Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Poor Things: Οι ερωτικές σκηνές που έκαναν το Χόλιγουντ να… κοκκινήσει σαν μήλο – Πώς η Emma Stone ξεπέρασε την ντροπή της


 Πριν από την ευρεία διανομή της στις κινηματογραφικές αίθουσες την 1η Ιανουαρίου 2024, η νέα αριστουργηματική ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, η οποία απέσπασε Χρυσό Λέοντα στη Βενετία και διεκδικεί επτά Χρυσές Σφαίρες, προβάλλεται μέχρι και σήμερα (27/12) σε επιλεγμένους κινηματογράφους.

Το “Poor Things” έχει βασιστεί στο ομώνυμο βιβλίου του Άλισντερ Γκρέι και το σενάριο υπογράφει ο Tony McNamara. Ένας ιδιοφυής επιστήμονας ονόματι Godwin Baxter ανασταίνει την Βella Βaxter, μία γυναίκα που αυτοκτόνησε για να ξεφύγει από τον βίαιο σύζυγό της. Για να το πετύχει αυτό, ο επιστήμονας μεταμοσχεύει στην Bella τον εγκέφαλο του αγέννητου μωρού που κυοφορούσε. Έτσι λοιπόν βλέπουμε την Bella να εξερευνά σαν έναν νήπιο τον κόσμο γύρω της αλλά και μέσα της.

Άγαρμπη και ταυτόχρονα διψασμένη για ζωή η Bella ζει υπό την προστασία του επιστήμονα μέχρι που το σκάει με έναν δικηγόρο, oνόματι Duncan Wedderburn, θέλοντας να βιώσει την απόλυτη εμπειρία της απελευθέρωσης και της εξερεύνησης. Έχοντας αποτινάξει από πάνω της τις προκαταλήψεις της εποχής για τη γυναίκα παλεύει με τον δικό της τρόπο για την ισότητα, ενάντια στην αντικειμενικοποίησή της.

Την Βella ενσαρκώνει η βραβευμένη με Όσκαρ Emma Stone με την ερμηνεία της να έχει αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια. Στο πλευρό της στέκονται ισάξια ο Willem Dafoe και ο Mark Ruffalo.

Μέσω της αφοπλιστική ερμηνείας της, σε μία άλλη εκδοχή του Φρανκεστάιν, η Emma Stone τοποθετεί στη μεγάλη οθόνη το ταξίδι της ανακάλυψης των επιθυμιών της γυναικείας φύσης. Η Bella είναι ένα σεξουαλικά αδηφάγο πλάσμα που δεν φοβάται να πειραματιστεί και να ανακαλύψει τις σεξουαλικές πτυχές του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις