Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

video - Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑ ΣΤΟ DNA


 Ευάγγελος Γουγουλάκης

🪈🧬Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑ ΣΤΟ DNA 

Σε αυτό το βίντεο θα δούμε πως ο Πυθαγόρας φτιάχνοντας τις κλίμακες μουσικής και τις συγχορδίες που γνωρίζουμε σήμερα ως πρωτοπόρος απέδειξε πρίν 2500 χρόνια

( με την πυθαγόρεια μουσική αναγωγας την ως ιερή στις πυθαγόρειες σχολές) αυτό που απέδειξε πειραματικά ο  γενετιστής Σουσούμου Όνο.

Βιογραφικό:

Ο Σουσούμου Όνο (大野 乾, Ōno Susumu, 1 Φεβρουαρίου 1928 – 13 Ιανουαρίου 2000) ήταν Ιαπωνο-Αμερικανός γενετιστής και εξελικτικός βιολόγος και σημαντικός ερευνητής στον τομέα της μοριακής εξέλιξης.

Βιογραφία

Ο Susumu Ohno γεννήθηκε από Ιάπωνες γονείς στο Keijō, Chōsen (σημερινή Σεούλ, Νότια Κορέα), Αυτοκρατορία της Ιαπωνίας την 1η Φεβρουαρίου 1928. Το δεύτερο από τα πέντε παιδιά, ήταν γιος του υπουργού Παιδείας του Ιαπωνικού Προτεκτοράτου Κορέα. Η οικογένεια επέστρεψε στην ηπειρωτική Ιαπωνία μετά τον πόλεμο το 1945. Αργότερα έγινε πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Susumu Ohno παντρεύτηκε τον μουσικό Midori Aoyama το 1951. Απέκτησαν δύο γιους και μία κόρη.

Το πάθος του για την επιστήμη προήλθε από τη δια βίου αγάπη του για τα άλογα. Απέκτησε Ph.D. στην κτηνιατρική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Γεωργίας και Τεχνολογίας του Τόκιο το 1949, και αργότερα Ph.D. και D.Sc. από το Πανεπιστήμιο του Χοκάιντο. Πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1951, ως επισκέπτης μελετητής στο UCLA, και το 1952 εντάχθηκε στο νέο ερευνητικό τμήμα στο Ιατρικό Κέντρο City of Hope, όπου παρέμεινε στην ενεργό έρευνα μέχρι το 1996.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις