Τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα της Ρωσίας επόμενης γενιάς, όπως τα μη επανδρωμένα πυρομαχικά/καμικάζι Lancet που αποδεκατίζουν το ανθρώπινο δυναμικό του καθεστώτος του
Κιέβου και του ΝΑΤΟ μαζί με τα όπλα που παρείχε η Δύση, έχουν αλλάξει το παιχνίδι στον διαρκή και συνεχιζόμενο πόλεμο αντιπροσώπων Ρωσίας-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία!Οι Ρώσοι κατασκευαστές drone έχουν σχεδιάσει μια σειρά από φθηνά και αποτελεσματικά μοντέλα drone που αποδεικνύονται αρκετά ευεργετικά για τις ρωσικές δυνάμεις που εμπλέκονται στην ουκρανική σύγκρουση.
Το γραφείο σχεδιασμού Oko στη Ρωσία κυκλοφόρησε πρόσφατα μια αναβαθμισμένη έκδοση του drone καμικάζι Privet-82 που χρησιμοποιείται σήμερα ενεργά από τις ρωσικές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στην ουκρανική ζώνη σύγκρουσης. Το νέο μοντέλο Privet-82M1 διαθέτει ένα νέο βελτιωμένο σύστημα ελέγχου που επιτρέπει στους χειριστές drone να καθοδηγούν το drone από την ασφάλεια ενός καταφυγίου, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα να σκοτωθούν!
ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΦΘΗΝΑ!!!
Τι είναι το Russian Privet-82 Drone;
Το Privet-82 (lit. Hello-82) είναι ουσιαστικά ένα drone καμικάζι με σταθερά φτερά που μπορεί να φτάσει ταχύτητα έως και 140 χιλιόμετρα την ώρα (και έως 160 χιλιόμετρα την ώρα όταν κατευθύνεται στον στόχο του) και έχει εμβέλεια μέχρι έως 30 χιλιόμετρα. Το drone μπορεί να μεταφέρει έως και 5,5 κιλά ωφέλιμο φορτίο, το οποίο αντιστοιχεί περίπου σε μια οβίδα όλμου 82 χιλιοστών, επιτρέποντάς του να χρησιμοποιηθεί για την εξόντωση εχθρικών τεθωρακισμένων οχημάτων, πυροβολικού και οχυρώσεων. Τα drones Privet-82 είναι σχετικά φθηνά, με το κόστος ενός τέτοιου drone να είναι περίπου 110.000 ρούβλια (περίπου 1.200 δολάρια).
Τι άλλα Privet Drone υπάρχουν και τι μπορούν να κάνουν;
Η λειτουργία Privet-82, ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό μοντέλο drone που αναπτύχθηκε από την Oko. Για παράδειγμα, το γραφείο σχεδιασμού ανακοίνωσε πρόσφατα την δημιουργία ενός βαρύτερου drone καμικάζι με σταθερά φτερά που ονομάζεται Privet-120 που έχει μεγαλύτερη εμβέλεια (250 χιλιόμετρα), μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα έως και 180 χιλιόμετρα την ώρα και μπορεί να μεταφέρει έως και 16 κιλά ωφέλιμου φορτίου.
Αυτές οι βελτιωμένες δυνατότητες (σε σύγκριση με το Privet-82) επιτρέπουν στο Privet-120 να χρησιμοποιείται για την εξάλειψη διαφόρων στοιχείων της εχθρικής υποδομής, όπως σταθμών αναμετάδοσης ισχύος, σταθμών ανεφοδιασμού και στρατιωτικών σημείων ελέγχου, με τους δημιουργούς του drone να περιγράφουν το Privet-120 ως «εξαιρετικά φθηνό πύραυλο κρουζ».
Οι μηχανικοί της Oko έχουν επίσης καταλήξει σε ένα ελαφρύ drone παρακολούθησης «ιπτάμενων πτερύγων» Privet-Mini που έχει σχεδιαστεί ειδικά για αποστολές αναγνώρισης μικρής εμβέλειας. Αν και το Privet-Mini δεν μπορεί να περιπλανηθεί στον αέρα για παρατεταμένες χρονικές περιόδους και ουσιαστικά προορίζεται να σταλεί σε προκαθορισμένη περιοχή, να καταγράψει και να επιστρέψει στην βάση, το drone είναι πολύ φθηνό, εύκολο στην χρήση και αρκετά ανθεκτικό στον εχθρό (ηλεκτρονικά αντίμετρα)!
Η Ρωσία αναπτύσσει συμπαγές σύστημα «φίλου ή εχθρού» για την αναγνώριση drones
Τέλος, η Ρωσία έχει αναπτύξει έναν καινοτόμο τρόπο για την ταχεία αναγνώριση των drones με βάση την αρχή του «φίλου» ή του «εχθρού». Να ξεχωρίζει δηλαδή ποιά drones είναι φιλικά και ποιά εχθρικά, προκειμένου να μην καταστρέφει δικά της!!!
Ένας συμπαγής και ελαφρύς νέος αναμεταδότης αναγνωρίζει αυτόματα φιλικά drones σε υψόμετρο έως και 5 km και σε απόσταση έως και 100 km . Ο αναμεταδότης παρουσιάστηκε από την εταιρεία Ruselectronics της Rostec State Corporation , η οποία αναπτύσσει βιομηχανικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, στην έκθεση Electronics of Russia.
Ο αναμεταδότης, ο οποίος δεν ζυγίζει περισσότερο από 150 g και έχει χαμηλή κατανάλωση ισχύος 100 mV , είναι συμβατός με σταθμούς ραντάρ που χρησιμοποιούν το ρωσικό σύστημα αναγνώρισης “PAROL” (“PASSWORD”). Για παράδειγμα, τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται στην αεροπορία για να διακρίνουν τον φιλικό στρατιωτικό εξοπλισμό από αυτόν του εχθρού. Το αναγνωριστικό είναι προσαρμοσμένο για ενσωμάτωση σε ένα ευρύ φάσμα μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ειδικών σκοπών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου