Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Δρ Ι.Γαβριηλίδης: Oι αθλητικές Kακώσεις, η Pομποτική χειρουργική και οι παγίδες του διαδικτύου (VIDEO)

 


Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων που απασχολούν πολλούς ασθενείς και που σχετίζονται μεταξύ άλλων με τις αθλητικές κακώσεις,

την αντιμετώπιση τους και τη χρήση της ρομποτικής χειρουργικής που χρησιμοποιείται πλέον όλο και πιο συχνά, δίνει ο γνωστός Ορθοπαιδικός Δρ. Ιωσήφ Γαβριηλίδης, με συνέντευξη του στο GRTimes.

Αφορούν μόνο τους επαγγελματίες αθλητές οι αθλητικές κακώσεις; Ποιες είναι οι συχνότερες και ποια είναι τα συμπτώματα που δεν πρέπει ποτέ να αμελήσουμε, προκειμένου να αναζητήσουμε ιατρική βοήθεια;

Απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα δίνει μεταξύ άλλων με συνέντευξη του στο GRTimes, ο Δρ. Ιωσήφ Γαβριηλίδης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Διευθυντής της Δ` Ορθοπαιδικής Κλινικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου.

Ο Δρ. Γαβριηλίδης, αναφέρεται επίσης στις σύγχρονες χειρουργικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση πολλών ειδών κακώσεων και στα οφέλη που αυτές προσφέρουν, αλλά και στη Ρομποτική Χειρουργική, τη σύγχρονη τάση στην ολική αρθροπλαστική, που όπως λέει αποτελεί μια «επανάσταση» στον χώρο της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής.

Ο γνωστός Ορθοπαιδικός σχολιάζει και τη συνήθεια που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια, με τους ασθενείς που βασίζονται σε πληροφορίες από το διαδίκτυο, προσπαθώντας να κάνουν οι ίδιοι διάγνωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ή για να πάρουν φάρμακα με δική τους πρωτοβουλία.

Κάνοντας λόγο για «παγίδα» στην οποία πέφτουν συχνά οι ασθενείς, τους καλεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη χρήση σκευασμάτων και φαρμάκων, τα οποία πρέπει να λαμβάνονται μόνο κατόπιν οδηγιών των γιατρών, τονίζοντας πως οποιαδήποτε άλλη αντιμετώπιση μπορεί να είναι επικίνδυνη και να έχει αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο, τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Δρ. Ιωσήφ Γαβριηλίδης στο GRTimes:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις