Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

O B. Zαλούζνι ζήτησε από τις ΗΠΑ 17 εκατ. βλήματα Πυροβολικού και βοήθεια 400 δισ. δολαρίων «για να νικήσει η Ουκρανία»! - Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ Λόιντ Όστιν έμεινε έκπληκτος και... άφωνος!


 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος 

Ο επικεφαλής του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου, Βαλερί Ζαλούζνι, ζήτησε από τον Αμερικανό ΥΠΑΜ Λόιντ Όστιν κατά την πρόσφαη επίσκεψή του στο Κίεβο, 17 εκατ. βλήματα Πυροβολικού και 400 δισ. δολάρια για την «απελευθέρωση της Ουκρανίας»!

Τα νούμερα είναι κυριολεκτικά… αστρονομικά! Ακόμα και για την οικονομία των ΗΠΑ είναι πρακτικά μη εκπληρώσιμες οι απαιτήσεις των Ουκρανών ειδικότερα αν αναλογιστεί κάποιος ότι το 2024 θα είναι χρονιά εκλογών και ήδη οι Δημοκρατικοί χάνουν σε όλες τις δημοσκοπήσεις έναντι μίας πιθανής υποψηφιότητας του πρώην Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ.

«Ο Όστιν ενημερώθηκε για την ανάγκη που υπάρχει για 17 εκατομμύρια οβίδες. Έμεινε έκπληκτος, για να το θέσω ήπια, επειδή ολόκληρος ο κόσμος δεν μπορούσε να μαζέψει τόσα πολλά βλήματα», είπε μια στρατιωτική πηγή στην Ukrayinska Pravda.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το Κίεβο ζήτησε επίσης από την Ουάσιγκτον «350-400 δισεκατομμύρια δολάρια».

Σε μία συγκυρία που οι ΗΠΑ κάθε τρεις μήνες σχεδόν, αντιμετωπίζουν κρίση επέκτασης του ορίου του χρέους τους και το επεκτείνουν για μερικά δισ. δολάρια, είναι πρακτικά αδύνατο να ικανοποιηθούν τέτοιες απαιτήσεις.

Επιπλέον, ο Ζαλούζνι φέρεται να παραπονέθηκε στον Όστιν για την παρέμβαση του γραφείου του Ουκρανού προέδρου B.Zελένσκι στη διοίκηση και τον έλεγχο των στρατευμάτων!

«Λοιπόν, είναι σαφές ότι ο πρόεδρος έμαθε επίσης για αυτές τις συζητήσεις. Και δεν συμβάλλουν στην εμπιστοσύνη», είπε υψηλόβαθμος στρατιωτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις