Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Άστεγοι από Eπιλογή με ακίνητα και Kαταθέσεις (ΦΩΤΟ)


 Είναι πλέον γνωστό στη Θεσσαλονίκη πως κάποιοι από τους άστεγους που συναντά κανείς καθημερινά, βρίσκονται στην κατάσταση αυτή από επιλογή. Αίσθηση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι πρόσφατα δημοτικοί αστυνομικοί, που προσπαθούσαν να πείσουν άστεγο να μεταφερθεί στις κοινωνικές δομές, απειλήθηκαν με… μαχαίρι!

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Νικολάου 

Αντιμέτωποι με ακραίες καταστάσεις βρίσκονται ενίοτε και οι δημοτικοί αστυνομικοί από αστέγους που αρνούνται να φύγουν από τον δρόμο και να μεταφερθούν στις δομές αστεγίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Υπνωτήριο Αστέγων και Κέντρο Ημέρας Αστέγων).

Όπως αποκάλυψε σήμερα ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας, Μιχάλης Αλλαγιώτης καθημερινά παρακαλούν αστέγους να μεταφερθούν στις δομές και μάλιστα πρόσφατα ένας άστεγος απείλησε με μαχαίρι τους δημοτικούς αστυνομικούς που τον προσέγγισαν.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής, του οποίου η θητεία λήγει στο τέλος του έτους, αποκάλυψε πως υπάρχει άστεγος στη Θεσσαλονίκη κάτοχος τριών ακινήτων που από επιλογή παραμένει στον δρόμο. “Κάποιοι έχουν παιδιά και εγγόνια που τους παρακαλούν να πάνε στο σπίτι και εκείνοι αρνούνται”, τόνισε.

Πριν από λίγο καιρό, όπως δήλωσε ο κ. Δαγκλής, απεβίωσε στον δρόμο άστεγος στην κατοχή του οποίου βρέθηκε βιβλιάριο καταθέσεων με αρκετές χιλιάδες ευρώ, ενώ ελάμβανε και μια αξιοπρεπή σύνταξη.

Σε άλλη περίπτωση έκανε λόγο για άστεγη ηλικιωμένη, γόνο γνωστής οικογένειας της Θεσσαλονίκης, η οποία παραμένει στον δρόμο ενώ έχει περιουσία και χαρακτηριστικό της είναι τα χρυσά κοσμήματα που φοράει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις