Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

ΗΠΑ: H Bουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε έρευνα για διαφθορά σε βάρος του Αμερικανού προέδρου Τ.Μπάιντεν

 


Οι Ρεπουμπλικάνοι θα έχουν την ευχέρεια να αναδείξουν στον κόσμο τα πεπραγμένα της οικογένειας Μπάιντεν

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, ενέκρινε αργά την Τετάρτη την έναρξη έρευνας για διαφθορά ενόψει της παραπομπής σε δίκη στη Γερουσία και της ενδεχόμενης παύσης από το αξίωμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Η έρευνα γίνεται με αφορμή την υπόθεση των παράνομων δοσοληψιών του γιου του προέδρου, του Χάντερ Μπάιντεν, στο εξωτερικό.

Η έναρξη της έρευνας εγκρίθηκε σε ψηφοφορία της ολομέλειας με 221 ψήφους υπέρ και 212 κατά, χωρίς δηλαδή να υπάρχουν διαρροές.

Η διαδικασία πολύ δύσκολα θα έχει επιτυχή έκβαση για τους Ρεπουμπλικάνους, αφού η Γερουσία ελέγχεται -έστω και οριακά- από τους Δημοκρατικούς και πολύ δύσκολα ο πρόεδρος Μπάιντεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με παραπομπή για την καθαίρεσή του (impeachment).

Ωστόσο, θα είναι σοβαρό πολιτικό πρόβλημα για τους Δημοκρατικούς ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2024, στις οποίες ο Τζο Μπάιντεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Οι Ρεπουμπλικάνοι θα έχουν την ευχέρεια να αναδείξουν στον κόσμο τα πεπραγμένα της οικογένειας Μπάιντεν και αυτό είναι κάτι που οι Δημοκρατικοί δεν το θέλουν καθώς ξέρουν πως υπάρχουν πολλά σημεία της υπόθεσης που θα φανούν άσχημα στο υποσυνείδητο των πολιτών.

Σε δήλωσή του όπως αναμένονταν ο Τζο Μπάιντεν μίλησε για «ψέματα» των Ρεπουμπλικάνων μετά την έγκριση της έναρξης έρευνας σε βάρος του.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, όπως σχολίασε, «επιλέγουν να χάσουν τον χρόνο τους μ’ ένα πολιτικό ακροβατικό» που δεν έχει απολύτως «καμία βάση».

«Αντί να δουλέψουν για να κάνουν καλύτερη τη ζωή των Αμερικανών», οι Ρεπουμπλικάνοι επικεντρώνονται στο «να μου επιτεθούν με ψέματα», τόνισε.

Οι Δημοκρατικοί επιδεικνύουν έναν πολύ ενοχλητικό ελιτισμό που έχει εκνευρίσει μεγάλο μέρος της αμερικανικής κοινωνίας.

Θεωρούν πως μπορούν να κατηγορούν μόνο αυτοί τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ και ότι αυτό δεν μπορεί να γίνεται για τον Τ.Μπάιντεν.

Οι Ρεπουμπλικάνοι πιστεύουν πως και μόνο η ανάδειξη των «σκοτεινών» σημείων της ζωής της οικογένειας Μπάιντεν θα είναι αρκετή για να καταδικαστούν οι Δημοκρατικοί από τους ψηφοφόρους στις εκλογές του 2024.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις