Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

O ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! Πάλι ο λαός θα φταίει… σε νέα ήττα του ΣΥΡΙΖΑ


 Προβληματισμό στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η απάντηση που έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στην συνέντευξή του στο Kontra ότι, αν δεν κερδίσει στις ευρωεκλογές, τότε δεν θα είναι ήττα δική του και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «κοινωνική ήττα».

Πρόκειται για την επανάληψη του επιχειρήματος που είχε χρησιμοποιήσει προεκλογικά η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, πως, αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, τότε θα έχει παραπλανηθεί ο λαός.

Και επειδή το επιχείρημα αυτό είχε στοιχίσει σημαντικά στον ΣΥΡΙΖΑ διότι είχε εκληφθεί από την κοινή γνώμη ως ένδειξη αλαζονείας και μη επαφής με την πραγματικότητα, το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί το επαναλαμβάνει ο κ. Κασσελάκης.

Ο οποίος πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο για το θέμα των ευρωεκλογών έχει πει δημοσίως ότι στόχος του είναι το 17% των εθνικών εκλογών, μετά ότι στόχος του είναι η δεύτερη θέση και τώρα ότι στόχος του είναι μόνο η πρώτη θέση, αλλά αν χάσει θα έχει χάσει ο λαός…

Ενόχληση βεβαίως υπάρχει σε πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σκέπτονται σοβαρά την έξοδο μέχρι τη διεξαγωγή Συνεδρίου και από τη συνέχεια της απάντησης Κασσελάκη για τις ευρωεκλογές. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να θυσιάσει ποτέ τις αξίες του και θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους. Δεν πρόκειται να έχουμε τύψεις για τίποτα», είπε όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει στις ευρωεκλογές.

Εσωκομματικά

Το επιτελείο Κασσελάκη είναι πλέον διχασμένο ανάμεσα στους υποστηρικτές του Νίκου Παππά και τους υποστηρικτές των Παύλου Πολάκη – Γιώργου Τσίπρα, οι «προεδρικοί» δηλώνουν απογοητευμένοι και απαισιόδοξοι, ο Στέφανος Κασσελάκης βλέπει με μεγάλη καχυποψία τη δραστηριότητα του Αλέξη Τσίπρα εκτός Ελλάδας και ο… εμφύλιος ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά συνεχίζεται πιο έντονος από ποτέ.

Είναι χαρακτηριστικό το κύμα των επιθέσεων στο Διαδίκτυο που δέχθηκε η δημοσιογράφος Νατάσα Γιάμαλη από τα trolls, επειδή θεωρήθηκε ότι έκανε δύσκολες ερωτήσεις στον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος συνεχίζει το one man show, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα επικοινωνιακά και πολιτικά.

«Ο κ. Κασσελάκης έχει εργαλειοποιήσει πολλές φορές τον κ. Τσίπρα και την ίδια ώρα αποδομεί τη διακυβέρνηση 2015-2019», είπε η Εφη Αχτσιόγλου σε τηλεοπτική της συνέντευξη και σημείωσε ότι «η αναφορά του πως δεν υπάρχει ταξικός διαχωρισμός στην κοινωνία δεν χαρακτηρίζει ένα κόμμα του προοδευτικού χώρου».

Πρόκειται για σχόλιο που στόχο έχει την προσέγγιση των στελεχών και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζονται σε όλες τις μετρήσεις προβληματισμένοι και δυσαρεστημένοι από τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά στην πραγματικότητα η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν αναγνωρίζει ταξικές διαφορές «χτύπησε» άσχημα σε πολύ κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη πλευρά, ενώ ο ίδιος προσπαθεί να μην αναφέρεται πλέον ευθέως στη Νέα Αριστερά, είναι σαφές ότι προβάλλει τη διαφοροποίησή του. Σε αυτήν την κατεύθυνση «διαφημίζει» τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των αμυντικών δαπανών, γνωρίζοντας ότι την ίδια ώρα που δηλώνει πως θα τις ψηφίσει στη Βουλή παίρνει αποστάσεις τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα, που δεν τις ψήφιζε, όσο και από τη Νέα Αριστερά, που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα τις ψηφίσει.

Από την άλλη πλευρά, θέσεις του που προδίδουν γύμνια γνώσεων και επιχειρημάτων, ακόμα και στον τομέα της οικονομίας που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είχε τουλάχιστον βασικές γνώσεις, δηλώσεις όπως «πήραμε την επενδυτική βαθμίδα επειδή ο Ελληνας φτωχοποιείται» αποδίδονται κυρίως στο «φροντιστήριο» του μέντορα Πολάκη. Τις χρεώνεται όμως ο ίδιος, καθώς ταυτίζεται με μειοψηφίες και απομακρύνεται από χώρους όπως η Κεντροαριστερά, που θεωρητικά αποτελεί ακροατήριό του.

Οσο για την απάντησή του με τη γνωστή φράση του Μάο «αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν» στην κριτική που δέχθηκε από τον γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, που είπε για τον κ. Κασσελάκη «πού το βρήκανε αυτό το φιντάνι», στον ΣΥΡΙΖΑ γελάνε με τη φράση Κασσελάκη που προηγήθηκε της απάντησης: «Θα απαντήσω με μία φράση του συντρόφου Μάο…».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Στη συνέντευξή του, ο κ. Κασσελάκης παραδέχθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά προβλήματα και κατ’ επέκταση προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα ΜΜΕ που συντηρεί η «Αυγή» και το «Κόκκινο». Το θέμα αυτό είναι εξαιρετικά κρίσιμο και ουσιαστικό, καθώς όπως γίνεται σιγά σιγά γνωστό, προβλήματα ρευστότητας αντιμετωπίζει και η Νέα Αριστερά, που δεν επιχορηγείται όπως η Κουμουνδούρου.

Το κάλεσμα δράσης για εξωστρέφεια, ανανέωση, αυτενέργεια της Νέας Αριστεράς, που εκλήφθηκε και ως προαναγγελία κόμματος που θα κατέβει στις ευρωεκλογές, εκλήφθηκε και ως παραδοχή της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Νέα Αριστερά, αλλά και ως έμμεση έκκληση στους υποστηρικτές της, τον απλό κόσμο και όχι μόνο, για οικονομική βοήθεια.

Κάποιοι προβλέπουν ότι αυτός ο κρίσιμος και ευαίσθητος τομέας της οικονομικής στήριξης των δύο κομμάτων θα είναι και το πεδίο της τελικής αναμέτρησης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις