Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

OMONOIA: Κραυγή αγωνίας των κατοίκων για την κατάσταση με τα ναρκωτικά - «Η καθημερινότητα μας έχει γίνει εφιαλτική


 Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ώρες οι σοκαριστικές εικόνες από την περιπλάνηση ενός Αυστραλού YouTuber στην Ομόνοια τη νύχτα οπού η εγκληματικότητα και το εμπόριο ναρκωτικών οργιάζουν.

Ο ίδιος δεν μπορεί να κρύψει το σοκ του για την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους γύρω από την πλατεία Ομονοίας όταν πέσει ο ήλιος, κάνοντας μάλιστα λόγο για «τον χειρότερο δρόμο με ναρκομανείς» όπου έχει βρεθεί ποτέ.

Με αφορμή το βίντεο αυτό, αναγνώστες του Eleftherostypos.gr έστειλαν επιστολή στην οποία ζητούν βοήθεια για το χάος που επικρατεί στην οδό Νικηφόρου, έναντι του Μεγάρου ΟΣΕ, οπού όπως μας καταγγέλλουν «η καθημερινότητα μας πια έχει γίνει εφιαλτική».

Όπως αναφέρουν στην επιστολή που έστειλαν στο Eleftherostypos.gr οι κάτοικοι, δεν αντέχουν άλλο και είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες παρακάτω, καθημερινά οι δρόμοι της ευρύτερης περιοχής γεμίζουν με χρήστες ναρκωτικών, χρησιμοποιημένες σύριγγες διάσπαρτες στον δρόμο, αίματα και περιττώματα στις εισόδους των πολυκατοικιών.

Ομόνοια: Κραυγή αγωνίας των κατοίκων μέσα από το Eleftherostypos.gr για την κατάσταση με τα ναρκωτικά
Χρησιμοποιημένες σύριγγες διάσπαρτες στον δρόμο

Την ίδια στιγμή οι ληστείες και οι ζημιές στα αυτοκίνητα είναι πια καθημερινό φαινόμενο ενώ υπάρχει και υγειονομικός κίνδυνος στην περιοχή για κατοίκους και εργαζόμενους.

Οι κάτοικοι  έχουν επικοινωνήσει με τον Δήμο Αθηναίων, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας αλλά ακόμη λύση δεν έχουν δει. Ο Δήμος Αθηναίων δηλώνει αναρμόδιος για το θέμα. Το Α.Τ. Ομονοίας από την άλλη σε απαντητική επιστολή του αναφέρει πως έχει προβεί σε μια σειρά από ενέργειες και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Ομόνοια: Κραυγή αγωνίας των κατοίκων μέσα από το Eleftherostypos.gr για την κατάσταση με τα ναρκωτικά
Διακίνηση ναρκωτικών μέρα μεσημέρι και στην «μέση του δρόμου»

Ομόνοια: Κραυγή αγωνίας των κατοίκων μέσα από το Eleftherostypos.gr για την κατάσταση με τα ναρκωτικά - «Η καθημερινότητα μας έχει γίνει εφιαλτικήΟμόνοια: Κραυγή αγωνίας των κατοίκων μέσα από το Eleftherostypos.gr για την κατάσταση με τα ναρκωτικάΟμόνοια: Κραυγή αγωνίας των κατοίκων μέσα από το Eleftherostypos.gr για την κατάσταση με τα ναρκωτικά

Ομόνοια: Αυστραλός ΥouΤuber την εξερευνά τη νύχτα και μένει άφωνος – «Ο χειρότερος δρόμος που έχω περπατήσει»

Στην αρχή του βίντεο, ο YouTuber Spanian αυτοσυστήνεται στην κάμερα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι κατάγεται από το Σίδνεϊ και ότι πέρασε μεγάλο μέρος της νιότης του μπαινοβγαίνοντας σε φυλακές. Στη συγκεκριμένη σειρά βίντεο, περιπλανιέται με την κάμερά του σε κακόφημες γειτονιές διαφόρων χωρών, αποκαλύπτοντας όσα συμβαίνουν σε αυτές όταν πέφτει η νύχτα.

Στον λογαριασμό του Spanian στο YouTube υπάρχουν βίντεο από κακόφημες γειτονιές, όπου η εγκληματικότητα και το εμπόριο ναρκωτικών οργιάζουν.

Παρά το γεγονός της εξοικείωσής του με αυτά τα μέρη δεν μπορεί να κρύψει το σοκ του από την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους γύρω από την πλατεία Ομονοίας όταν δύει ο ήλιος, κάνοντας μάλιστα λόγο για «τον χειρότερο δρόμο με ναρκομανείς» όπου έχει βρεθεί ποτέ.

Σύμφωνα με τον YouTuber, μια από τις συμβουλές που δίνονται συνήθως σε τουρίστες όταν πρόκειται να επισκεφθούν την Αθήνα είναι να μην πλησιάσουν την Ομόνοια τη νύχτα.

Ο ίδιος διαπιστώνει ότι πρόκειται για έναν τελείως διαφορετικό κόσμο από άλλες περιοχές του κέντρου. Κάνει μάλιστα ειδική αναφορά στα Εξάρχεια και τη σχέση τους με τους αναρχικούς, επισημαίνοντας πάντως ότι ο ίδιος θεωρεί ότι πρόκειται γενικά για ένα ασφαλές και φιλικό μέρος και όχι για μια επικίνδυνη γειτονιά της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις