Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Άνω κάτω η NΔ: Yπέρ γάμου και τεκνοθεσίας ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων η Μπακογιάννη


 Νέο περιστατικό στον εμφύλιο της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τον πολιτικό γάμο για όλα τα πρόσωπα και το δικαίωμα τεκνοθεσίας ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγαριών. Σήμερα το πρωί στο MEGA, η Ντόρα Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ του πολιτικού γάμου και έθεσε ευθέως την ανάγκη νομοθετικής παρέμβασης που θα αναγνωρίζει δικαίωμα τεκνοθεσίας σε όλα τα πρόσωπα. 

Οι δηλώσεις της πρώην υπουργού έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα έχουν υποστηρίξει δημόσια «γαλάζια» στελέχη, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Υπενθυμίζεται πως, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Μάκης Βορίδης έθεσε «βέτο» στον γάμο ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσει. Ομοφοβική και ακροδεξιά ρητορική ακολουθεί σταθερά -εδώ και χρόνια- και ο Αντώνης Σαμαράς. Την προηγούμενη Κυριακή, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Καθημερινή, ο πρώην πρωθυπουργός διαφώνησε με τον πολιτικό γάμο ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων και μίλησε για «την πυρηνική οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Δηλαδή υπάρχει μάνα και πατέρας».

Η απάντηση στην ακροδεξιά πτέρυγα της κυβερνώσας παράταξης ήρθε σήμερα από την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία όχι μόνο υπερασπίστηκε το ενδεχόμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας για πολιτικό γάμο αλλά έθεσε ξεκάθαρα και ζήτημα αναγνώρισης του δικαιώματος τεκνοθεσίας ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγαριών και «προστασίας» των παιδιών που είναι «αδικημένα από τον νόμο». 

«Εγώ -όπως με ξέρετε- ανήκω στην κατηγορία των εξαιρετικά παραδοσιακών ανθρώπων. Είμαι παραδοσιακή μαμά και γιαγιά. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν μόνο οι πυρηνικές, παραδοσιακές οικογένειες. Υπάρχουν μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες χωρισμένων γονιών, και υπάρχουν και παιδιά ομόφυλων ζευγαριών», είπε αρχικώς η βουλεύτρια της ΝΔ.

«Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών δεν έχουν δικαιώματα»

«Όλα τα υπόλοιπα παιδιά έχουν δικαιώματα, τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών δεν έχουν δικαιώματα. Τι εννοώ με αυτό; Εάν είσαι παιδί ομόφυλου ζευγαριού, είσαι βιολογικό παιδί του ενός ή του άλλου. Άρα αναγνωρίζεσαι ως παιδί του ενός μόνο. Αν πεθάνει ο βιολογικός γονιός, το παιδί πάει κατευθείαν στην πρόνοια, δεν έχει δικαίωμα να μείνει με τον άλλο γονιό, να τον κληρονομήσει, να πάρει διατροφή σε περίπτωση διαζυγίου. Τα παιδάκια αυτά είναι αδικημένα από τον νόμο και πρέπει να τα προστατέψουμε. Αυτό το σύμφωνο συμβίωσης έχει δώσει τα δικαιώματα στο ζευγάρι. Αυτοί που δεν έχουν δικαιώματα είναι αυτά τα παιδάκια», σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη θέτοντας επί της ουσίας την ανάγκη αναγνώρισης του δικαιώματος τεκνοθεσίας ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγαριών. 

«Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να το καταλάβουμε. Η πολιτική είναι εδώ για να δίνει απαντήσεις σε θέματα υπαρκτά. Έχω δώσει μάχες στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τα θέματα των παιδιών 25 χρόνια τώρα», συμπλήρωσε η πρώην υπουργός. 

Σε ερώτημα των δημοσιογράφων για τις ομοφοβικές αντιδράσεις στο εσωκομματικό πεδίο της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε με νόημα: «Και το σύμφωνο συμβίωσης δεν το ψηφίσανε και σήμερα το επικαλούνται οι ίδιοι άνθρωποι». 

Ακολούθως, στο ενδεχόμενο να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας και να υπάρξουν συνέπειες σε όσα πρόσωπα καταψηφίσουν τη νομοθετική πρωτοβουλία η βουλεύτρια απάντησε πως «αυτά είναι θέματα συνείδησης. Δεν υπάρχουν κυρώσεις». 

«Είμαι η τελευταία που θα πω στον άλλον πώς θα ζήσει»

Τέλος, αναφορικά με τις πιθανές αντιδράσεις εκκλησιαστικών κύκλων και θρησκευτικών οργανώσεων, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε: «Όλες οι εκκλησίες έχουν αντιδράσει. Δεν μιλάμε για γάμο σε εκκλησίες, δεν τίθεται θέμα. Αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα από την αναγνώριση των δικαιωμάτων κάποιων ανθρώπων. Εγώ θα είμαι η τελευταία που θα πω στον άλλον πώς θα ζήσει τη ζωή του, όπως δεν θέλω να μου πουν εμένα πώς θα ζήσω τη ζωή μου. Αλλά θα προστατεύσω τα παιδιά. Αυτό είναι θέμα της πολιτικής. Εγώ είμαι πάρα πολύ ξεκάθαρη». 

Μένει να δούμε εάν και πότε η κυβέρνηση θα αποφασίσει να φέρει κάποια νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις