότητά μας έχει γίνει οικονομικός εφιάλτης, δεν οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιος μπορεί να πουλάει έναν τενεκέ λάδι σε 5-10 γνωστούς του, όχι για να πλουτίσει, αλλά για να καλύψει κάποιες τρύπες. Οφείλεται στο γεγονός ότι κράτος και αφεντικά έχουν συνειδητά αποφασίσει να συντηρούν μία πραγματικότητα στα όρια της επιβίωσης για εμάς και μία προνομιούχα σε όλα τα επίπεδα για όσους και όσες απαρτίζουν το πολιτικό και οικονομικό σύστημα που εξουσιάζει τις ζωές μας, το κράτος και το κεφάλαιο.

Μην ξεχνάμε, όμως, τα βασικά. Ότι δηλαδή ο κόσμος της εξουσίας και της εκμετάλλευσης υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει, όσο ο κόσμος του μόχθου, η κοινωνική βάση, που παράγει συλλογικά τα αγαθά και τις υπηρεσίες που καθιστούν την κοινωνική και οικονομική ζωή δυνατή, συνεχίσει να παραμένει με το κεφάλι χωμένο στην άμμο και δεν αντιδρά.

Και αφού η αστική ιδεολογία διατυμπανίζει την υπέρτατη αξία του ατόμου, υπενθυμίζουμε πως συγκεκριμένα άτομα με συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα φέρουν την ευθύνη για την κατάσταση που ζούμε σήμερα.

Δύο από τις γνωστότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, και άμεσα υπεύθυνες για την αύξηση και τη συντήρηση των υψηλών τιμών στο λιανεμπόριο βασικών αγαθών πρώτης ανάγκης, είναι οι ‘’ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.’’ (ιδιοκτησία οικογένειας Σκλαβενίτη) και ‘’My Market - METRO Α.Ε.Β.Ε.’’ (ιδιοκτησία οικογένειας Παντελιάδη).



https://rouvikonas.gr/archives/35667

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις